23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PRONUNTARE AMANATA 811 ZILE – Judecatoarea Maria Gabriela Mot de la Judecatoria Cluj-Napoca a fost sanctionata disciplinar cu diminuarea salariului cu 25% pe o perioada de trei luni pentru intarzieri in solutionarea cauzelor: “Amanarea succesiva a pronuntarii, intr-un numar de 205 cauze penale, pe perioade indelungate de timp, cuprinse intre 69 si 811 zile”

Scris de: G.T. | pdf | print

6 March 2024 12:17
Vizualizari: 3506

Judecatoarea Daniela Panioglu de la Curtea de Apel Bucuresti a acaparat intreaga atentie prin a cincea excludere din magistratura (click aici pentru a citi), insa in ziua in care a fost dispusa aceasta masura o alta judecatoare a fost sanctionata disciplinar de CSM. Este vorba despre judecatoarea Maria Gabriela Mot de la Judecatoria Cluj-Napoca.


 

Mot a fost pedepsita de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara (foto), luni, 4 martie 2024, pentru comiterea abaterii constand in nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor”, abatere prevazuta de art. 271 lit. g teza I din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Mot a fost sanctionata cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 25% pe o perioada de trei luni.

In ceea ce priveste motivele sanctiunii, acestea privesc amanarile de pronuntari dispuse de judecatoarea Maria Gabriela Mot in 205 de dosare, amanari pe perioade cuprinse intre 69 si 811 zile. Or, in acest mod judecatoarea Mot a afectat in mod grav drepturile partilor implicate in respectivele cauze.


Redam minuta Sectiei pentru judecatori a CSM privind sanctionarea disciplinara a judecatoarei Maria Gabriela Mot de la Judecatoria Cluj-Napoca (dosar 27/J/2023):


“Cu majoritate,

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Mot Maria Gabriela – judecator in cadrul Judecatoriei Cluj-Napoca. In baza art.273 alin.(1) lit.b) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, aplica doamnei Mot Maria Gabriela – judecator in cadrul Judecatoriei Cluj-Napoca sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 25% pe o perioada de 3 luni' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.271 lit. g) teza I din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cu opinie separata doar in ceea ce priveşte individualizarea sancţiunii, respectiv in sensul aplicarii doamnei Mot Maria Gabriela – judecator in cadrul Judecatoriei Cluj-Napoca a sanctiunii disciplinare constand in 'avertisment' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.271 lit.g) teza I din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor”.


Iata precizarile Inspectiei Judiciare rivind dosarul disciplinar al judecatoarei Maria Gabriela Mot de la Judecatoria Cluj-Napoca:


“Actiune disciplinara – MOT MARIA GABRIELA din cadrul Judecatoriei Cluj-Napoca pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 271 lit. g) teza I din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Faptele doamnei judecator Mot Maria Gabriela, din cadrul Judecatoriei Cluj-Napoca, constand in amanarea succesiva a pronuntarii, intr-un numar de 205 cauze penale, pe perioade indelungate de timp, cuprinse intre 69 si 811 zile, de natura sa afecteze grav drepturile persoanelor implicate in procedurile judiciare referitoare la solutionarea cauzelor intr-un termen rezonabil, intrunesc elementele constitutive ale abaterii disciplinare mentionate”.

Comentarii

# maxtor date 6 March 2024 12:27 0

811 zile???? -numai "starea de urgenta"+"suspendarile de drept" au avut vreo 730 de zile....

# fff date 6 March 2024 12:41 +2

e o practica frecventa la judecatoria Cluj Napoca. Acolo termenele sunt din 3 in 3 luni. Am intrebat judecatorul care solutiona cauza ce se intampla si m-a stupefiat raspunsul. Cica asa prevede legea.

# Romania date 6 March 2024 13:06 +4

In Romania asta este practica... Macar aici instantele au o practica unitara. In rest este vai de mama noastra!! Cu ce au gresit romanii sa plateasca aceasta casta , iar ei nu au nici o RASPUNDERE?

# Visu date 6 March 2024 17:55 +1

Asta cu amanarea de pronuntare e ca si cum dupa ce ai platit painea(taxa de tb) furnizoarea zice să vii după o lună chiar dacă ți-e foame! E abuz in serviciu sadea!

# maxtor date 6 March 2024 23:06 +1

@Visu -abonament,e si o condicutza...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva