21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

JDERU, IMPINSA CATRE CEDO – Autoarea aberantei decizii de condamnare a Elenei Udrea la 8 ani inchisoare cu executare pentru fapte neincriminate de Codul penal, judecatoarea Claudia Jderu de la Curtea de Apel Bucuresti, a fost scoasa de pe lista de rezerva si pusa pe lista cu cei trei candidati pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Ministrul Justitiei Catalin Predoiu si-a justificat mutarea prin nevoia respectarii aspectelor privind echilibrul de gen (Memorandumul)

Scris de: George TARATA | pdf | print

12 October 2022 10:32
Vizualizari: 5035

Autoarea aberantei decizii de condamnare a Elenei Udrea la 8 ani inchisoare cu executare pentru fapte neincriminate de Codul penal (click aici pentru a citi), judecatoarea Claudia Jderu (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti, este impinsa catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO). Clauda Jderu a fost scoasa de pe lista de rezerva si pusa pe lista cu cei trei candidati pentru CEDO.


 

Guvernul Romaniei discuta in sedinta de miercuri, 12 octombrie 2022, memorandumul ministrului Justitiei Catalin Predoiu privind “adoptarea de catre Guvern si transmiterea catre Consiliul Europei a listei revizuite cuprinzand cei 3 candidati ai Romaniei pentru functia de judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, in temeiul art. 5 alin. (1/9) din Ordonanta Guvernului nr. 94/1999 privind participarea Romaniei la procedurile in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului si a Comitetului Ministrilor ale Consiliului Europei si exercitarea dreptului de regres al statului in urma hotararilor si conventiilor de rezolvare pe cale amiabila”. Concret, ministrul Justitiei propune scoaterea de pe lista cu candidatii pentru CEDO a lui Bogdan Iancu, dr. conferentiar universitar la Facultatea de Stiinte Politice din Universitatea Bucuresti, si inlocuirea acestuia cu judecatoarea Claudia Jderu de la Curtea de Apel Bucuresti. Decizia a fost luata pe motiv ca Bogdan Iancu nu ar indeplini conditiile pentru functia de judecator la CEDO, dar si pentru respectarea cerintelor privind echilibrul de gen, avand in vedere ca Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei poate decide sa nu ia in considerare o lista de candidati care nu cuprinde cel putin un candidat de sex masculin si un candidat de sec feminin.


Iata un fragment din memorandumul ministrului Justitiei Catalin Predoiu (vezi facsimil):


“Adoptarea de catre Guvern si transmiterea catre Consiliul Europei a listei revizuite cuprinzand cei 3 candidati ai Romaniei pentru functia de judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, in temeiul art. 5 alin. (1/9) din Ordonanta Guvernului nr. 94/1999 privind participarea Romaniei la procedurile in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului si a Comitetului Ministrilor ale Consiliului Europei si exercitarea dreptului de regres al statului in urma hotararilor si conventiilor de rezolvare pe cale amiabila

(...)

Avand in vedere cele mentionate mai sus, propunem urmatoarele:

1. Adoptarea de catre Guvern a unei liste revizuite a candidatilor Romaniei pentru functia de judecator al Curtii Europene a Drepturilor Omului, in conformitate cu aspectele invocate de catre Comitetul consultativ privind echilibrul de gen, precum si cele referitoare la lipsa calificarilor necesare in ceea ce il priveste pe domnul Bogdan IANCU, prin inlocuirea candidaturii domnului Bogdan IANCU cu aceea a doamnei Claudia JDERU, aflata pe primul loc pe lista de rezerva, respectiv:

-Sebastian RADULETU;

-Razvan Horatiu RADU;

-Claudia JDERU.

2. Transmiterea de indata catre Consiliul Europei a listei revizuite cuprinzand cei 3 candidati in numele Romaniei pentru functia de judecator al Curtii Europene a Drepturilor Omului”.

 


Comentarii

# santinela date 12 October 2022 11:48 +12

Asta-i tare de tot.Adica TUTA asta care s-a sters la dos cu legile din Romania,cu drepturile omului la noi, este recompensata si trimisa taman la CEDO ? De rasul curcilor,stiam ca Predoiu este un papagal dar nici chiar asa !

# santinela date 12 October 2022 12:00 +8

Sint foarte curios ce va face Predoiu sau von Snitel daca Udrea va fi achitata si noi trimitem la CEDO o astfel de nulitate de judecator,degraba saritoare la ordine politice sau SRI ! Daca citesti motivarea asteia si ultimul student se ia cu miinile de cap si se duce unde vede cu ochii. Cind te gandesti ca TUTA asta este totusi judecator la CA Bucuresti.Greata !!

# dulapul pelticiunii, scutelnitei si pierzanie nationale date 12 October 2022 17:11 +1

Acum vine rasplata! Sistemul ticalos nu se mainascunde ! E pe fata!! Secureala pe fata ! Insa nu scapa de securitatea divina! Sunt asa de slabi la caracter ca se cred Dumnezei! aista-i o opinie!

# Grig date 12 October 2022 22:35 +12

Toti 3 o apa si un pamant. :-x

# Barna date 12 October 2022 22:48 +7

Aceasta lista arata inhibarea magistratilor onesti in fata diverselor cercuri de interes. Se va alege candidatul cu cea mai mare sansa de a evolua nicidecum nu propunem o persoana pregatita temeinic.

# maxtor date 15 October 2022 19:50 0

"prin nevoia respectarii aspectelor privind echilibrul de gen"-roba e unisecs.....cel mai sinistru dez-echilibru e creat "pentru e nevoie de echilibru".....(s-au poate s-a gandit sa expedieze exceddentu, echilibreaza "pe plan intern")

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva