20 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORUL 69 A SPART GHEATA – Sectia pentru judecatori a noului CSM a pronuntat prima sanctiune disciplinara. Judecatorul Mihai Radu Roman de la Judecatoria Buftea a fost suspendat din functie pe o perioada de trei luni pentru intarzieri in redactarea hotararilor. Roman asteapta pronuntarea intr-un alt dosar disciplinar. In 2021, Mihai Radu Roman a fost retrogradat profesional pentru postarile cu referiri la pozitia sexuala 69 (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

1 February 2023 15:59
Vizualizari: 3937

Judecatorul Mihai Radu Roman (foto) de la Judecatoria Buftea a spart gheata la Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a noului CSM. Judecatorii din CSM au pronuntat prima sanctiune disciplinara de la preluarea mandatului.


 

Mihai Radu Roman a fost suspendat din functie, miercuri, 1 februarie 2023, pe o perioada de trei luni. Masura a fost dispusa pentru comiterea abaterii disciplinare constand in “neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege” (art. 99 lit. r teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor).

Sanctiunea disciplinara a fost aplicata pe vechea Lege privind statutul judecatorilor si procurorilor, in conditiile in care actiunea disciplinara fusese exercitata inainte de intrarea in vigoare a noii Legi privind statutul judecatorilor si procurorilor, respectiv Legea 303/2022.

Hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara poate fi atacata cu recurs la Completul de 5 judecatori in materie civila al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.


Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara (dosar 23/J/2022):


Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratului Roman Mihai Radu-judecator in cadrul Judecatoriei Buftea. In baza art.100 lit.d) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica paratului Roman Mihai Radu-judecator in cadrul Judecatoriei Buftea, sanctiunea disciplinara constand in „suspendarea din functie pentru o perioada de 3 luni” pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. r) teza I din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pusa la dispozitia partilor prin intermediul Grefei, astazi 1.02.2023”.


Roman asteapta pronuntarea intr-un alt dosar disciplinar


Problemele nu s-au incheiat insa aici pentru judecatorul Mihai Radu Roman de la Judecatoria Buftea. Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara urmeaza sa se pronunte, in 15 februarie 2023, intr-un alt dosar care il vizeaza pe acesta. Este vorba despre un dosar in care Roman a fost trimis in judecata disciplinara pentru presupusa comitere a abaterii constand “atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii” (art. 99 lit. c din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor).


Celebrele postari despre pozitia sexuala 69


Noua sanctiune aplicata de CSM judecatorului Mihai Radu Roman vine dupa ce, in 13 decembrie 2021, acesta a fost retrogradat profesional din grad de tribunal in grad de judecatorie si mutat de la Tribunalul Ilfov la Judecatoria Buftea pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor constand in “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”. Decizia a fost luata in majoritate, existand opinii separate in sensul excluderii din magistratura si in sensul reducerii indemnizatiei (click aici pentru a citi).

Sanctiunea a fost dispusa din cauza postarilor facute de judecatorul Roman pe pagina sa de Facebook, in care pe langa referirile la pozitia sexuala 69 apareau si comentarii cu tenta sexuala (click aici pentru a citi postarile judecatorului Mihai Radu Roman).

Comentarii

# DODI date 1 February 2023 18:03 +2

De asemenea personaje are nevoie Noua securitate pentru ”onora” cu sențințe aiurea pe cei care mai speră că în țara asta mai poate domni dreptatea, bunul simț și meritocrația.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.07.2024 – Judecator trimis la control psihiatric (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva