16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NOROCOSUL AVOCAT – Directia Nationala Anticoruptie nu s-a repezit sa-l retina pe avocatul Florian-Ovidiu Dan, pe care l-ar fi prins in flagrant mituind un politist cu 2.000 de lei. Parchetul l-a trimis in judecata in stare de libertate, fara nicio masura preventiva. In alte vremuri, DNA ar fi defilat suspecti in catuse pentru acuzatii mai putin grave, unele bazate doar pe denunturi (Comunicatul)

Scris de: V.B. | pdf | print

15 April 2022 14:52
Vizualizari: 4042

Directia Nationala Anticoruptie da semne ca se civilizeaza si ca renunta la spectacolul catuselor. Miercuri, 13 aprilie 2022, parchetul a anuntat trimiterea in judecata a unui avocat din Baroul Calarasi pentru o presupusa mita de 2.000 de lei data unui politist.


 

Dar importanta nu este acuzatia in sine, ci faptul ca DNA nu s-a repezit sa-l retina pe avocat nici macar in momentul flagrantului. Iar trimiterea in judecata a fost dispusa cu inculpatul in stare de libertate, fara nicio masura preventiva. O situatie cat se poate de surprinzatoare daca ne aducem aminte ca pana nu demult parchetul anticoruptie se deda la spectacolul catuselor pentru acuzatii mult mai putin grave – unele dintre ele bazate chiar pe simple denunturi. Deci cu atat mai mult ar fi practicat retineri in cazul unor infractiuni flagrante.

Revenind la cazul de fata, mentionam ca este vorba despre acelasi avocat pe care DNA a anuntat la 31 martie 2022 ca in ziua precedenta il prinsese in flagrant mituindu-l pe lucratorul din Politia Municipiului Calarasi (click aici pentru a citi). Site-ul local Calarasipress.ro sustine ca avocatul se numeste Florian-Ovidiu Dan. Amintim ca dosarul este instrumentat de catre Serviciul Teritorial Constanta al Directiei Nationale Anticoruptie, condus de procurorul Andrei Bodean (foto).


Redam comunicatul DNA privind trimiterea in judecata a avocatului Dan:


In cauza mediatizata prin comunicatul 318/VIII/3 din 31 martie 2022, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a unui inculpat, avocat din cadrul Baroului Calarasi, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut, in esenta, urmatoarea stare de fapt:

In cursul zilei de 30 martie 2022, inculpatul, in calitatea mentionata mai sus, ar fi promis unui politist din cadrul Politiei municipiului Calarasi suma de 2.000 lei pentru ca acesta sa efectueze acte contrare atributiilor sale de serviciu, respectiv sa asigure o situatie favorabila clientului sau cercetat pentru savarsirea infractiunii de santaj.

In aceeasi zi, in contextul mentionat mai sus, avocatul ar fi remis politistului suma de bani mentionata, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bucuresti.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Directiei Generale Anticoruptie.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Mentionam ca prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

Comentarii

# maxtor date 16 April 2022 22:25 0

"s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante"-poezie cu adrenalina....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.04.2024 – Rebranding la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva