19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PIEDONE NU-SI UITA CALAII – Surpriza primarului Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone pentru judecatorii TMB si CAB care l-au condamnat nelegal: “Cand ti-e lumea mai draga, platesti. Si poate nu platesti tu, poate plateste copilul tau, poate cineva din familie... Pe domnii judecatori ii iert, dar nu ii uit... O sa cer despagubiri de la domnii judecatori direct, pe cale civila, iar cu toti banii fac o gradinita, un afterschool, simbolul nevinovatiei mele intoarse la cetatean” (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

16 July 2023 15:00
Vizualizari: 6076

Primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone (foto) nu va da statul in judecata pentru grava eroare judiciara comisa in cazul sau – prin care a fost condamnat la inchisoare de doua instante, a executat 1 an si o luna de detentie, pentru ca apoi sa fie achitat definitiv in calea extraordinara a recursului in casatie sin eliberat – dar asta nu inseamna ca i-a uitat pe judecatorii care au comis abuzul. Piedone le-a pregatit o surpriza de proportii acestora, asa cum a dezvaluit premiera la “Dezbateri cu Razvan Savaliuc”, emisiune realizata de “Asociatia Lumea Justitiei”.


 

Concret, Piedone a anuntat ca urmeaza sa ii actioneze personal in instanta pe judecatorii care l-au condamnat nelegal in dosarul "Colectiv". Primarul Sectorului 5 explica faptul ca a ales aceasta modalitate pentru a evita ca eventualele despagubiri sa fie platite de statul roman, din banii contribuabililor. In acest sens, Piedone afirma ca banii pe care i-ar primi nu vor fi folositi in interes personal, ci vor fi utilizati pentru construirea unei gradinite sa a unui afterschool, ca simbol al nevinovatiei sale.

Amintim ca la fond Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani si 6 luni inchisoare de catre judecatorul Mihai Balanescu de la Tribunalul Bucuresti, in decembrie 2019 (click aici pentru a citi), iar in apel primarul a fost condamnat definitiv la 4 ani inchisoare cu executare de judecatorii Adina Pretoria Dumitrache si Andrei Iugan de la Curtea de Apel Bucuresti, in mai 2022 (click aici pentru a citi). Dupa ce a facut peste un an de detentie, Cristian Popescu Piedone a fost achitat in calea extraordinara a recursului in casatie de judecatoarele Elena Barbu, Eleni Cristina Marcu si Valerica Voica de la Inalta Curte, in iunie 2023 si eliberat din penitenciar (click aici pentru a citi).


Iata declaratiile primarului din Sectorul 5 Cristian Popescu Piedone:

 


 

“Sus acolo exista o 'Curte de Conturi' pentru fiecare dintre noi, ca sa vorbim tehnic (n.r. - judecata divina). Se acumuleaza, sunt diverse conturi de plati, incasari. La un moment dat, cand ti-e lumea mai draga, platesti. Si poate nu platesti tu, poate plateste copilul tau, poate plateste cineva din familie. Eu am o vorba: ai grija ce bagi in pamant, ca degeaba bagi porumb daca iti iese floarea-soarelui, sau bagi floarea-soarelui si iti iese neghina. Ce bagi in pamant, aia vei scoate mai devreme sau mai tarziu.

Pe domnii judecatori eu ca persoana ii iert, dar nu ii uit prin avocat. Eu la iesirea din Penitenciarul Jilava am declarat ca nu voi cere daune, si Adelin (n.r. - avocatul Adelin David din Baroul Bucuresti) a venit nervos la mine si mi-a zis: 'Cristi, pentru ce ne-am batut noi, pentru ce am facut lucrul asta?' Ce sa imi dea statul, bani? Ce sa fac cu banii? Multumesc daca imi va da salarile compensatorii pe un an si o luna de zile. M-a convins Adelin: eu o sa cer despagubiri de la domnii judecatori direct, pe cale civila, iar daca Justitia este dreapta si se va pronunta pana la sfarsit, cu toti banii care imi vor fi atribuiti, cumulati, fac o gradinita, un after-school, ala sa fie simbolul nevinovatiei mele intoarse la cetatean”.

Comentarii

# Jan date 16 July 2023 16:39 +6

F ok! Asa este judecata divina ! De aceea au patit mai devreme sau mai tz! Dar suferinta lui !

# DODI date 16 July 2023 18:48 +5

Ce ţi-e şi cu mintea cea de pe urmă. În urmă cu câţiva ani când acest purtător mascat de chipiu era staroste la AVAB şi îi trata pe salariaţii băncilor ca pe nişte criminali iar poziţia sa i se părea corectă (având girul şefilor săi din Noua securitate). Acum când strugurii sunt acri i se pare că... nici usturoi n-a mâncat şi nici gura nu-i miroase. Dimpotrivă.

# santinela date 17 July 2023 07:18 0

Foarte bine face desi nu are nici o sansa sa castige sau sa primeasca ceva de la ciumpalacii juzi ,pe persoana fizica.Tot "poporul" o sa plateasca !

# dacul liber date 17 July 2023 14:58 +4

tupeu maxxim piedone

# Koko date 18 July 2023 09:46 +14

Mentalitate tipica de securist!Cand a iesit din puscarie se gudura ca un ciine si spunea ca nu vrea razbunare;doar sa se intoarca la Primaria lui de unde sa mai mulga cate ceva!Acum ,cand a vazut ca hotararea e definitiva si irevocabila ,ii arde de RAZBUNARE!Macar pecuniara!Apoi ,vede el ce face cu banii!

# Daniletz date 19 July 2023 16:29 0

A sunat niste moldoveni sa si faca dreptate? Daca nu sa ne scuteasca de vorbe n vant. Restul e gargara.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva