13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SRI PUNE MANA PE JUSTITIA PENALA – Avocatul Adrian Toni Neacsu: “Serviciile se zbat din greu pentru a pune din nou control pe dosarele penale si vor reusi... Catalin Predoiu este one man show atunci cand e vorba de asumarea mizei de a reda SRI-ului controlul asupra justitiei... Avizul CSM este ultimul pas in legitimarea unui proiect catastrofal pentru stabilitatea drepturilor omului si neutralitatea justitiei... Adevaratul plan de tara este dobandirea controlului SRI asupra justitiei penale”

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 December 2020 13:35
Vizualizari: 11754

Serviciile se zbat sa puna mana pe dosarele penale si vor reusi sa faca asta. Previziunea ii apartine cunoscutului avocat Adrian Toni Neacsu (foto).


 

Reactia vine dupa ce tabara sanatoasa din CSM - mai exact judecatoarele Gabriela Baltag si Evelina Oprina, alaturi de reprezentantii societatii civile din Consiliu Victor Alistar si Romeu Chelariu – a atras atentia ca implicarea CSM in procesul de avizare al proiectului de lege privind modificarea Legii 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei (prin care s-a reglementat posibilitatea ca interceptarile si activitatile de supraveghere ale SRI rezultate din activitati autorizate pe mandate de siguranta nationala sa fie folosite in dosarele penale, astfel cum sunt comunicate de SRI, ca mijloc de proba) reprezinta o forma de legitimare a unei intiative care nu respecta ordinea constitutionala si angajamentele internationale asumate de Romania (click aici pentru a citi). Intr-o analiza pe pagina sa de Facebook, de vineri, 11 decembrie 2020, avocatul Adrian Toni Neacsu se arata convins ca serviciile vor reusi sa isi impuna din nou controlul asupra Justitiei penale, facand-o pe ascuns, asa cum stiu ele mai bine. Redobandirea controlului SRI asupra Justitiei penale este de altfel adevaratul plan de tara, arata Neacsu. Totodata, apreciatul avocat evidentiaza si rolul de „one man show” al ministrului Justitiei Catalin Predoiu in implementarea acestui plan.

 

Redam analiza avocatului Adrian Toni Neacsu:


Serviciile se zbat din greu pentru a pune din nou control pe dosarele penale si vor reusi.

O fac pe ascuns, asa cum stiu ele mai bine.

Rolul determinant il are aici ministrul justitiei Catalin Predoiu, insa nu in calitatea lui oficiala, ci pe usa din dos, asa cum ii sade bine unui 'acoperit', indiferent ca in realitate este sau nu.

Catalin Predoiu este one man show atunci cand e vorba de asumarea mizei de a reda SRI-ului controlul asupra justitiei.

in august 2020 ministrul justitiei Catalin Predoiu, dar in calitate de deputat(!), initiaza o propunere legislativa care are ca singur scop reintroducerea mandatelor de siguranta nationala ale SRI ca probe in procesul penal.

Interceptarile si filajele SRI, care teoretic lupta doar cu spionii si teroristii, ar urma sa redevina probe in procesul penal in dosarele obisnuite, in dispretul deciziilor CCR care a destructurat campul tactic, asa cum DIICOT-ul destructureaza de regula grupurile infractionale organizate.

Un astfel de proiect nu putea fi asumat formal de Ministerul Justitiei, macar fiindca acolo, la nivel tehnic, lucreaza oameni care nu ar accepta niciodata sa se compromita profesional in asemnea masura.

Propunerea legislativa intra in Camera Deputatilor unde primeste pe banda rulanta avize negative pentru simplul motiv ca contine prevederi profund neconstitutionale si primitiv nedemocratice. Comisia drepturilor omului, Consiliul legislativ si CES avizeaza proiectul negativ, cu critici care ar face sa roseasca orice politician care are cat de cat un obraz subtire.

Catalin Predoiu isi face treaba mai departe si reuseste chiar el sa-si avizeze favorabil propunerea legislativa, de data asta ca membru de drept in Consiliul Suprem de Aparare a tarii.

Ca ridicolul sa fie deplin urmeaza sa dea aviz pe propunerea sa si in calitate de ministru, in cadrul punctului de vedere cerut Guvernului.

si pentru ca nu e destul, in sedinta de marti a Plenului CSM in care se va discuta aceasta propunere va avea oportunitatea sa-si mai sustina o data propunerea si sa voteze pentru un aviz favorabil, pentru ca e membru de drept si acolo.

Deci, o propunere si 3 avize la purtator, omul-orchestra!

Propunerile revoltatoare de modificare a legii securitatii nationale 51/1991 au trecut tacit de Camera Deputatilor si urmeaza sa fie votate definitiv in noul Senat. UNBR-ul s-a declarat siderat de aceste modificari, cativa membri ai CSM le-au criticat si ei prin comunicate de presa individuale, la fel cum au facut-o putinii judecatori care isi asuma pozitii publice (d-le judecator Adriana Stoicescu sau Madalina Afrasinie de pilda).

Avizul CSM de saptamana viitoare este ultimul pas in legitimarea unui proiect altfel catastrofal pentru stabilitatea drepturilor omului si neutralitatea justitiei in Romania.

Adevaratul plan de tara este dobandirea controlului SRI asupra justitiei penale in tara si vazand discutiile din jurul locului d-lui Catalin Predoiu in viitoare guvernare nu ma indoiesc ca vor reusi”.

Comentarii

# DODI date 11 December 2020 14:00 +69

O țară condusă de alogeni mârșani și de neoași tradători de țară pentru 30 de arginți având ca singur scop acoperirea fărădelegilor comise de liberali ”prin noi înșine” și uneori chiar și pentru partid. ”Tonul” dat de bețivul național și cimentat de tontul cleptoman ciolaniSS. După ce la CSM a ajuns șef o lepră șantajabilă, după ce Parlamentul a fost infestat cu lichele și pupincuriști din PNL și acoperiți SRI din USR ce așteptări de normalitate și stat de drept să mai aștepți? Singura bucurie este ori covid ori doamna cu coasa. Iar nepoții să se ”bucure” de ce țară frumoasă și ce conducători tembeli le-am lăsat!

# Tipa date 11 December 2020 22:18 +1

Mandatele de siguranta nationala nu pot viza decat fapte ce vizeaza legea 51 si nu se pot extrapola la toate situatiile si in toate dosarele penale.Deciziile CCR sunt elocvente in acest sens, explicitand aria de aplicare a legii 51 etc.Activitatile de supraveghere si interceptare a SRI sunt limitate si nu au o aplicabilitate generala.Modificarile aduse sunt o prosteala neputand conduce la epoca Coldea Kovesi si nici relua controlul SRI asupra justitiei.

# bucalete gheorghe date 12 December 2020 09:20 +5

D-na TIPA, mi-ati amintit de un banc, cica seara pe prispa Ion o ruga pe Maria sa-l lase sa-i introduca numai capu', asa un pic, la care bunica-sa, aflata in casa tragand cu urechea, ii spune: fa Marie nu fi proasta, sula nu are umeri! Pai sa-si vada de treaba lor securistii, odata intrati isi fac de cap mai abitir decat Koco!

# Tipa date 14 December 2020 00:14 +1

O sa facem ****** pe modificarile la legea 51.Sunt atat de idioti ca nici nu realizeaza ca nu le sunt de niciun folos.Nu- si vor atinge obiectivele.

# Tipa date 14 December 2020 00:28 +2

Juristii pnl ce au conceput modificarile idiotii neamului.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva