16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NUCLEARA IN DOSARUL LUI MARIO – Condamnarea lui Mario Iorgulescu pentru omor a fost anulata. Judecatoarele ICCJ Lia Savonea si Adriana Ispas au dispus rejudecarea fazei de apel a dosarului in care CAB l-a condamnat pe Mario la 13 ani si 8 luni de inchisoare cu executare. Hotararea ICCJ confirma ca decizia Curtii de Apel Bucuresti, care l-a condamnat pe Mario Iorgulescu pentru omor, iar nu pentru ucidere din culpa, a fost una stramba (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

20 June 2024 14:30
Vizualizari: 6536

Bomba nucleara in dosarul in care Mario Iorgulescu – fiul presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal Gino Iorgulescu – a fost condamnat in octombrie 2023 la 13 ani si 8 luni de inchisoare cu executare de catre judecatorii Adrian Pacurar si Mircea-Catalin Pavel de la Curtea de Apel Bucuresti.Judecatoarele Lia Savonea (foto 1) si Adriana Ispas (foto 2) de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus joi, 20 iunie 2024, admiterea recursului in casatie declarat de Iorgulescu, anularea condamnarii primite anul trecut pentru omor si rejudecarea cauzei, insa nu de la zero, ci doar faza apelului. Din informatiile noastre, colegul lor de complet, Dan-Andrei Enescu, a facut opinie separata in sensul respingerii caii extraordinare de atac.

Hotararea ICCJ confirma decizia stramba a Curtii de Apel Bucuresti, care l-a condamnat pe Mario Iorgulescu pentru omor, iar nu pentru ucidere din culpa.

In alta ordine de idei: in pofida linsajului furibund intretinut de anumite publicatii care nu stiu decat cuvintele „puscarie” si „catuse” (astfel incat sub o asemenea presiune publica s-a ajuns la o aberanta condamnare de omor cu intentie – in conditiile in care nimeni nu a fost condamnat decat pentru ucidere din culpa in accidentele rutiere), Inalta Curte a restabilit dreptatea juridica si a dispus rejudecarea apelului.

Sa fim bine intelesi: Lumea Justitiei nu sustine ca Mario Iorgulescu este nevinovat. Dimpotriva: accidentul rutier soldat, cu moartea unui om, este, fara indoiala, o fapta care trebuie pedepsita. Dar nu pentru omor cu intentie doar fiindca asa au strigat unii, ci in respectul legii si al Codului penal – adica pentru ucidere din culpa, ca la toate accidentele similare din tara. Evident: cu circumstantele agravante aferente conducerii sub influenta alcoolului.


Iata minuta deciziei nr. 410/2024 din cauza nr. 20691/3/2020:


Admite recursul in casatie declarat de inculpatul Iorgulescu Gino-Mario impotriva deciziei penale nr. 1485/A din 18 octombrie 2023, pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a II-a Penala in dosarul nr. 20691/3/2020 (892/2023).

Caseaza, in parte, decizia penala atacata, numai in ce priveste pe inculpatul Iorgulescu Gino-Mario, si trimite cauza la rejudecare de catre instanta de apel, Curtea de Apel Bucuresti.

Mentine celelalte dispozitii ale hotararii atacate, care nu contravin prezentei decizii. Cheltuielile judiciare ocazionate de solutionarea recursului in casatie raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 20 iunie 2024.

Cu opinia separata, in sensul respingerii, ca nefondat, a recursului in casatie declarat de inculpatul Iorgulescu Gino-Mario impotriva deciziei penale nr. 1485/A din 18 octombrie 2023, pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a II-a Penala in dosarul nr. 20691/3/2020 (892/2023)”.

 

Istoria unui caz controversat


Incheiem, amintind ca in 18 octombrie 2023 magistratii CAB Adrian Pacurar si Mircea Pavel l-au condamnat definitiv pe Mario Iorgulescu la 13 ani si 8 luni de inchisoare cu executare pentru omor si conducerea autovehiculului sub influenta alcoolului sau a altor substante. Astfel, Curtea de Apel Bucuresti a redus cu doi ani pedeapsa aplicata la 10 februarie 2023 de catre judecatoarea Maria Manuela Orzata de la Tribunalul Bucuresti (click aici pentru a citi).

Subliniem ca atat instanta de fond, cat si cea de apel au respins cererile formulate de catre aparatorul lui Mario Iorgulescu privind administrarea de probe in aparare. Cea mai importanta dintre aceste probe – repetam: refuzata de catre ambele instante – se refera la expertiza medico-legala care sa stabileasca daca fiul sefului LPF poate sau nu sa raspunda penal ispasind o condamnare in spatele gratiilor, in conditiile in care judecatorii din Italia l-au declarat definitiv handicapat psihic si i-au instituit tutore (in persoana tatalui sau, Gino Iorgulescu).

De asemenea, completul Pacurar-Pavel de la Curtea de Apel Bucuresti a respins solicitarea avocatului lui Iorgulescu de a ataca la CCR art. 257 alin. 6 din Codul de procedura penala: „Minorul cu o varsta mai mica de 16 ani va fi citat, prin intermediul parintilor sau al tutorelui, cu exceptia cazului in care acest lucru nu este posibil” (click aici pentru a citi).

Comentarii

# Cârcotaș date 20 June 2024 16:22 -2

Există vreun recurs în casație în ultimii ani admis unanim de un complet compus si de dl. Enescu?

# Intenție indirectă date 20 June 2024 16:46 +4

Granița dintre intenția indirectă și culpa cunprevedere e una foarte mică. Totul depinde de viziunea fiecăruia, de asta și opinia separată. O astfel de situație de fapt o poți motiva și într-un fel și în altul..depinde unde consideri că trebuie pusă virgula :lol:

# sigur sa traiti date 20 June 2024 17:12 +3

o fi enescu omul binomului. dar cazul asta pute a prescriere. aici ar fi corecta incadrarea la ucidere din culpa, dar cazul pascu e omor.

# Un cetatean date 21 June 2024 11:50 -11

Omul nu a plecat la drum să omoare pe cineva. A fost un accident. E dureros pentru familia care a suferit pierderea, groaznic de dureros, dar nu e ușor nici pentru ceilalți. Nu e ușor să trăiască un om cu o asemenea povara., că a luat viața cuiva.

# Am o Intrebare date 24 June 2024 15:01 +3

Cand conduci un Aston Martin DB drogat, beat, violent si iresponsabil legal (asa cum sustin avocatii despre iorgulescu jr.) intrebarea care se pune nu este DACA vei face un accident cu consecinte deosebit de grave, ci CAND vei face un accident cu consecinte deosebit de grave. Pe scurt: este omor, nu ucidere din culpa. Oricum ar fi, in spiritul traditiei romanesti, cumatrul lui Savonea, nea' Mitica Iliescu, sa traiasca. Hai cu prescierea si la intelectualul asta!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva