13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUSTITIA SE INDREAPTA SPRE FALIMENT – Cifre ingrijoratoare prezentate de presedintele CSM, Daniel Gradinaru: dintre cei 4.171 de judecatori aflati in activitate, 540 pot pleca oricand la pensie. La instante sunt vacante 1.129 de locuri

Scris de: George TARATA | pdf | print

25 May 2023 11:56
Vizualizari: 5641

O statistica extrem de ingrijoratoare a fost prezentata de presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecatorul Daniel Gradinaru (foto). Gradinaru a atras atentia ca mai mult de 10% dintre judecatorii aflati in activitate pot pleca oricand la pensie.


 

In sedinta Plenului CSM de joi, 26 mai 2023, Daniel Gradinaru a dezvaluit ca dintre cele 5.300 de posturi de judecatori, in momentul de fata 1129 sunt vacante. De unde rezulta a in momentul de fata 4.171 de judecatori se afla in activitate.

Dintre judecatorii aflati in activitate, a precizat Gradinaru, 540 indeplinesc conditiile de pensionare, putand parasi oricand sistemul. Ceea ce inseamna ca instantele pot pierde dintr-un foc peste 10% dintre judecatori.


Doar opt pensionari s-au intors in magistratura


Pe de alta parte, seful CSM a amintit ca numarul pensionarilor in randul magistratilor a crescut constant, dand exemplu faptul ca dupa ce in 2021 au existat 240 de cereri de pensionare, in 2022 s-a ajuns la 464 de cereri de pensionare aprobate.

Totodata, Daniel Gradinaru a dezvaluit ca dintre magistratii plecati la pensie in ultimii trei ani, doar opt s-au reintors in magistratura.

Afirmatiile presedintelui CSM au fost facute in contextul anuntului ministrului Muncii Marius Budai despre noi modificari care urmeaza sa fie facute la pensiile de serviciu, inclusiv despre cresterea varstei de pensionare a magistratilor la 65 de ani (click aici pentru a citi).

 

* Cititi aici declaratiile sefei ICCJ Corina Corbu despre numarul judecatorilor de la instanta suprema care pot pleca la pensie

* Cititi aici declaratiile Procurorului General Alex Florenta despre numarul procurorilor care pot pleca la pensie

Comentarii

# Da' sa plece frate ! date 25 May 2023 12:00 +53

Sa intrebe si ei lunar "da' penzia cand vine, mama?" Sa aiba Netflix-ul inca (minim) 540 de urmaritori, sa isi faca gratuit analizele si vizitele medicale, la 6 luni. Sa avem o tara de odihniti si de pensionari, ca are Uie grija de ei .

# Cetateanul date 25 May 2023 13:21 +4

Cum să ceri să facă bine un partid căruia ca indivizi și ferejerizi i-ai dat plăcuțe suedeze cum o arătat luju? Wow. Iar ăi iubitori de plăcuțe la ciuma roșie or fost promovați în coteț!? În felul ăsta o să vie budigai cu 69 în loc de 65 :) PS Cum să pretinzi altora curățenie când la tine jegul îi la mare preț? :)

# santinela date 25 May 2023 15:33 +1

Cat credeati ca o sa mai mearga marsavia din sistemul vostru , pensie de doua ori cit salariul(si ala urias,nemeritat de 70 % dintre voi) din activitate ? Ete ca Europa face macar un lucru bun si-i forteaza pe magarii nostri de politicieni sa va mai taie din coarne. Normal ca cei care pot iesi la pensie o vor face,nu sint inca atit de nebuni sa astepte !

# dosarele vechi date 25 May 2023 17:42 +13

Inainte de a li se aproba iesirea la pensie ar trebui ca acestia sa -si solutioneze dosarele aflate pe rol cu o anumita vechime.

# coca date 25 May 2023 23:17 +1

Nu s-au mai rupt nici neturile, nici televizoarele cand se golea tara de medici. Nu se ingrijora nimeni de cati medici vor disparea si ce se va intampla cu bolnavii! De ce ne-am rupe camasile de pe noi ca se pensioneaza micii dumnezei? Puteti da voturi negative pana va vor sari tastele! Vremea imbuibarii voastre tocmai apune. Ce sa vezi? veti munci cati ani munceste, de exemplu, un chirurg, veti primi pensie, de exemplu, dupa acelasi principiu de calcul ca si un membru al Academiei Romane! Nu o sa vi se mai plateasca chiria, nu va veti mai pensiona la 48 de ani, etc. Se vor formula actiuni in regres, ca sa intelegeti ca veti plati, ca tot omul, prejudiciile cauzate. Mai pe scurt, va vor cadea pernele de sub fund si va veti trezi la statutul de om si cetatean. Naspa sa fi om, nu? S-a terminat cu fudulia! Dar asta n-ar trebui sa va deranjeze, caci doar ati ales profesia de magistrat din pasiunea pentru drept, nu pentru privelegiile ei desantate, sau am inteles gresit?

# Cetateanul date 26 May 2023 00:14 +10

Adevărul doare! Dacă o crezut vreun ”independent” că istoria nu își va ”răsplăti” looserii isterici se cheamă că îi prost. Vedem un nene ce ne zice de falimente în condițiile în care astea îs lăcrimi de crodocdil..salarul la prea înalta o crescut la peste 30k așa că lumea îi relaxată cu pensiunea. PS Cum dracului să crezi că poți călca pe cap ciuma roșie mai bine de un deceniu și să fii atât de prost să crezi că ăia vor face orice altceva decât să îți dea la cap??? Nație de proști, îngâmfați, asistați și de rupți de realitățuri!

# Gabriela Ungureanu date 26 May 2023 08:53 0

Dacă familia mea nu ar fi avut parte de “ dreptatea” justiției care din lucruri mari face …. nimic iar din nimic face bici as fi crezut ca lumea vorbește prostii . Sotul meu după 36 De Aviație și mii de ore zburate in folosul României și al romanilor - salvând mii de vieți omenești a fost aruncat in închisoare cu mare ușurintă pentru “ abuz “in serviciu și o așa zisa paguba de 2116 lei . Da, 2116 lei !!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva