31 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UNBR, PASIV CU SPALATORII DE TORTIONARI DIN CSM – Avocatul Marius Striblea cere masuri concrete dupa achitarea lui Robert Rosu: “Se aude ceva de la CSM? Macar vreo scuza timida?... Sunt convins ca zambetele condescendente ale spalatorilor de tortionari au inghetat... Daca as fi presedintele UNBR, as lua toate masurile ca lucrurile sa nu ramana cum le-a prezentat CSM... Se impune sa parasim 'exprimarea ingrijorarii si a regretului' si sa aratam ca avocatii sunt o forta”

Scris de: George TARATA | pdf | print

25 November 2021 14:04
Vizualizari: 6098

Vicepresedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, avocatul Marius Striblea (foto), cere masuri concrete dupa ce Inalta Curte a decis definitiv achitarea avocatului Robert Rosu, admitand recursul in casatie si recunoscand practic abuzul comis de “Completul Negru” format din judecatorii Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie.


 

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, joi, 25 noiembrie 2021, Marius Striblea observa lipsa de reactie a CSM, de unde nu se aude nici macar o scuza timida pentru decizia de a face scut in jurul “Completului Negru” (click aici pentru a vedea cine sunt membrii CSM care au refuzat sa spele "Completul Negru"). Totusi, Striblea este convins ca dupa achitarea lui Robert Rosu zambetele condescendente ale spalatorilor de tortionari au inghetat.

Pe de alta parte, Striblea le cere sefilor UNBR sa renunte la “exprimarea ingrijorarii si a regretului” si sa arate ca avocatii sunt o forta. Iar una dintre metode ar fi declansarea unor demersuri astfel incat CSM sa fie obligat sa isi revoce hotararea prin care a spalat “Completul Negru” de la ICCJ.


Prezentam comentariul vicepresedintelui UNBR Marius Striblea:


Se aude ceva de la Consiliul Superior al Magistraturii? Macar vreo scuza timida insotita de retractarea comunicatului prin care se anunta apararea 'reputatiei' unuia dintre cele mai controversate personaje din justitia postdecembrista? Sunt convins ca, intre timp, zambetele condescendente ale spalatorilor de tortionari au inghetat!

Daca astazi as fi presedintele U.N.B.R., as convoca de urgenta Comisia Permanenta si as lua toate masurile ca lucrurile sa nu ramana asa cum le-a prezentat C.S.M. in comunicatul de presa, dar mai ales prin hotararea de admitere a cererii de aparare a reputatiei 'completului negru', hotarare ce ar trebui revocata imediat.

Evident, la fel as proceda si in legatura cu ineptiile Parchetului din Brasov pe care, la o vreme, il luase gura pe dinainte la adresa avocatilor.

Totusi, cel mai important, nu as uita ca in dosarul 'Ferma Baneasa' mai este o colega ce a fost condamnata pentru ca si-a facut profesia.

In acest context se impune sa parasim 'exprimarea ingrijorarii si a regretului' si sa aratam, prin mijloace eficiente, ca avocatii sunt o forta atunci cand sunt uniti”.

Comentarii

# Cetateanul date 25 November 2021 14:23 +29

Pasiv e atitudine sau poziție?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.03.2023 – Justitie, nu justitiarism. Masacrul asupra istoriei romanilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva