14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORII FAC SCANDAL – Sectia pentru procurori din CSM cere eliminarea prevederii din noua Lege privind statutul judecatorilor si procurorilor care da posibilitatea ca si un judecator sa fie numit Procuror General al Romaniei: “Initiative legislative similare au generat reactii de respingere din partea magistratilor... Fara a nega dreptul Parlamentului de a legifera, ne exprimam increderea ca pana la finalizarea procesului legislativ propunerea in discutie nu va fi insusita”

Scris de: George TARATA | pdf | print

29 September 2022 15:32
Vizualizari: 3487

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (foto) reactioneaza dupa ce comisia parlamentara speciala care dezbate noile Legi ale Justitiei a adoptat un amendament la proiectul viitoarei Legi privind statutul judecatorilor si procurorilor care da posibilitatea ca si un judecator sa fie numit in functia de Procuror General al Romaniei (click aici pentru a citi).


 

Intr-un comunicat de presa dat publicitatii joi, 29 septembrie 2022, procurorii din CSM isi manifesta opozitia fata de aceasta prevedere, amintind in acest sens principiul separarii carierelor, dar si faptul ca initiative legislative similare au generat reactii de respingere din partea magistratilor. Subliniind ca nu neaga dreptul Parlamentului de a legifera, Sectia pentru procurori a CSM isi exprima totusi increderea ca in cele din urma acest amendament nu va fi adoptat, astfel incat seful Ministerului Public sa fie numit in continuare doar din randul procurorilor.


Iata comunicatul Sectiei pentru procurori a CSM:


“Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de amendamentul adoptat in data de 28 septembrie 2022 de Comisia parlamentara speciala pentru examinarea legilor din domeniul justitiei, referitoare la posibilitatea ocuparii functiei de procuror general al Romaniei de catre magistrati judecatori.

Subliniem ca, in acord cu recomandarile M.C.V., ale Comisiei de la Venetia si principiul legal al separarii carierelor sustinut de intreg corpul magistratilor, selectia candidatilor in vederea numirii procurorilor in functiile inalte trebuie sa fie facuta exclusiv din randul magistratilor procurori.

Reamintim ca initiative legislative similare introduse prin O.U.G. nr. 7/2019 au generat reactii de respingere din partea magistratilor.

Fara a nega dreptul Parlamentului de a legifera, ne exprimam increderea ca pana la finalizarea procesului legislativ propunerea in discutie nu va fi insusita, pentru ca astfel, viitoarele reglementari sa contribuie in mod real la eficientizarea activitatii Ministerului Public”.

Comentarii

# maxtor date 29 September 2022 19:15 0

ce parere are dl. Titi? (tudorel xxx;nu vrem sa excitam cenzura)

# maxtor date 29 September 2022 19:18 0

parca Garbovan poftea m.j.: sa incerce p.g,nu are decat!

# Solomonicul date 29 September 2022 22:26 0

"Fara a nega dreptul Parlamentului de a legifera, ne exprimam increderea ca pana la finalizarea procesului legislativ propunerea in discutie nu va fi insusita, pentru ca astfel, viitoarele reglementari sa contribuie in mod real la eficientizarea activitatii Ministerului Public”. Cat de idiot sa fie cineva pentru a produce un astfel de paragraf.. Se pare ca educatia Stefan Gheorghiu e profund inradacinata chiar si in mentalul generatiei urmatoare

# santinela date 30 September 2022 07:56 0

Ete cine se ofuscheaza ,Sectia Nufarul,cea mai mizerabila institutie din sistemul judiciar romanesc,alcatuita numai din slugi ce raspund la comenzi de tot felul,asta lasind la o parte nulitatile profesionale ce o compun !

# Pixi date 30 September 2022 11:01 +13

pai daca procurorii sut considerati magistrati de ce nu poate un judecator sa fie procuror sef? normal procurorii nu pot fi magistrati pentru ca menirea lor este alta.

# X date 1 October 2022 09:41 0

"Iuteala de mana si NEbagarea in seama"-esenta (in opinia mea) . Se manifesta acaparand metodic (pur inamplator)ce a mai ramas. Scopul il stiti si voi dar e TABU(deoarece pica non habarnismul AUTORITATII (cei ce fac!) -beneficiar mare dar si "marunt" cu "spate" , legea e facuta sa permita ORICE-din infractor periculos victima iar in "civil" din victima pagubita in infractor ultra periculos( pt linistea unora aplanarea se face la constatare cu avizul celor in discutie - eh sistemul). Umanitatea si spiritul(doar) al DREPTATII de la noi sunt....debordante !imbatabile! Dar ...pretentii !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva