24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NUCLEARA IN DOSARUL UDREA – Inalta Curte a manipulat si mintit judecatorii bulgari. In pofida deciziilor CCR care au demonstrat existenta la ICCJ a completelor de judecata nelegal compuse, seful Sectiei penale a instantei supreme Daniel Gradinaru a informat Curtea de Apel Sofia ca: “In perioada 2015-2022, la nivelul Sectiei penale a ICCJ nu au fost constatate neregularitati cu privire la procedura de numire a membrilor completurilor de judecata” (Adresa)

Scris de: George TARATA | pdf | print

12 June 2022 16:00
Vizualizari: 8399

Incredibil: Inalta Curte de Casatie si Justitie a manipulat si mintit judecatorii bulgari in cazul Elenei Udrea. ICCJ a sustinut ca nu a existat nicio problema in legatura cu desemnarea membrilor completurilor de judecata ale Inaltei Curti, in pofida deciziilor CCR care au constatat ca la ICCJ au functionat ani de zile complete nelegal constituite.Manipularea si minciuna se regasesc intr-un raspuns semnat de seful Sectiei penale a Inaltei Curti, judecatorul Daniel Gradinaru (foto), trimis Curtii de Apel din Sofia, cea care vineri, 10 iunie 2022, a decis extradarea Elenei Udrea. Si este foarte posibil ca acest raspuns, care a denaturat grav realitatea, sa fi fost decisiv in hotararea judecatorilor bulgari de a o trimite pe Udrea inapoi in Romania.

In 30 mai 2022, Daniel Gradinaru a emis adresa nr. 1078, dupa ce Curtea de Apel Sofia a solicitat lamuriri de la ICCJ ca urmare a explicatiilor oferite de Elena Udrea in legatura cu modul in care a fost condamnata in in faza de apel din dosarul “Gala Bute” de un Complet de 5 nelegal compus pe motiv ca presedintele nu fusese tras la sorti asa cum cerea legea, iar la fond de un complet nelegal intrucat nu era specializat in materia coruptiei, asa cum cerea legea, si din care facea parte o judecatoare care nu avea depus juramantul in functia de judecator. Raspunsul lui Daniel Gradinaru nu a fost adresat direct Curtii de Apel din Sofia, ci, conform procedurii, judecatorului Vlad Andriescu de la Tribunalul Bucuresti, judecatorul cu atributii in materia cooperarii judiciare, care apoi l-a transmis mai departe judecatorilor bulgari.

Astfel, in adresa trimisa Curtii de Apel Sofia, via judecatorul Vlad Andriescu, seful Sectiei penale a Inaltei Curti Daniel Gradinaru a sustinut ca: “Precizam ca, in perioada 2015-2022, la nivelul Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu au fost constatate neregularitati cu privire la procedura de numire a membrilor completurilor de judecata”.

 

Manipularea

 

Dupa cum spuneam la inceputul articolului, raspunsul sefului Sectiei penale a ICCJ este deopotriva manipulator si mincinos. In primul rand, adresa ICCJ manipuleaza cand afirma ca la nivelul Sectiei penale nu a existat nicio neregula in procedura de desemnare a membrilor completurilor de judecata, raspunsul creand pentru orice necunoscator al sistemului judiciar romanesc impresia ca la ICCJ nu au fost probleme cu constituirea completelor de judecata.

Sa admitem ca nu a existat nicio problema la Sectia penala in legatura cu desemnarea membrilor in completele de judecata, dar a existat o asemenea problema la nivelul Completelor de 5 judecatori in materie penala de la ICCJ, din care fac parte judecatorii Sectiei penale conduse de Gradinaru. Cu toate acestea, Gradinaru nu a scos niciun cuvant despre gravele nereguli constatate la nivelul Completelor de 5 judecatori in materie penala, despre care Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit prin Decizia CCR 685/2018 ca au fost nelegal compuse intrucat doar patru membri erau trasi la sorti cum cerea legea, iar presedintele de complet a fost pus cu mana. De ce nu a spus Daniel Gradinaru nimic despre acest lucru, mai ales ca Elena Udrea fix asta a acuzat in fata judecatorilor bulgari, ca a fost condamnata de un Complet de judecatori nelegal constituit? Va dati seama, magistratii de la Curtea de Apel Sofia nu au avut niciun motiv sa nu creada afirmatiile lui Daniel Gradinaru, in detrimentul realitatii si a celor sustinute de Udrea, caci ce magistrat din aceasta lume se gandeste ca cea mai importanta instanta a unui stat ar putea manipula si da un raspuns smecheresc. De unde sa stie judecatorii bulgari ca la ICCJ Completele de 5 sunt organizate distinct de cele din Sectia penala? Pentru ei a fost de ajuns ca seful Sectiei penale a Inaltei Curti le-a transmis ca nu a existat nicio neregula in perioada 2015-2022.

Desigur, Daniel Gradinaru s-ar putea apara sustinand ca el este seful Sectiei penale si poate comunica doar date ce privesc Sectia penala. Ar fi insa o aparare neconvingatoare, in conditiile in care cunostea problema Completelor de 5 judecatori nelegale, problema acuzata de Elena Udrea, iar daca nu dorea sa raspunda pentru ceva ce nu ii intra in atributii avea posibilitatea de a solicita informatii pentru a formula un raspuns real de la conducerea ICCJ. In schimb, Gradinaru a ales sa treaca sub tacere si sa nu informeze Curtea de Apel Sofia despre faptul ca la cea mai importanta instanta din Romania au functionat Complete de 5 judecatori nelegal compuse, care au pronuntat condamnari nelegale, asa cum s-a intamplat si la Elena Udrea. Un detaliu care poate ca ar fi dus la o alta solutie in cazul cererii de extradare a lui Udrea.

 

Minciuna

 

Raspunsul lui Daniel Gradinaru ajuns la Curtea de Apel Sofia contine insa si o minciuna. Mai exact, seful Sectiei penale a ICCJ a sustinut in mod fals ca ”in perioada 2015-2022, la nivelul Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu au fost constatate neregularitati cu privire la procedura de numire a membrilor completurilor de judecata”.

Neregularitati privind numirea membrilor completelor de judecata, deci privind constituirea completelor de judecata, au existat in respectiva perioada inclusiv la nivelul Sectiei penale, nu doar la nivelul Completelor de 5 judecatori. Ele au fost constatate tot de CCR. Seful Sectiei penale a ICCJ Daniel Gradinaru nu a informat Curtea de Apel din Sofia despre Decizia CCR 417/2019 prin care Curtea Constitutionala a stabilit ca Inalta Curte a incalcat legea atunci cand nu a format Complete de 3 judecatori specializate in materia coruptiei, desi acest lucru era obligatoriu conform Legii 78/2000. Din nou era vorba despre o informatie esentiala, avand in vedere ca Udrea a fost condamnata la fond, in dosarul “Gala Bute”, de un Complet de 3 judecatori nespecializat in materia coruptiei, deci nelegal constituit, dupa cum a statuat Decizia CCR 417/2019, Udrea invocand de altfel acest lucru in fata Curtii de Apel din Sofia. Un detaliu care - la fel ca cel privind nelegala compunere a Completelor de 5 judecatori, tinut sub tacere de Gradinaru – putea sa schimbe soarta procesului de extradare a Elenei Udrea. De ce nu a scos seful Sectiei penale a ICCJ niciun cuvant nici despre aceasta problema existenta la nivelul Sectiei penale a Inaltei Curti?

 

Gradinaru a tinut cont in dosarele sale de problemele de la ICCJ pe care a “uitat” sa le transmita Curtii de Apel din Sofia

 

Cele doua nereguli de la ICCJ privind nelegalitatea compunerii Completelor de 5 judecatori si Completelor de 3 judecatori nespecializate in materia coruptiei au fost explicate la Curtea de Apel Sofia de Elena Udrea si avocatii sai, insa o confirmare din partea ICCJ ar fi facut ca judecatorii bulgari sa nu mai aiba niciun dubiu asupra problemei puse in discutie, oricum greu de inteles pentru ei. Raspunsul lui Daniel Gradinaru, prin care in mod manipulator si mincinos s-a acreditat ideea ca la Sectia penala a ICCJ nu au fost probleme cu procedura de numire a judecatorilor in completele de judecata, nu face altceva decat sa alimenteze speculatiile potrivit carora a existat o comanda clara ca Elena Udrea sa fie adusa in tara cu orice pret.

Pe de alta parte, raspunsul lui Daniel Gradinaru este de neinteles avand in vedere ca el insusi a invocat neregulile constate la ICCJ in legatura cu compunerea completelor de judecata, cel putin intr-un dosar pe care l-a solutionat. Este vorba despre dosarul fostului senator Dan Sova, trimis la rejudecare in fond de un Complet de 5 judecatori ICCJ condus de Daniel Gradinaru, in baza Deciziei CCR 417/2019 privind nelegalitatea Completelor de 3 judecatori de la Sectia penala a ICCJ nespecializate in materia coruptiei (click aici pentru a citi).  


Gradinaru s-a spalat pe maini in cazul lipsei juramantului judecatoarei Florentina Dragomir

 

Stupefianta este si partea din raspunsul lui Daniel Gradinaru privind lipsa juramantului judecatoarei Florentina Dragomir, membra a completului de la fond care a condamnat-o pe Elena Udrea in dosarul “Gala Bute”. Curtea de Apel Sofia a cerut lamuriri si in legatura cu aceasta situatie, invocata in fata lor de Elena Udrea, insa seful Sectiei penale a ICCJ s-a multumit sa transmita ca: “Datele privind traseul professional al judecatorilor si al procurorilor, inclusive cele privind depunerea juramantului sunt gestionate de Consiliul Superior al Magistraturii, prin compartimentul de specialitate. Mentionam ca doamna judecator Florentina Dragomir a fost eliberata din functie, prin pensionare, la data de 15 iunie 2021, prin Decretul presedintelui Romaniei nr. 97 din data de 15 iunie 2021 privind eliberarea din functie a unui judecator, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 97 din 15 iunie 2021”.

Practic, seful Sectiei penale a ICCJ Daniel Gradinaru s-a spalat pe maini, multumindu-se sa spuna ca mapa profesionala a magistratilor se afla la CSM si ca judecatoarea Florentina Dragomir s-a pensionat, desi avea posibilitatea de a solicita date de la CSM privind lipsa juramantului judecatoarei Florentina Dragomir, cu atat mai mult cu cat Consiliul confirmase deja pentru Lumea Justitiei inca din 2020 ca Florentina Dragomir a judecat fara sa aiba depus juramantul in calitate de judecator (click aici pentru a citi).

 

Iata raspunsul sefului Sectiei penale a ICCJ Daniel Gradinaru trimis Curtii de Apel Sofia prin intermediul judecatorului Vlad Andriescu, judecator cu atributii in materia cooperarii judiciare in materie penala in cadrul Tribunalului Bucuresti:

 


Comentarii

# visu date 12 June 2022 16:26 +202

Ce mani******re, ce minciunå, e penală intelectuală sadea, nu Sectia...!

# Cetateanul date 12 June 2022 16:41 +166

Nu așa că vă place țara justiței bine făcute? :lol:

# maxtor date 12 June 2022 16:52 +142

bomba: dl. Gradinaru le-a vandut castraveti murati bulgarilor!!!!!!!!!!!!!!(stie si de zacusca la ceaun)

# maxtor date 12 June 2022 16:56 +158

in perioada 2015-2022, la nivelul Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu au fost constatate neregularitati -pentru ca "perioada" nu s-a incheiat....daca excludem calendarul mayash.

# santinela date 13 June 2022 07:14 +230

Cind un ciumpalac(asa ca asta) ajunge la putere,intr-un scaun inalt,uita de bunul simt,isi ingroasa obrazul ca talpa si este in stare sa-si vinda si mama numai sa nu i se clatine scaunul sub dos !! Gretoase personaje adaposteste ICCJ.

# petre p. date 13 June 2022 07:55 +146

ALBA - NEAGRA din justitie se manifesta la toate nivelurile. Este viscerala! A face pe nevinovatii este "COMPLICITATE LA SAVARSIREA DE INFRACTIUNI CU URMARI DEOSEBIT DE GRAVE". La acest nivel insa, este oficializa "INFRACTIUNEA" LA NIVEL DE STAT! Aceasta este justitia oficiala ! Pacat de magistratii care chiar cred in "SUPREMATIA LEGII" , ACTUL DE JUSTITIE SI CETATEAN ! - cati mai sunt! Banii si puterea SUNT esenta LEGII si LEGALITATII . COMPLICITATILE OMNIPREZENTE SUNT LA LUMINA SI ORDINEA ZILEI ! in rest vorbe goale pt mascarea HOTILOR SI A HOTIILOR !

# Marius date 13 June 2022 12:52 +125

România nu este o țară, ci o CORPORAȚIE ȘI NU ARE CONSTITUȚIE ȘI INSTANȚE ! 1.---- Conform Legii 304/2004 art 38 https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/64951 pretinsele instante NU EXISTĂ CA ȘI PERSOANE JURIDICE în Corporatia România. 2. ------- Art. 196 clauzele de nulitate Codul Civil Partea din LEGEA 287/2009 acestea ca institutii nu există si nu au personalitate juridică pentru a se identifica. 3. ------ ART. 196 CAUZELE anulării unei persoane juridice SECŢIUNEA a 2-a Nulitatea persoanei juridice 4. ------ Si conform Art.367- constituirea unui grup infractional organizat / Codul Penal - parte integrantă din LEGEA nr.286/2009 iar comform LEGII nr.28 din 15 martie 1991 pentru acceptarea de către România a acordului (statului) privind Corporatia Finaciară Internatională ( C.F.I.) România nu este o tară, ci o CORPORATIE SI NU ARE CONSTITUTIE SI INSTANTE ! (http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/1476 ).

# E diferenta intre magistratii nostri si un clan mafiot? date 13 June 2022 13:22 +217

Daca vedeti diferente sa le spuneti. De la mare distanta se poate observa comportament tipic de clan mafiot la magistratii din Romania. Clanul Soprano a aratat comportamente reale indulcite pentru prezentare la tv a unor realitati mafiote. Fiecare episod isi are un moment po******t cu magistrati romani peste care se suprapune perfect.

# ursuleanu date 13 June 2022 17:35 +210

Trebuie sa precizam ca nu ICCJ din Romania a inselat judecatorii bulgari, ci persoane angajate ca judecatori la ICCJ Romania, indivizi, individe slugarnice statului mafiot al regimului K.W Iohannis. Cine poate spune ce se va intampla cu judecatorii care au mintit judecatorii bulgari?

# ptetre p date 14 June 2022 08:29 +202

@ ursuleanu - Stimabile domn , in opinia mea, doar in parte ave-ti dreptate .Dvs ati participat la sedinte de judecata in calitate de petent pagubit?.Partea adversa (ANGAJAT ACTIV CU STATUL SPECIAL ) prin documente false , intocmite in fals , in institutii care ascund originalele , tribunal unde sentintele se schimba precum foile din caietul grefierului. Scos din casa dvs.Totul realizat pe baza "sistemului relational("CASTELOR" formate pe "interese"). Sistemul putrid se AUTO SELECTEAZA PERPETU DEOARECE LEGILE SUNT PERMISIVE,TOLERANTE CU "PUTEREA"- "DATA" HAOTIC SI FARA DISCERNAMANT - LIPSA CONTROLULUI SI A RASPUNDERII. Apropos : LEGILE IN ROMANIA SUNT FACUTE DE POLITICIENI CARE AU - CE PREGATIRE ? CINE "VALORIFICA" CHICHITELE SI LACUNELE legislative ? NE MAI MIRAM CA LEGILE "VESTICE" NU SUNT VALABILE LA NOI ?! CETATENII FARA PREGATIRE JURIDICA fac “MANEVRELE” ? - EI SA VORBESCA !

# Lechi date 14 June 2022 20:39 +203

Salut adresa de mail a Inaltei curti de casatie din Sofia, care a dispus extradarea Elenei Udrea : representative@vss.justice.bg Cine doreste poate trimite mesaje , ca sa se mai lamureasca domnii de acolo, cum sta treaba cu tragerea la sorti a completelor de judecata la noi

# petre p date 16 June 2022 10:06 +209

Desertaciune!Realitatea nu place si nu este acceptata .Ce sa fie? Eu , maruntul cetatean ROMAN ,cu frica de DUMNEZEU si LEGILE SALE, imi cer iertare de la Marimile D-vs . Imi cer iertare.Am sperat,ca "cineva INDREAPTA LEGILE SI APLICAREA LOR" "procedeele" care mi-au rapit 30 de ani din "VIATA MEA " NU A DUMNEAVOASTRA. "Colegii",care "m-au" nenorocit parte din ei AFARA DIN MAGISTRATURA(UNII ARESTATI ALTII FOSTI ARESTATI iar altii, ies cu Onoare si Respect la PENSIE - acceptati si..PROTEJATI?). CEDO A CONDAMNAT STATUL ROMAN PT ABUZURILE FACUTE-NU PE CEI CARE AU"GRESIT"-intentionat ("statul"-sistemul suporta).Nu am exagerat cu nimic cand am pomenit de caietul grefierului. De "metodele de ANCHETA" ASUPRA RECLAMANTULUI PAGUBIT, de acte false,ba dimpotriva( dimensiunea "angrenajului"). Am sperat in suprematia legilor STATULUI, CONSTIINTA SI ONOAREA JUDECATORULUI ,nu a "interesului" si calitatii "persoanei reclamate" deoarece "SE CONFUNDA" cu"INSTITUTIA"- FAR' DE PATA. IERTARE! am sperat !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva