24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SA NU FIE PREA TARZIU – Judecatorul Daniel Corduneanu de la Tribunalul Ilfov a dispus intreruperea executarii pedepsei pentru fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja. Aruncat la inchisoare de ICCJ printr-o decizie nelegala, care a mentinut o condamnare nelegala, Obreja a fost diagnosticat cu cancer la pancreas. Obreja ar fi putut depista la timp cancerul daca ar fi avut parte de o judecata corecta (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 July 2022 13:13
Vizualizari: 7716

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja (foto), va fi eliberat din penitenciar. Judecatorul Daniel Corduneanu de la Tribunalul Ilfov a decis vineri, 22 iulie 2022, intreruperea executarii pedepsei de 5 ani inchisoare la care Obreja fusese condamnat de ICCJ in dosarul “Gala Bute”.


 

Hotararea a fost luata dupa ce Rudel Obreja a fost depistat cu cancer la pancreas, cu metastaze. Internat la Institutul Oncologic, Rudel Obreja se afla intr-o situatie grava care impune eliberarea din penitenciar, aspect confirmat si de raportul Institutului National de Medicina Legala (INML) Mina Minovici, trimis in instanta.

Intreruperea pedepsei a fost dispusa pe o perioada de trei luni.

Desi hotararea Tribunalului Ilfov poate fi atacata cu apel, acest lucru nu se va intampla, dupa ce chiar procurorul DNA a cerut admiterea intreruperii pedepsei.

 

Iata minuta hotararii Tribunalului Ilfov nr. 130 din 22 iulie 2022 (dosar 1809/93/2022):

 

“Solutia pe scurt: In baza art. 592 si art. 589 alin. 1 lit. a din codul de procedura penala, admite cererea de intrerupere a executarii pedepsei inchisorii in cuantum de 5 ani, aplicata prin sentinta penala nr. 181 din 28.03.2017, pronuntata de Tribunalul Bucuresti, Sectia I Penala, formulata de petentul OBREJA RUDEL,(date); detinut in PENITENCIARUL BUCURESTI JILAVA. Dispune intreruperea executarii pedepsei inchisorii in cuantum de 5 ani, aplicata petentului OBREJA RUDEL, prin sentinta penala nr. 181 din 28.03.2017, pronuntata de Tribunalul Bucuresti, Sectia I Penala, in baza careia s-a emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 50 din 5.06.2018, pentru o perioada de 3 luni. In baza art. 590 alin. 1 din codul de procedura penala, pe durata intreruperii executarii pedepsei, petentul OBREJA RUDEL trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: a) sa nu depaseasca limita teritoriala a ROMANIEI decat in conditiile stabilite de instanta; b) sa ia legatura, in termen de 24 de ore, de la punerea in libertate, cu Inspectoratul General al Politiei Bucuresti pentru a fi luat in evidenta si a stabili mijlocul de comunicare permanenta cu organul de supraveghere, precum si sa se prezinte la instanta ori de câte ori este chemat; c) sa nu isi schimbe locuinta situata in Bucuresti, fara informarea prealabila a instantei care a dispus intreruperea; d) sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte nici o categorie de arme; e) sa se prezinte, de indata, dupa punerea in libertate, la unitatea sanitara la care urmeaza sa faca tratamentul.

Atrage atentia petentului OBREJA RUDEL asupra dispozitiilor art. 591 alin. 4 din codul de procedura penala, respectiv ca in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor stabilite, instanta de executare revoca intreruperea si dispune punerea in executare a pedepsei privative de libertate.

In temeiul art. 591 alin. 4 teza a-II-a, 5 din codul de procedura penala, organul de politie desemnat cu supravegherea celui fata de care s-a dispus intreruperea executarii pedepsei inchisorii, verifica periodic respectarea obligatiilor de catre petent si intocmeste lunar un raport in acest sens catre instanta de executare. In cazul in care constata incalcari ale obligatiilor stabilite potrivit art. 590, organul de politie sesizeaza, de indata, instanta de executare.

Ia act de faptul ca petentul a fost reprezentat de aparatori alesi in prezenta procedura.

In temeiul art. 275 alin. 3 din codul de procedura penala, cheltuielile judiciare ramân in sarcina statului.

Cu contestatie in 3 zile de la comunicarea copiei de pe minuta. Pronuntata prin punerea minutei la dispozitia petentului si procurorului prin mijlocirea grefei instantei, azi, 22.07.2022. Document: Hotarare 130/2022 22.07.2022”.


Cu cancer la pancreas, Obreja a fost tratat cu No-Spa


Cazul fostului campion la box Rudel Obreja este unul dramatic. Intreaga poveste a fost relatata la Romania Tv de sotia acestuia, Antonia Obreja. Aceasta a dezvaluit ca Rudel Obreja a fost scos din Penitenciarul Jilava si dus la Spitalul Penitenciar Rahova unde a fost tratat pentru scolioza, iar dupa ce durerile nu i-au disparut a fost trimis la Spitalul Bagdasar Arseni, unde i s-a facut o ecografie abdominala, reiesind ca totul este in regula. Retrimis la Penitenciarul Jilava, Obreja a acuzat in continuare durerei, fiind transportat la Spitalul Floreasca, unde a fost internat si apoi diagnosticat cu cancer.


Iata declaratia sotiei lui Rudel Obreja, Antonia Obreja:

 

Sotul meu este in stare critica la spital. A fost dus la spital in afara penitenciarului foarte tarziu, dupa multe cereri facute de sotul meu catre doctorul din Penitenciarul Jilava, doctorul Padurean Lucian. Este prizonier cu gardian in camera 24 de ore din 24. Sta acolo si cand este consultat de medic, nu i se respecta secretul actului medical, nu i se respecta dreptul la convorbiri telefonice cu familia chiar daca legea ii permite. Din 22 iunie, de cand a fost internat, el nu poate comunica prin telefon, normal, omeneste cu familia.

Dupa ce a fost tratat cu indiferenta mult timp, a fost trimis in Penitenciarul Jilava fara sa i se faca nimic dupa carantina din Rahova. Dupa mutare, s-a plans in continuare de dureri abdominale care radiau in spate. La un moment dat a fost trimis la Spital Penitenciar Rahova, unde este tratat de scolioza. Dupa multe insistente, este trimis la Spitalul Bagdasar Arseni, dar acolo i se spune ca nu au sectie de gastro. L-au trimis, i-au facut o ecografie abdominala si soc, are abdomen normal conformat.

Il retrimite in penitenciar la Jilava. Din nou acuza dureri, a fost din nou dus… Abia pe 22 iunie a fost trimis la Spitalul Floreasca, unde in urma unei ecografii abdominale in UPU se hotaraste internarea pentru ca acolo apare ceva
Dupa Computerul Tomograf, la patru zile distanta, se confirma acest diagnostic ingrozitor: cancer. Deci oamenii il tratau in penitenciar cu NoSpa pentru scolioza si omul avea cancer
”.


Obreja avea mai multe sanse daca era judecat corect


Trebuie spus ca Rudel Obreja avea sansa de a efecuta investigatii medicale complexe imediat dupa aparitia primelor dureri, si astfel sa isi depisteze din timp cancerul, daca ar fi avut parte de o judecata corecta. Ne referim la faptul ca Obreja a fost trimis la inchisoare de judecatorii Alina Ioana Ilie, Oana Burnel, Anca Alexandrescu si Dan Andrei Enescu de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu incalcarea grava a Deciziei CCR 685/2018 care impunea trimiterea la rejudecare a dosarului “Gala Bute”, nu mentinerea condamnarii din 2018 dispuse de un complet ICCJ nelegal constituit (click aici pentru a citi). Or, o trimitere in rejudecare a dosarului nu insemna decat ramanerea in libertate a lui Obreja, acesta avand posibilitatea de a depista la timp cancerul si de a incepe cat mai repede tratamentul, inainte sa ajunga intr-o stare grava. Ca sa nu mai spunem ca este foarte posibil ca afectiunea medicala sa fi evoluat intr-un ritm accentuat, pe fond de stres si suparare cauzate de decizia nelegala pronuntata de judecatorii ICCJ Ioana Alina Ilie, Oana Burnel, Anca Madalina Alexandrescu si Dan Enescu.

Comentarii

# Ioana M. date 22 July 2022 18:24 +158

Ce bine este sa te numesti Rudel. Intr o speta asemanatoare, un inculpat, in faza terminala de cancer, cu expertiza INML care confirma asta, A fost adus pe brate si s a intins pe bancheta acuzatilor.Tribunalul Bucuresti, cu toate concluziile INML, a respins cererea de liberare conditionata. A atacat, prin avocat, hotararea.Instanta nu a mai apucat sa se pronunte.A murit.

# Clanu cordunenilor date 22 July 2022 19:12 0

Clanu cordunenilor

# NASHU date 23 July 2022 00:44 +50

Dacă fac o solicitare în baza Legii 544/2001 institutului de cardiologie C. C. Iliescu din București să-mi comunice cu câte sute % s-au înmulțit avc-urile și infarcturile din 2020 decembrie încoace fata de anul 2018 sau 2019 spre exemplu, va dau KO tehnic la toată propaganda și va cade și pianu' pe scări cu tot cu clape...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva