16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

L-AM PRINS PE GHITA (II) – Publicatia rechindebahlui.ro acuza ca este hartuita si amenintata de judecatorul Ciprian Ghita pentru a inceta imediat publicarea unor articole preluate din Lumea Justitiei. Ghita catre jurnalisti: "Prin activitatea dvs. sunteti complice la infractiunile comise de cei de la www.luju.ro, pentru care DNA a dispus deja inceperea urmaririi penale... Nu ma intereseaza parerile dvs. sau ale indivizilor urmariti penal de la luju.ro". Ghita a fost pus la punct!

Scris de: L.J. | pdf | print

10 January 2023 18:20
Vizualizari: 6399

Motto: "Am incredere in dreptatea DNA!" - jud. Ciprian Alexandru Ghita, 19.12.2022, la Tribunalul Arges


Absolut fabulos de ce poate fi in stare judecatorul Ciprian Alexandru Ghita de la Curtea de Apel Bucuresti pentru simplul fapt ca Lumea Justitiei i-a criticat o sentinta intr-un dosar in care nu a aplicat prescriptia si si-a motivat condamnarea pe necesitatea indeplinirii dezideratelor trasate Romaniei prin MCV. Fara sa ia legatura cu vreun jurnalist de la Lumea Justitiei pe acest subiect (desi ani de zile ne-a ridicat osanale si ne-a rugat sa scriem favorabil despre procesul mamei sale, pentru care ne vizita chiar si la redactie), judecatorul Ciprian Ghita a tabarat pe jurnalistii ieseni de la publicatia Rechin de Bahlui (rechindebahlui.ro) pentru a-i determina sa elimine doua articole care l-au deranjat. Faptul ca Ciprian Ghita a cerut in sine eliminarea unor articole ar putea fi inteles, insa modul in care a facut-o consideram ca este nepermis si nedemn unui magistrat, a carui obligatie legala este de a respecta adevarul.


 

Astfel, la data de 26 decembrie 2022, la ora 13:55, judecatorul Ciprian Alexandru Ghita a transmis un mesaj amenintator senior editorului Gabriel Mihaila de la revista online rechindebahlui.ro, caruia i-a pus in vedere: "Necesitatea incetarii urgente a activitatii publicatiei rechindebahlui.ro de promovare a unui articol al asa zisei publicatii www.luju.ro (...) Consider ca, prin activitatea dumneavoastra de preluare si raspandire a articolului susmentinonat, sunteti complice la infractiunile comise de cei de la www.luju.ro, pentru care DNA a dispus deja inceperea urmaririi penale. (...) Aceste articole au fost blocate de la cautare pentru ca au continut vadit illegal si pentru ca DNA a dispus inceperea urmaririi penale in privinta celor de la www.luju.ro si in legatura cu publicarea acestor articole (...) In rest nu ma intereseaza parerile dumneavoastra sau ale indivizilor urmariti penal de la www.luju.ro despre justitie, adevar, etc. (...) Ma bucur insa ca recunoasteti faptul ca “revista Rechin de Bahlui a avut o crestere spectaculoasa de vizibiliate, mai ales datorita continutului adecvat al articolelor publicate de noi”. Aceasta recunoastere imi va folosi la extinderea plangerii penale pe care urmeaza sa o formulez impotriva dumneavoastra pentru promovarea informatiilor calomnioase preluate de la luju referitor la activitatea si persoana mea. Ar trebui sa stiti ca, daca Justitia a decis blocarea din spatiul public a unui articol acesta nu contine informatii pertinente / adecvate iar dumneavoastra nu aveti dreptul de a il prelua si promova" (vezi facsimil cu continutul integral al d-lui judecator, publicat integral de rechindebahlui.ro).


Se constata ca, in amenintatoarea scrisoare, Ciprian Ghita a folosit o tactica de intimidare prin inserarea unor neadevaruri, rostite de el cu buna-stiinta si rea-credinta, drept pentru care anuntam ca redactia Lumea Justitiei ii va face o sesizare la Inspectia Judiciara intrucat un judecator nu poate arunca in spatiul public asemenea informatii, despre care stia ca nu erau adevarate.

Concret, asa cum se poate vedea din cuprinsul e-mailului, judecatorul Ghita ne-a numit "asa zisa publicatie", a afirmat ca prin hotararea definitiva pronnutata de Judecatoria Pitesti in dosarul nr. 16841/280/2022 s-a dispus suspendarea sau blocarea publicarii articolelor – lucru nereal, intrucat prin respectiva hotarare s-a dispus doar obligarea provizorie a Google de eliminare a unor cuvinte cheie de cautare si nicidecum blocarea publicarii, fapt ce reiese extrem de clar din motivarea hotararii.

Judecatorul Ghita a mai sarit calul afirmand, in mod iresponsabil, ca prin preluarea articolului de pe luju.ro senior editorul Gabriel Mihaila de la rechindebahlui.ro "sunteti complice la infractiunile comise de cei de la luju.ro pentru care DNA a dispus deja inceperea urmarii penale". Si aceasta afirmatie este falsa, intrucat jurnalistii luju.ro nu au comis nicio infractiune, iar DNA nu a inceput urmarirea penala niciodata impotriva unui jurnalist, ci doar a inceput o urmarire penala pe fapta (in rem) la plangerea absolut iresponsabila a judecatorului Ciprian Ghita, care ne-a acuzat ca noi, impreuna cu americanii de la Google, cu judecatoarea Viorica Costiniu si cu avocatii care au reprezentat Google in instanta ca am fi constituit un grup infractional organizat cu scopul de a-l compromite.

Cum isi poate permite un judecator sa afirme ca noi am fi comis o infractiune, cata vreme Constitutia Romaniei prevede ca nimeni nu poate fi considerat vinovat pana cand nu este condamnat definitiv de o instanta de judecata? Oare asa judeca Ciprian Ghita? I se pune pata pe careva si il considera dinainte infractor?

O alta minciuna strecurata in mesajul amenintator de catre judecatorul Ghita este aceea ca: "aceste articole au fost blocate de la cautare pentru ca au continut vadit ilegal si pentru ca DNA a dispus inceperea urmaririi penale impotriva celor de la luju si in legatura cu publicarea acestor articole". Oricine va citi ordonanta presedintiala a Judecatoriei Pitesti poate observa ca instanta nu a facut decat sa solicite Google sa elimine provizoriu cateva cuvinte cheie de cautare si nicidecum nu a retinut ca articolele din Lumea Justitiei ar avea "continut vadit ilegal", si nici ca DNA ar fi inceput urmarirea penala fata de cineva de la luju.ro.

Alta trasnaie din mesajul amenintator este formularea "indivizii urmariti penal de la www.luju.ro", aspect asa cum am aratat absolut neadevarat intrucat nimeni nu a fost citat.

Redactia Lumea Justitiei atrage atentia CSM si Parchetului General – Sectia de urmarire penala si criminalistica – asupra imprejurarii ca un judecator care solutioneaza dosare ale DNA si-a permis sa faca o plangere absolut aiuritoare, iar doi procurori de la DNA – pe care i-am indicat in editia trecuta – si-au permis sa ii livreze lui Ghita o adresa, pe care judecatorul CAB a folosit-o in dosarul de la Pitesti, cu avertizarea catre judecatorii cauzei ca daca vor indrazni sa dea dreptate companiei Google vor comite infractiunea de abuz in serviciu.


Rechindebahlui.ro catre Ghita: "Ceea ce faceti in prezent constituie un act de amenintare si de intimidare a unei entitati de exprimare a societatii civile"


Scrisoarea de amenintare a judecatorului Ghita a primit un raspuns pe masura. Senior editorul Gabriel Mihaila de la rechindebahlui.ro i-a transmis, via e-mail, judecatorului Ciprian Alexandru Ghita sa inceteze "orice hartuire si amenintare" la adresa acestora, oferindu-i un raspuns demn de toata lauda, pe care il publicam integral mai jos.


Iata raspunsul transmis de jurnalistul Gabriel Mihaila judecatorului Ciprian Alexandru Ghita:

"Va pun in vedere prin acest raspuns sa incetati orice hartuire si amenintare la adresa noastra! Deja vad ca intreceti masura si din acest moment va fi ignorat orice mesaj sau alt mod de a ne contacta. Sabia justitiei are doua taisuri, asa ca sansele sunt egale. Ceea ce faceti in prezent constituie un act de amenintare si de intimidare a unei entitati de exprimare a societatii civile invocand un lucru cu care noi nu avem nicio tangenta. Orice alt email, mesaj, sau contact de orice natura, vor constitui probe in favoarea noastra cu care ne vom sustine apararea si acuzarea in fata organelor abilitate".


Astfel cum am anuntat, in zilele urmatoare redactia Lumea Justitiei va formula o ampla sesizare disciplinara la Inspectia Judiciara impotriva judecatorului Ciprian Ghita pentru manifestarile sale, care au intrecut orice masura, pentru gravele acuzatii aduse, fara niciun suport real, inclusiv pentru plangerea mincinoasa pe care ne-a facut-o la DNA, in care a sustinut ca noi, impreuna cu reprezentatii a trei companii Google (pe care nici macar nu ii cunoastem si cu care nu avem nicio legatura), impreuna cu alti avocati cu care nu stim sa fi avut vreodata vreun contact, si cu judecatoarea Viorica Costiniu (o doamna a Justitiei romane, mai presus de orice banuiala ca ar putea face parte dintr-un grup infractional organizat) am fi constituit grup infractional organizat. Nu ne putem juca asa cu vorbele, domnule judecator, ca nu sunteti in dosarele dvs, ci in spatiul public!


Redam in continuare e-mailul transmis de judecatorul Ciprian Alexandru Ghita jurnalistului Gabriel Mihaila de la publicatia Rechindebahlui.ro:

 

Va urma...*Cititi aici dezvaluirile colegilor de la rechindebahlui.ro despre cele patimite cu judecatorul Ciprian Ghita


* Cititi aici articolul "L-am prins pe Ghita (I)"

Comentarii

# Andrei date 10 January 2023 21:30 +115

Nino nino! Alo, Balaceanca? Mai aveti un loc?

# RO date 10 January 2023 22:31 +2

Nu credeam ca exista rechin de bahlui.E amuzant.

# DODI date 11 January 2023 00:05 +372

În țara în care doi securiști dovediți ajung președinți de țară, în care o sumedenie de PORCurori ajung în funcții nemeritate (în CCR, CSM, etc.), în care pupincurismul și neamul prost sunt criterii de promovare nu ne miră că un bezmetic ajunge magistrat și-și permite, folosindu-se de această titulatură, să împroaște cu venin în dreapta și în stânga? În țara noastră lipsa legii răspunderii materiale și penale a magistraților îi face pe unii dintre ei să se creadă mici dumnezeii. Iar lipsa unui control periodic psihologic și psihiatric permite ca niște loaze, îm baza unor diplome - adesea cumpărate - și a unor PCR (pile, cunoștințe, relații) le permite acestora să acceadă la funcții pe care nu le merită și de care se folosesc în interesul propriu. În țara noastră totul este dezolant de posibil.

# santinela date 11 January 2023 07:32 +26

Judele asta este... Intra intr-un razboi cu presa si se stie ca un astfel de razbel este pierdut din start !

# Diana Doi date 11 January 2023 09:43 +85

Ar trebui publicat și numele de judecătoare din Completele C4.

# Virgil date 11 January 2023 11:05 +231

Reformele justiției după epoca PETROV și azi au parfum de alcool Asta se întâmplă când din procuror faci judecător în perioada și sub semnatura tov. Petrov! Eu nu cred in coincidențe..... și să vedem azi după trecerea anilor, 14 ani, că un procuror nu poate fi un judecător. P.S. Oare din asistente medicale putem prin Decret să facem doctori? https://m.luju.ro/l-am-prins-pe-ghita-ii-publicatia-rechindebahlui-ro-acuza-ca-este-hartuita-si-amenintata-de-judecatorul-ciprian-ghita-pentru-a-inceta-imediat-publicarea-unor-articole-preluate-din-lumea-justitiei-ghita-catre-jurnalisti-prin-activitatea-dvs-sunteti-complic

# Stefan Iorgoaia date 11 January 2023 11:16 +359

Toti avocatii penalisti il cunosc pe Ghita. Este genul de judecator care nu judeca pe probe ci potrivit opiniilor politice. Seamana cu Matei de la ICCJ, cu Danilet, cu Camelia Bogdan etc. Ei trebuie sa condamne "exemplar" pentru ca voteaza usr cu 7 maini, trebuie sa se puna bine cu DNA (care se uita pe repartizari.. doar doar dosarele ajung la el) pt ca "anticoruption", etc. probele nu intereseaza, argumentele in aparare sunt obraznicii, avocatii sunt infractori pentru ca au tupeul sa nu isi acuze clientii, iar daca "da cu suspendare", este pentru ca "azi am fost baiat bun". Astfel de indivizi ar trebui sa nu existe in justitiem, pentru ca hotararile lor nedrepte si motivarile lor absurde scad increderea in justitie.

# shadow banning date 11 January 2023 14:05 +2

Mai grav decat faptul ca asta incearca sa cenzureze presa si ameninta in stanga si-n dreapta cu reclamatii este faptul ca noi toti in calitate de contribuabili ii platim astuia salariul. Il platim ca sa aiba timp de vendetele lui cu presa cat este in sistem dupa care o sa-i platim pensia aia superbabana pe care o merita. Si-n timp ce-l platim si pe el, platim si multi alti paraziti gen ministrul justitiei sau inspectia judiciara care ar trebui sa sesizeze

# visu date 11 January 2023 17:55 0

Strict juridic se pot cere și daune pt vatamarea imaginii prin afirmațiile calomnioase de penali...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.04.2024 – Rebranding la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva