17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

POATE DIN A DOUA INCERCARE IESE – Sectia pentru judecatori a CSM a declansat un nou concurs pentru ocuparea celei de-a doua functii de vicepresedinte al Inaltei Curti. La prima procedura au participat judecatorii Simona Marcu, Carmen Popoiag si Marian Buda, insa niciunul nu a fost numit in functie (Documente)

Scris de: G.T. | pdf | print

24 April 2023 14:42
Vizualizari: 2830

La doua luni dupa primul concurs pentru ocuparea celei de-a doua functii de vicepresedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in urma carui niciunul dintre candidati nu a fost numit, Sectia pentru judecatori a CSM a declansat o noua procedura.


 

Luni, 24 aprilie 2023, Sectia pentru judecatori a CSM, condusa de Daniel Gradinaru (foto centru), a anuntat inceperea “procedurii de ocupare a unei functii de vicepresedinte din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie”. Conform calendarului dat publicitatii, candidaturile trebuie depuse pana in 25 mai 2023, interviurile urmand sa aiba loc incepand cu 16 iunie 2023.


Amintim ca la prima procedura pentru ocuparea celei de-a doua functii de vicepresedinte al Inaltei Curti (in prima functie de vice ICCJ a fost numita anul trecut judecatoarea Rodica Cosma) au candidat judecatorii Simona Marcu, Carmen Popiag si Marian Buda. Niciunul dintre acestia nu a fost numit insa in functie. Marian Buda s-a retras chiar in timpul interviului pe care il sustinea in fata CSM, in 23 februarie 2023, iar ulterior voturile membrilor Sectiei pentru judecatori a CSM au fost date astfel incat nici Simona Marcu, nici Carmen Popoiag nu au intrunit majoritatea (click aici pentru a citi).


Iata anuntul Sectiei pentru judecatori a CSM privind procedura de numire a celui de-al doilea vicepresedinte ICCJ:

 


Iata calendarul estimativ privind procedura de numire a celui de-al doilea vicepresedinte ICCJ:

 


Comentarii

# DODI date 24 April 2023 16:41 0

Între timp o fi trimis IADvig, într-un plic galben bilețelul albastru, numele persoanei care, ”pe baza cunoștințelor profesionale și a competenței desăvârșite” va fi numit în această funcție. Trebuie să-i înțelegem pe cei din organizația antiromânească SRI că le este foarte greu să aleagă dintre atâția acoperiți, descoperiți sau doar șantajabili persoana care știe să umble în patru labe.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva