15 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MITICA FARA FRICA, RECUPERAT LA OTP BANK – De la campul tactic din justitie, fostul general SRI Dumitru Dumbrava a sarit in seiful ungurilor de la OPT Bank, pe post de "consultant anticoruptie". Fotografii inedite cu generalul Mitica intr-un litigiu in care un om de afaceri roman acuza Statul si OTP Bank ca l-au falimentat. Cerem Comisiei parlamentare de control a SRI sa verifice daca, anterior recuperarii lui Dumbrava, SRI a desfasurat operatiuni legate de OTP Bank (Foto)

Scris de: L.J. | pdf | print

19 September 2019 19:39
Vizualizari: 16221

Lumea Justitiei publica in exclusivitate o fotografie, insotita de un proces-verbal semnat de generalul (r) Dumitru Dumbrava – cel supranumit taticul "campului tactic" din justitie, fost director al Directiei juridice, iar mai apoi secretar general al Serviciului Roman de Informatii (SRI) – care releva ca dupa ce a plecat din SRI, Dumbrava si-a gasit vocatia in profesia de "consultant anticoruptie". Fotografia si procesul verbal au fost realizate, respectiv intocmite, in data de 29 iulie 2019 la sediul Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR) din Capitala, unde se desfasura o intalnire a partilor din dosarul nr. 32934/3/2013 de pe rolul Curtii de Apel Galati in vederea formularii de obiectiuni la Raportul de expertiza intocmit in cauza. Lumea Justitiei a mai scris despre situatia de cosmar in care a ajuns omul de afaceri roman Aurel Savulescu, administrator al SC Vlasia SRL, din cauza Statului si a bancilor Eximbank si OTP, insa interventia, absolut brutala dupa cum veti vedea, a unuia dintre cei mai cunoscuti oameni din SRI in acest dosar ne face sa ridicam niste legitime semne de intrebare.


Astfel cum ne amintim, speta "Vlasia" vizeaza modalitatea in care societatea administrata de omul de afaceri Aurel Savulescu a fost silita practic sa intre in faliment dupa ce Statul roman care, prin Eximbank, a girat un credit de 4,5 milioane euro acordat Vlasia SRL de catre OTP Bank, a permis bancii finantatoare, in speta OTP, sa blocheze repetat tragerile din cont, lucru care a determinat inevitabil sistarea lucrarilor la fabrica de carne aflata in constructie si pentru care fusese solicitat creditul. Ce a urmat a fost cosmarul pe pamant. OTP a dat in judecata Vlasia SRL, Statul roman s-a facut ca nu stie despre ce este vorba dar s-a bagat in cauza, iar inevitabil a urmat insolventa societatii comerciale (Click aici pentru a citi).

Mitica, "consultantul anticoruptie"

Conform informatiilor in posesia carora Lumea Justitiei a intrat, in data de 29 iulie 2019, cand la sediul CECCAR era programata o prima intalnire a expertilor judiciari desemnati in cauza "Vlasia", in vederea discutarii Raportului de expertiza intocmit in cauza si a formularii obiectiunilor de catre expertii partilor, cu putin inaintea inceperii sedintei si-a facut aparitia timid, in spatele avocatului Doru Traila – reprezentantul OTP Bank in speta – si marele general (r) Dumitru Dumbrava (foto). Deloc greu recognoscibil si nici bine pasind in sala de sedinta, Dumitru Dumbrava a fost reperat de omul de afaceri Aurel Savulescu, care i-a cerut sa isi prezinte calitatea in care participa la sedinta, de la cine are mandatul de a lua parte la intalnire, precum si pregatirea pe care o are in domeniu care sa il recomande sa asiste. Au urmat cateva minute tensionate pe acest subiect, dupa care toata lumea, mai speriata sau mai calma, a fost invitata sa ia loc la masa discutiilor.

Trecand peste faptul ca prezenta unor alte persoane decat partile si expertii este interzisa la astfel de intalniri, aflati ca generalul (r) Dumitru Dumbrava s-a prezentat ca fiind "consultant anticoruptie" din partea OTP Bank, calitate in care a si semnat, la insistentele lui Aurel Savulescu, procesul verbal intocmit cu ocazia intalnirii.

Din datele pe care le detinem, pe tot parcursul intalnirii, "consultantul anticoruptie" a stat tacut intr-un colt de masa, si-a notat (ce si-o tot fi notat), a fost fotografiat (vezi foto), a semnat procesul verbal, si dupa aia dus a fost. Caci la urmatoarele intalniri consultantul anticoruptie nu si-a mai facut aparitia.

De punctat este si faptul ca in Procesul-verbal intocmit la CECCAR cu ocazia intalnirii din 29 iulie 2019, este mentionata distinct prezenta generalului (r) Dumitru Dumbrava.

Concret, in punctul de vedere al SC Vlasia SRL si Savulescu Emilia, retinut in procesul verbal se precizeaza ca prezenta lui Dumitru Dumbrava este facuta "in scopul exclusiv al intimidarii expertului desemnat de instanta si periclitarii actului de justitie": "Partile considera ca prezenta D-lui General in calitate de consultant al OTP nu are nicio justificare legala si este facuta in scopul exclusiv al intimidarii expertului desemnat de instanta si periclitarii actului de justitie".

Iata procesul verbal semnat de generalul Dumitru Dumbrava si fotografia:


OTP Bank: "Banca a angajat o societate de avocati, iar pana la solutionarea definitiva a dosarului Banca nu poate comenta"

Ulterior intrarii in posesia fotografiei si a Procesului verbal, Lumea Justitiei a solicitat reprezentatilor OTP Bank sa ne precizeze daca:

-Domnul Dumitru Dumbrava, pe persoana fizica este angajat/colaborator al OPT Bank?

-Exista vreun contract incheiat intre OPT Bank si societatea comerciala SC Intel Cube Consulting SRL, firma care figureaza ca avandu-l ca asociat unic pe domnul Dumitru Dumbrava? Daca da, care este obiectul acestuia contract si ce valabilitate are?

-Avea cunostinta OPT Bank de faptul ca domnul Dumitru Dumbrava urmeaza sa ia parte la intalnirea din data de 29 iulie 2019 de la sediul CECCAR, iar daca da, in ce calitate a fost investit sa participe si de catre cine?

Raspunsul OTP Bank a venit fix o saptamana mai tarziu fiind destul de "cuprinzator": "Ca urmare a solicitatii dumneavoastra din data de 14 august, dorim sa va transmitem raspunsul nostru privind intrebarile adresate. La acest moment este pe rolul instantelor un litigiu pentru care Banca a angajat o societate de avocati, iar pana la solutionarea definitiva a dosarului Banca nu poate comenta, ci asteapta decizia instantelor, in care Banca are deplina incredere".

Si asta a fost tot!

Bancile devin "campul tactic" al lui Mitica?

Intrucat nu ne este nici pana in prezent foarte clar (ori cel putin nu oficial) din partea cui a participat "consilierul anticoruptie" Dumitru Dumbrava la intalnirea de la sediul CECCAR din speta "Vlasia", dat fiind ca informatiile noastre sunt ca in trecut generalul (r) SRI a avut unele conexiuni cu aceasta banca, apreciem ca se impune un control amanuntit pentru a se stabili, in primul rand, daca prezenta lui Dumbrava la o astfel de intalnire poate fi perceputa ca fiind o interventie in actul de justitie, ori daca prezenta sa este rezultatul unor informatii obtinute de la Serviciului Roman de Informatii, de pe vremea cand activa in aceasta structura, pe care le poate fructifica acum in calitate de "consultant anticoruptie".

Din acest motiv, cerem Comisiei parlamentare de control a activitatii Serviciului Roman de Informatii sa documenteze cum a ajuns generalul (r) Dumitru Dumbrava sa ocupe functia de "consultant anticoruptie" (astfel cum insusi s-a prezentat la sediul CECCAR) intr-o speta ce implica OTP Bank? Solicitam aceasta in conditiile in care exista semnale ca SRI a desfasurat nu demult activitati operative in legatura cu OTP Bank, activitati in care este posibil sa fi fost implicat, direct sau indirect, generalul Dumbrava.

In final, nu putem sa nu ne intrebam, ce si-o fi inchipuit Dumitru Dumbrava cand a intrat in sala de intalniri de la CECCAR: ca se vor ridica toti drepti ori ca ii vor soarbe ideile, asa cum se intampla pe vremea cand le dadea magistratilor instructiuni legate de modul de emitere a mandatelor?

Vom reveni cu detalii legate de cazul "Vlasia"!

Comentarii

# johanniskraut date 19 September 2019 20:44 +8

Si-o fi bagat secu coada in ruinarea Vlasia, avand ceva interese contondente? Probabil l-au defilat pe DD sa-i "informeze delicat" pe cei prezenti cu cine se pun. Interesanta predilectia securistilor pentru cubulete... unii le au negre, altii "inteligente".

# Goargăș date 19 September 2019 22:04 +11

Expertul numit/desemnat de instanță nu trebuia să-i permită ,,domnului" să participe, că nu venise în calitate de avocat. Dar i-a permis. Femeie, de! Nota bene: Dl Săvulescu a marcat foarte bine anomalia în procesul-verbal încheiat (care rămâne drept probă).

# nae girimea date 20 September 2019 07:21 +5

Exemplu clasic despre modul in care strainii cumpara reprezentantii nostri din structurile statului pt a le promova interesele . Si atunci ai o explicatie pt modul in care arata tara , jefuita prin "privatizari ", "retroceari ", concesionari . Ca el , mii in tara asta !

# santinela date 20 September 2019 07:37 +4

30 de ani nu va scapa Romania de jegurile securiste care ne-au mincat societatea civila,jeguri alaturi de cele din justitie bineinteles . Ba mai mult sint promovate si la UE,halal !

# ionel hasotti date 20 September 2019 16:55 -1

Da'de ce sa nu fie ? Pai Gerhardt Schroeder dupa dupa ce a fost cancelarul Germaniei nu s-a dus consilier la Gazprom ?Uite asa s-a dus si dl.General consilier la OTP.Se pastreaza si proportiile ( Germania / Rusia / Gazprom si Romania /Ungaria / OTP ).Vivat!

# Pintea date 20 September 2019 19:27 +3

Ăsta are așa o mutră, că nu l-ai angaja nici la un srl de la țară! Dar cine sant actionarii OTP? Ungurii nu sant fraieri ca noi, pe care sa ii faca unul de ăsta! Dar există in nomenclatorul ocupatiilor ”consultantul anticoruptie”? De unde o avea el atata experientă in asta? Ca s-a luptat cu anticoruptia, nu cu corupția pe care a patronat-o cu clica de la SRI!

# Reduceti bugetul SRI macar la jumate , date 20 September 2019 22:33 +2

faceti scoli, spitale, strazi ! Interzice-ti taierea arborilor pe 100 de ani ! DEMISIA PROSTANIS ! :eek:

# statistica date 21 September 2019 12:14 +2

Avocatul Florel Doru Traila, avocatul OTP Bank si cel care l-a luat in "hora" si pe Gen. Dumbrava, este un "turnator" de tip nou la Neo-Securitatea de dupa 1989. Traila are peste 36 de note informative despre Profesorul Romica Popescu - Prodecanul de la Facultatea de Drept. :D

# tudor barbu date 22 September 2019 00:36 +1

si in plus este sotul doamnei deputat PNL (PDL) Cristina Traila cea care a devalizat ANRMAPsi s-a ocupat si de Posta Romana, cu larga protectie a lui Basescu, legal spatele fiind asigurat de casa de avocatura a lui Valeriu Stoica, unde Doru Traila era partener asociat. Deci neam de securisti garantat .

# Mititică date 23 September 2019 23:17 0

Cristina Traila, adica viitorul ministru al justitiei, in guvernul PNL de peste o luna? Incurcate sunt caile

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva