21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

JUDECATORUL 69 MAI SI CASTIGA – Mihai Radu Roman de la Judecatoria Buftea a scapat de o noua sanctiune disciplinara. Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a respins actiunea exercitata de Inspectia Judiciara impotriva lui Roman pentru atitudini nedemne. In urma cu doua saptamani, Mihai Radu Roman a fost suspendat din functie pentru intarzieri la redactare, dupa ce in 2021 fusese retrogradat profesional pentru postarile despre pozitia sexuala 69 (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

15 February 2023 15:13
Vizualizari: 3172

In sfarsit o victorie pentru judecatorul Mihai Radu Roman (foto) de la Judecatoria Buftea. Roman a scapat de o noua sanctiune disciplinara.


 

Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a respins miercuri, 15 februarie 2023, actiunea exercitata de Inspectia Judiciara fata de Mihai Radu Roman. Hotararea a fost pronuntata in dosarul in care Roman fusese trimis in judecata disciplinara pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. c din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Este vorba despre “atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”.


Iata minuta hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM din 15 februarie 2023 (dosar 24/J/2022):

 

Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratului Roman Mihai Radu judecator in cadrul Judecatoriei Buftea pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. c) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

 


Suspendare din functie, dupa retrogradare profesionala


Solutia de respingere a actiunii disciplinare fata de judecatorul Mihai Radu Roman vine la doua saptamani dupa ce acesta a fost sanctionat de Sectia pentru judecatori a CSM intr-o alta cauza. Concret, la 1 februarie 2023, Roman a fost suspendat din functie pe o perioada de trei luni. Masura a fost dispusa pentru comiterea abaterii disciplinare constand in “neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”, prevazuta de art. 99 lit. r teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor (click aici pentru a citi).

Totodata, in 13 decembrie 2021, Mihai Radu Roman a fost retrogradat profesional din grad de tribunal in grad de judecatorie si mutat de la Tribunalul Ilfov la Judecatoria Buftea pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor constand in “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”. Decizia a fost luata din cauza postarilor facute de judecatorul Roman pe pagina sa de Facebook, in care pe langa referirile la pozitia sexuala 69 apareau si comentarii cu tenta sexuala (click aici pentru a citi hotararea de sanctionare a judecatorului Roman pentru postarile despre pozitia sexuala 69).

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva