14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SE GOLESTE INALTA CURTE DE JUDECATORI – CSM a aprobat pensionarea altor trei judecatori de la ICCJ. Intr-o singura saptamana, noua magistrati de la instanta suprema au parasit sistemul. Sefa ICCJ Corina Cobu a avertizat ca in curand Inalta Curte va ramane cu mai putin de 90 de judecatori. CSM organizeaza un nou concurs de promovare la ICCJ, in paralel cu cel care se desfasoara in prezent

Scris de: George TARATA | pdf | print

10 November 2022 16:26
Vizualizari: 5172

Pe zi e trece situatia se agraveaza la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Instanta suprema risca sa se goleasca de judecatori, in conditiile in care continua pensionarile din randul magistratilor ICCJ.


 

In doar o saptamana, noua judecatori de la Inalta Curte au iesit la pensie. Dupa ce in sedinta din 3 noiembrie 2022 Sectia pentru judecatori a CSM a aprobat pensionarea judecatorilor ICCJ Mioara Iolanda Grecu, Mari Ilie, Mihaela Tabarca, Florentina Dinu, Beatrice Maris si Claudia Marcela Canacheu, o decizie similara a fost luata joi, 10 noiembrie 2022, fata de alte trei judecatoare de la Inalta Curte. Este vorba despre judecatorii Adina Cioflan, Maria Andries si Marius Ionel Ionescu (vezi facsimil 1).

 


Corbu anunta vremuri grele


Si exodul de la Inalta Curte nu se va opri. Presedinta ICCJ, judecatoarea Corina Corbu (foto), a anuntat in sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM de joi, 10 noiembrie 2022, ca plecarile vor continua si ca in curand instanta suprema va ramane cu mai putin de 90 de judecatori. Iar cele mai mari probleme sunt la Sectia de contencios administrativ si fiscal a ICCJ, a adaugat Corbu.


CSM mai face un concurs de promovare la ICCJ


In acest context, tot joi, 10 noiembrie 2022, Sectia pentru judecatori a CSM a decis luarea unor masuri pentru a se incerca acoperirea cat de cat a golului lasat la Inalta Curte de iesirile la pensie ale magistratilor. Astfel, s-a hotarat declansarea unui nou concurs de promovare la ICCJ, in paralel cu cel care se desfasoara in prezent (click aici pentru a citi), in vederea ocuparii a 13 posturi: trei la Sectia I civila, cinci la Sectia penala si cinci la Sectia de contencios administrativ si fiscal.


Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM (vezi facsimil 2):

 


Comentarii

# Jeqn Valjean date 10 November 2022 17:10 +63

Pai la ce dreaku mai avem nevoie de astia. Pot sa o faka in particuler. Ca tot nu mai e obligqtoriu nimic. La tribul de BABUINI, babuini sa judece. Si fa ra studii, numai plagiatori si doctori.

# andrei date 11 November 2022 09:36 +27

de ce nu se lupta la fel si pentru mentinerea abaterilor disciplinare scoase de Predoiu??? Ptiuu!

# Nona date 11 November 2022 17:28 +7

Nu ne trebuie.La cum au judecat pana acum si la cum vor judeca fata inexistenta obligatiei de respectare a deciziilor CCR , nu avem nevoie de ei.Curtea cu jurati ( cu studii juridice) asta e solutia.II degreveaza si pe judecatori eliberati de "povara " de a consulta probele dosarului ( oricum nu o fac decat foarte putini) si vor fi date solutii mai echitabile .

# Nona date 11 November 2022 17:31 -13

Nu ne trebuie.La cum au judecat pana acum si la cum vor judeca fata inexistenta obligatiei de respectare a deciziilor CCR , nu avem nevoie de ei.Curtea cu jurati ( cu studii juridice) asta e solutia.II degreveaza si pe judecatori eliberati de "povara " de a consulta probele dosarului ( oricum nu o fac decat foarte putini) si vor fi date solutii mai echitabile .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva