12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCANDAL URIAS IN DNA: BOLOGA, BAGAT LA INAINTARE – Comisarul de politie Florin Costan le denunta pe procuroarele Alina Moraru si Irina Perjoiu de la DNA Iasi: “Dandu-mi seama ca sunt victima unui santaj, am inregistrat din acel moment cu telefonul mobil toate convorbirile pe care le-am purtat atat cu doamna Moraru, cat si ulterior cu Perjoiu... Apostrofarea subsemnatului cu apelativul 'purtator de penis' (cuvantul de final fiind altul, mult mai nepotrivit)” (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 March 2022 16:52
Vizualizari: 11878

Prezentam noi dezvaluiri despre posibile fapte extrem de grave care s-ar petrecut la DNA Iasi. Sunt dezvaluiri facute de comisarul Florin Costan, fost politist judiciar in DNA, cel care a relatat ca birourile parchetului anticoruptie ar fi fost transformate in locuri pentru intretinerea de relatii intime, aratand ca un politist si o procuroare ar fi fost surprinsi in asemenea ipostaze (click aici pentru a citi).


 

In actiunea depusa la Tribunalul Iasi, prin intermediul avocatului Cristian Curca, prin care a dat in judecata parchetul anticoruptie pentru anularea evaluarii de serviciu aferente anului 2021, comisarul Florin Costan lanseaza acuzatii extrem de grave impotriva a doua procuroare din DNA Iasi. Este vorba despre procuroarea Alina Moraru (foto 2) – fosta sefa a DNA Iasi, celebra dupa prestatia dezastruoasa de la interviul pentru Parchetul European (click aici pentru a citi) - si Irina Perjoiu (foto 1).

Astfel, comisarul Florin Costan sustine ca procuroarele Alina Moraru si Irina Perjoiu ar fi facut presiuni asupra sa ca sa plece din DNA, fiindu-i solicitat sa depuna el insusi o asemenea cerere. Iar in momentul in care a refuzat, procuroarea Alina Moraru i-ar fi transmis ca inclusiv seful DNA Crin Nicu Bologa este la curent si ca acesta i-ar fi cerut sa plece din parchetul anticoruptie, pentru a nu-i inceta chiar el detasarea. Politistul Costan acuza ca ar fi fost supus unui santaj, putand proba presiunile facute asupra sa cu inregistrarile discutiilor pe care le-a purtat cu procuroarele Alina Moraru si Irina Perjoiu.

Nu in ultimul rand, comisarul Florin Costan reclama limbajul procuroarei Irina Perjoiu, despre care afirma ca l-ar fi jignit spunandu-i “purtator de penis”. “Cuvantul de final fiind altul, mult mai nepotrivit si astfel e lesne ca nu-l pot reproduce cu exactitate”, precizeaza politistul.

 

Contactata de Lumea Justitiei, procuroarea Irina Perjoiu nu a dorit sa faca niciun comentariu in legatura cu acuzatiile care ii sunt aduse.

La randul ei, procuroarea Alina Moraru ne-a transmis ca ea nu discuta cu presa, urandu-ne “la revedere”.

Chiar daca reprezentantii DNA-Central ne-au transmis ca deocamdata nu pot exprima un punct de vedere, in conditiile in care pe rolul instantei se afla o actiune, consideram totusi ca seful parchetului anticoruptie Crin Nicu Bologa are obligatia de a declasa un control intern referitor la ce s-ar fi petrecut in cadrul serviciului teritorial Iasi, mai ales ca, potrivit politistului Florin Costan, ar fi fost invocat inclusiv numele procurorului sef al DNA.

De asemenea, poate ca Inspectia Judiciara ar trebui sa se sesizeze pentru a incepe verificari la DNA Iasi.


Prezentam fragmentul din actiunea comisarului Florin Costan privind presiunile la care l-ar fi supus procuroarele Alina Moraru si Irina Perjoiu (vezi facsimil):


“In luna februarie 2020 am fost delegat impreuna cu alti doi politisti sa efectuam o cercetare la fata locului in sediul unei societati comerciale de catre un domn procuror din cadrul DNA – Structura centrala, dupa care, imediat a doua zi, procurorul Moraru Alina mi-a solicitat doar mie sa fac cerere sa plec din DNA pe motiv ca as fi intrat fara drept in sediul respectiv (atat a inteles dumneaei din efectuarea actului procedural!). I-am explicat ca am intrat acolo cu acordul administratorului (asa cum preconizase si solicitase in delegare procurorul de caz) si ca refuz sa fac cerere deoarece nu am gresit cu nimic.

Apoi, mi s-a explicat ca trebuie sa fac cerere de plecare deoarece dansa si procurorul amintit nu mai au incredere in pregatirea mea profesionala, am refuzat din nou sa plec pe motiv ca nu au ce sa-mi reproseze, totul culminand cu aducerea la cunostinta mea a faptului ca domnul Bologa mi-ar fi transmis prin intermediul doamnei Moraru Alina sa fac cerere sa plec, altfel imi va face dumnealui actele necesare pentru incetarea detasarii. De fiecare data mi s-a spus ca am calificativ 'foarte bine' si de aceea ar trebui sa fac eu cerere ca sa evitam o contestare la instanta de contencios.

Dandu-mi seama ca sunt victima unui santaj, am inregistrat din acel moment cu telefonul mobil toate convorbirile pe care le-am purtat atat cu doamna Moraru, cat si ulterior cu procurorul Perjoiu.

Am facut cerere de transfer la DNA Bucuresti, procurorul sef Moraru Alina reprosandu-mi ca nu i-am cerut voie sa fac o asemenea cerere si ca mi se va respinge cererea deoarece ar fi vorbit dansa in acest sens cu domnul Crin Bologa, ceea ce s-a si intamplat, cererea de transfer a fost respinsa.

(…)

Am refuzat sa fac cerere sa plec, iar in septembrie 2020 a venit in DNA procurorul Perjoiu care avea nevoie de rezultate, solicitandu-mi sa nu plec din sistem prin pensionare medicala deoarece cunoaste ce pot si ca doreste sa lucreze cu mine.

In ianuareie 2021 am primit calificativul 'foarte bine' pentru anul 2020, calificativ acordat de catre Moraru Alina, in baza activitatii desfasurate impreuna cu procurorul Perjoiu.

Pe parcursul anului 2021 relatia profesionala cu procurorul Perjoiu s-a deteriorat tocmai din cauza indraznelii mele de a spune lucrurilor pe nume, fapt pentru care au inceput tipetele, jignirile duse la extrem, fiindu-mi clar ca zvonurile constand in aceea ca intentioneaza sa aduca in DNA, in locul meu, pe unul dintre cei doi iubiti ai acesteia, politisti in Iasi, respectiv Vaslui, sunt veridice. De altfel, procurorul Perjoiu a intreprins recrutari in perioada noiembrie-decembrie 2021 pentru inlocuirea subsemnatului, aspect care se poate verifica foarte usor, intrebarea este: de unde stia acest procuror ca voi pleca din sistem si cine l-a imputernicit sa caute politist in locul subsemnatului? Mai ales, cine este politistul ales?!

Ajunsesem sa ma port urat acasa cu sotia si copiii mei, sa fiu instabil emotional pe fondul jignirilor aduse de catre acest procuror, totul culminand cu apostrofarea subsemnatului cu apelativul 'purtator de penis' (cuvantul de final fiind altul, mult mai nepotrivit si astfel e lesne ca nu-l pot reproduce cu exactitate).

Pe de alta parte, pana la data de 15.09.2021 nu mi s-a reprosat niciodata nimic legat de calitatea actelor procedurale, data la care i-am comunicat procurorului ca iau antidepresive si rog sa nu mai tipe si sa jigneasca.

Procurorul Perjoiu a plecat din birou si imediat am fost chemat din nou de catre doamna procuror sef Moraru Alina care mi-a cerut sa fac cerere sa plec deoarece nu mai avea incredere procurorul Perjoiu in pregatirea mea profesionala, fiind amenintat ca in aprilie 2022 nu imi va mai prelungi detasarea pentru un nou mandat de 6 ani si ca in ianuarie 2021 imi va acorda calificativ slab ca sa pot fi dat afara.

Am inregistrat toate convorbirile avute in acest context, relevant fiind raspunsul doamnei Moraru Alina la intrebarea subsemnatului legata de un eventual calificativ in cazul in care voi pleca din sistem prin pensionare medicala, dansa spunandu-mi ca in acel caz voi primi 'foarte bine'. Asadar, evaluarea la DNA – ST Iasi este o chestiune subiectiva, de context?

 

 


Foto 1: vremeanoua.ro

Comentarii

# maxtor date 22 March 2022 17:00 +73

ne gandim: C.S.M poate lua pe sus cu mascatzii???

# Justitiabilul date 22 March 2022 17:20 +7

Acum vad si oamenii simpli cine sunt acesti magistrati card ei,noi credem ca ei chiar au jurat ca vor face dreptate. Niste caractere proaste, magistrati platiti cu bani grei de poporul nostru si asa destul de sarac

# Cetateanul date 22 March 2022 17:29 +4

Micuțul de el! Chiar crede sincer că justițea lui această soluțe ce nemulțumește profund îi va face dreptate :lol: . Poate că sosit mai târziu pe planetă. Alooo...a mai avut centralul șantaje mult mai probate și le-a clasat cu brio. PS Și ptr maxone...cerbcopitecul este animal sau poziție? :lol:

# Mirela date 22 March 2022 17:36 +1

Si la curtea de apel bucuresti se practica. Steluta Mirela Croitoru se distra prin birou cu grefierul desi era maritata si o asteptau copii acasa. Si mai cerea si obtinea si ajutor public judiciar adica moca de la judecatoria ploiesti.

# professional matchmaker date 22 March 2022 18:51 +142

Eu cred ca trebuie sa-si schimbe denumirea la sediu in bordna Iasi, sigla sa se incadreze intr-un felinar rosu iar ca motto sa foloseasca celebra... noi suntem dna si nu ne lasam nesatisfacute.. Chiar si drogatii de la #rezist ar putea sa-si adapteze sloganul in... dna sa vina sa v-o ia.. Oricum cred ca au progresat nitel fata de acum cativa ani cand o aveau matroana pe faraoanca. Pe vremea aia saracii stiau doar sa stea cu kuru pe dosare si abia abia se esscitau nitel.. Acum, daca militianul iesean nu presteaza corespunzator, imediat este inlocuit de un expert vasluian si satisfactia-i garantata. Sa le uram toaraselor procuroare orgasme multiple si militieni dotati!

# Cangurul date 22 March 2022 19:51 +5

Ca să se știe!? Perjoiu de la DNA Iași se iubește atat cu Ciprian (șeful DGA Vaslui), cât și cu Gabi (comisar șef SCO Iași), evident, amândoi cu familii, copii, obligații! Perjoiu insistă ca măcar unul dintre cei doi comisari șefi să îi fie aproape la DNA, pe modelul celuilalt cuplu, procuror șef DNA Iasi Chiriac Cristina- comisar sef DNA Iași Țurcanu Ciprian! Niște oameni de nimic, toți!

# basicuta date 23 March 2022 07:52 +8

adicatelea dna procuror avea 2 iubiti-amanti + sot la domiciliu! cel mai tare DNA din colonie!

# Omul care le devine de hac date 14 June 2022 21:19 +2

Rog pe domnul comisar Costan Florin sa faca si un denunt cu privire la doasarul 66 RAR Vaslui cum domnisoara procuror perjoiu domnișoara nici macar in urechi i-a impus sa faca abuzuri sa audieze martori si inculpti cu japca so sa scrie cum vrea ea nefiind nimic adevarat nici macar nu are probatoriu aceasta "domnisoara" NU SANT PROBE INTERCEPTARILE SANT INDICII NU SE STIE DACA SA SI FINALIZAT CE SA VB LA TEL.Bordelul DnA iasi. NIMENI NU VA SCAPA .

# Tonio Forti Braci date 14 June 2022 21:24 +2

:P NIMENI NU VA SCAPA CINE A FACUT DOSARUL 66 CU RAR VASLUI NISTE INCOMPETENTI SI NISTE CURVE VA VENI RAZBUNAREEEEA. :P

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva