22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UDREA DESIRA LUCRATURA – Explicatiile Elenei Udrea privind dosarul in care DNA forteaza condamnarea sa pentru fapte de trafic de influenta si spalare de bani deja prescrise, in legatura cu modul in care au fost prelungite contractele dintre firma omului de afaceri Bogdan Buzaianu si compania Hidorelectrica: “Insusi Buzaianu declara ca nu am avut nicio treaba cu contractele lui... Ati gresit persoana”

Scris de: George TARATA | pdf | print

4 July 2022 12:59
Vizualizari: 5510

Nu doar ca DNA forteaza condamnarea Elenei Udrea in dosarul cunoscut sub numele de “Hidroelectrica” pentru fapte de trafic de influenta si spalare de bani prescrise inca din 2019 (click aici pentru a citi), dar intreaga constructie juridica a parchetului anticoruptie este una profund gresita. Mai exact, dosarul DNA este indreptat impotriva Elenei Udrea (foto stanga), desi aceasta nu a avut nicio implicare prelungirea contractelor dintre firma omului de afaceri Bogdan Buzaianu (foto dreapta) si compania Hidroelectrica.


 

Intr-un mesaj pe postat luni, 4 iulie 2022, pe pagina sa de Facebook, Elena Udrea le transmite celor care au sustinut ca ar fi avut vreo legatura cu aceasta afacere ca au gresit persoana. In acest context, Udrea arata ca banii despre care DNA sustine ca i-ar fi primit de la Buzaianu au fost dati de fapt la PDL Bucuresti, si nu ei. De altfel, chiar denuntatoarea Ana Maria Topoliceanu a recunoscut ca ea a primit banii la sediul partidului si ca Elena Udrea nu i-a vazut niciodata, ei fiind cheltuiti pentru PDL, si nu de Elena Udrea.

In ceea ce priveste prelungirea contractelor cu Hidroelectrica, Elena Udrea arata ca la momentul primirii banilor de catre PDL, si anume 2010, contractele dintre firmele lui Bogdan Buzaianu si compania Hidoroelectrica erau deja prelungite, inca din 2009, de ministrul Economiei Adriean Videanu. In plus, chiar omul de afaceri Bogdan Buzaianu a precizat ca Elena Udrea nu a avut nicio legatura cu prelungirea contractelor. Practic, Adriean Videanu este cel care a prelungit contractele cu Hidroelectrica, inca dinainte ca Buzaianu sa dea banii la PDL, dar cu toate acestea dosarul DNA a fost centrat pe Udrea, nu pe Videanu.

Amintim ca DNA a trimis-o in judecata pe Elena Udrea pentru trafic de influenta si spalare de bani pe motiv ca ar fi primit de la omul de afaceri Bogdan Buzaianu 3,8 milioane de dolari si o creanta de 900.000 euro pentru a-i fi mentinute contractele cu Hidorelectrica.


Prezentam mesajul Elenei Udrea:


“Dosarul cu Buzaianu NU este despre faptul ca eu as fi primit vreun ban, ci despre faptul ca PDL-Bucuresti, in 2010, pe care eu il conduceam la acea vreme, a primit 2,5 milioane de euro de la Bogdan Buzaianu prin Radu Budeanu si Ana Maria Topoliceanu, ambii transformati in denuntatori liberi. Chiar si asa, denuntatoarea Topoliceanu, declara ca ea a primit banii la sediul partidului, ca eu nici nu i-am vazut, si ca banii au fost cheltuiti pentru partid in principal cu campania electorala pentru alegerile locale din 2012, unde eu nu am candidat! Aceste acuzatii nu vizeaza semnarea contractelor cu 'baietii destepti' din energie, NICI prelungirea acestora NU au legatura cu aceste contracte care au fost inventate in 2003 de ministrul PSD, si prelungite in 2009 de un ministru PDL, dar nu de mine! EU NU ERAM MINISTRUL ECONOMIEI la vremea aceea! Nu sunt acuzata de nimic in legatura cu aceste contracte, nu am avut nicio implicare in semnarea, prelungirea si derularea lor. Insusi Buzaianu declara ca nu am avut nicio treaba cu contractele lui, pentru ca la momentul 2010, erau deja prelungite! Celor care insista sa numeasca acest dosar HIDROELECTRICA, le spun simplu: ATI GRESIT PERSOANA!

Pentru aceia care, cu ipocrizie, se arata siderati de suma pe care PDL-Bucuresti a primit-o de la Buzaianu, le spun sa caute bine acasa, sa vada daca nu gasesc vreo umbrela, bricheta, desfacator de dopuri si altele. Chiar procurorii arata ca pe aceste lucruri s-au cheltuit banii respectivi! Si pe spectacole, panouri publicitare, presa si televiziuni!“.

Comentarii

# Problema e ca nu exista avocati in Romania date 4 July 2022 13:34 +21

Si nu avem avocati pentru ca Romania pregateste DOAR procurori. De aceea nu avem nici judecatori. Orice caricatura se confunda cu statul dupa 4 ani la "drept". Sigur...te apara...pana te incata din primul minut ca sfat juridic..sa intelegi statul si sa il educi. Prostii instantaneu, pe banii lor, educa si justifica statul prin "cuvinte alese" iintitulate declaratii. Halal drept la tacere.

# Cetateanul date 4 July 2022 15:06 +42

Este absolut surprinzător cum creatorii nu își înțeleg creațiile.

# Mihai date 4 July 2022 19:26 +271

Ce mizerabila fiinta! "Pentru aceia care, cu ipocrizie, se arata siderati de suma pe care PDL-Bucuresti a primit-o de la Buzaianu, le spun sa caute bine acasa, sa vada daca nu gasesc vreo umbrela, bricheta, desfacator de dopuri si altele. " Nu stie ce este rusinea si bunul simt! Obraznica pana la capat! :-x :-x :-x

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva