10 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SUTE DE HOTARARI PRO-CCR IN INSTANTE – Avocatul Adrian Toni Neacsu confirma trendul din instante pentru respectarea deciziilor CCR pe prescriptie: “Am numarat peste 150 de hotarari in care s-a dat efect deplin Deciziilor CCR... Totusi, exista si cateva zeci de hotarari, unele chiar definitive, prin care deciziile CCR privind prescriptia sunt ignorate, prin interpretarea lor limitata... Justitia se afla inca intr-o nepermisa 'schizofrenie'”

Scris de: G.T. | pdf | print

19 September 2022 13:27
Vizualizari: 5085

Renumitul avocat Adrian Toni Neacsu (foto), vicepresedinte al partidului Coalitia pentru Natiune (CpN), confirma trendul din instante favorabil respectarii si aplicarii Deciziilor CCR 297/2018 si 358/2022 privind prescriptia.


 

Comentand articolul publicat de Lumea Justitiei, duminica, 18 septembrie 2022, in care am aratat ca majoritatea curtilor de apel din tara au mers pe mana CCR si au pus in practica cele doua decizii pe prescriptie (click aici pentru a citi), Neacsu precizeaza ca el insusi a numarat pana in prezent peste 150 de hotarari judecatoresti in care s-au aplicat Deciziile CCR 297/2018 si 358/2022.

Totusi, intr-o postare de pe pagina sa de Facebook, de luni, 19 septembrie 2022, Neacsu dezvaluie ca exista insa si cateva zeci de hotarari judecatoresti in care deciziile CCR pe prescriptie au fost ignorate. Or, acest aspect arata ratarea unuia dintre scopurile constitutionale ale Justitiei, acela de a fi predictibila, coerenta si egala pentru toti. “Justitia se afla inca intr-o nepermisa 'schizofrenie'”, concluzioneaza Toni Neacsu.


Iata comentariul avocatului Adrian Toni Neacsu:


Si eu am numarat peste 150 de hotarari judecatoresti in care s-a dat efect deplin Deciziilor CCR, trendul majoritar este evident. Totusi, exista si cateva zeci de hotarari judecatoresti, unele chiar definitive, prin care deciziile CCR privind prescriptia sunt ignorate, prin interpretarea lor limitata. Daca unul din scopurile constitutionale ale justitiei in general este de a fi predictibila, coerenta si egala pentru toti atunci el a fost ratat scandalos cu aceasta ocazie. Justitia se afla inca intr-o nepermisa 'schizofrenie'.

Ps Atunci cand vorbesc despre hotarari judecatoresti in care deciziile CCR au fost ignorate poate parea doar o numaratoare contabiliceasca, dar pentru fiecare dintre acestea un om sta la inchisoare desi nu ar trebui”.

Comentarii

# Barbu I.Steluta date 19 September 2022 14:25 -2

A.T. Neacșu când faci raportări publice vis a vis dd hotărâri judecătorești,ar fi cazul sa reamintești nr. real de hot.jud.care au ajuns la CCR,și sa mai explici cum o cifra asa minuscula nu a fost respectata,sau CCR nu își are obiectul muncii pe seama altor hot.jud.Uita-te pe Lege 5...,pe ordinea de zi a CSM,în Monitorul Oficial.... Degradarea instantelor.....debirocratizarea instituțiilor statului....cumulul de funcții....materii inexistente...

# Vornicu Vasile date 19 September 2022 15:28 +92

Chestiunea esentiala, in dovedirea relei credinte, este exact ce scrie in motivarea d-lui judecator Udroiu de la Oradea, anume ca schimbarea peste noapte a practicii judiciare anterioare nu isi gaseste un fundament. Altfel spus, cei care pana la DCC apreciau prescriptia ca fiind circumscrisa dreptului material, astfel cum este firesc, trebuie sa justifice cu temeiuri juridice, solide, cum anume s-au sucit peste noapte. In lipsa probei, este evident ca avem rea credinta.

# Luci Constantinescu date 19 September 2022 16:06 +177

Magistrații care încalcă deciziile CCR trebuiesc imediat excluși din magitratură.... Să tundă brazii si sa danseze in piscină precum Dănileț..... Felicitări magistraților care respectă legile Romîniei.... Deciziile CCR au caracter OBLIGATORIU.... ele nu sînt interpretabile.... Magistrații Rezist sa meargă la pușcărie imediat

# Dan date 19 September 2022 18:19 +203

Excluderea Magistratilor din Magistratura pentru nerespectarea Constitutiei si legile Ro.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva