11 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UNDE SCUIPA CSM, PUPA GDS – Dat afara din magistratura si cu alte doua dosare disciplinare in curs, judecatorul Cristi Vasilica Danilet de la Tribunalul Cluj este mangaiat de Grupul de Dialog Social. De tot rasul: “Cristi Danilet a devenit o voce esentiala a spatiului nostru public”. GDS sare la gatul CSM ca a indraznit sa il excluda pe Danilet pentru scalambaielile de pe TikTok: “Judecatorul Danilet continua sa nu fie pe placul unui establishment politico-juridic”

Scris de: George TARATA | pdf | print

28 January 2022 12:47
Vizualizari: 5003

Grupul de Dialog Social - candva un ONG respectat, dar care in timp a ajuns sa fie infestat de curentul gandirii #rezist - ii plange de mila judecatorului Cristi Vasilica Danilet (foto) de la Tribunalul Cluj. Si o face printr-o oda inchinata lui Danilet, in care acest personaj este prezentat drept “o voce esentiala pentru spatiul nostru public”.


 

Grupul de Dialog Social a anuntat joi, 27 ianuarie 2022, ca i-a acordat lui Cristi Danilet “Premiul GDS” pe anul 2021. Comunicatul GDS este unul extrem de amuzant, cel putin din punctul nostru de vedere, Danilet fiind prezentat drept un magistrat care si-a respectat intotdeauna statutul de judecator si care, vezi Doamne, s-ar fi tinut departe de implicarea in politica. Asta in conditiile in care CSM a fost dat afara din sistem de catre CSM tocmai pentru ca nu si-a respectat statutul de judecator, fiind gasit vinovat de “manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu” (click aici pentru a citi), iar intr-un alt dosar este cercetat fix pentru implicare in activitati cu caracter politic, de care GDS pretinde ca acesta s-ar fi tinut deoparte (click aici pentru a citi).

De altfel, Grupul de Dialog Social sare in apararea lui Danilet in cazul excluderii din magistratura, acuzand CSM ca a luat aceasta masura pentru “motive extrem de discutabile, de viata personala”. Nu in ultimul rand, GDS incearca sa il transforme pe Danilet intr-o victima, sugerand ca excludera sa din magistratura ar avea inclusiv conotatii politice, intrucat Vasilica nu este “pe placul unui establishment politico-juridic”.

Pe de alta parte, observam ca GDS habar nu are denumirea exacta a CSM, vorbind despre "Consiliul Suprem al Magistraturii", in loc de Consiliul Superior al Magistraturii (vezi facsimil).

 


Prezentam oda inchinata de GDS judecatorului Cristi Vasilica Danilet de la Tribunalul Cluj:


 

“Grupul pentru Dialog Social a decis sa premieze urmatoarele personalitati pentru anul 2021:

Judecatorului Cristi Danilet i se acorda Premiul GDS.

Considerentele care au stat la baza premierii sunt urmatoarele:

Cel putin de la marile proteste civice din 2017 pentru statul de drept si pentru independenta justitiei in Romania, judecatorul Cristi Danilet a devenit o voce esentiala a spatiului nostru public. Respectandu-si intotdeauna statutul de judecator care, prin fisa postului, trebuie sa se tina departe de implicarea politica, domnul Danilet si-a formulat fiecare interventie astfel incat sa fie limpede ca el militeaza in favoarea statului de drept si pentru independenta magistratilor. A cerut, altfel spus, ca magistratii sa fie liberi de presiune politica – si s-a comportat el insusi ca un judecator liber.

Ceea ce, in acele vremuri in care miza era anihilarea statului de drept in Romania, a contat enorm si decisiv in spatiul public. Am vazut cu totii cum arata un judecator liber – care a devenit sinonim cu insasi cauza care ne scotea pe toti in strada. Aceasta, si nu alta, e explicatia popularitatii imediate a judecatorului Danilet: gratie lui, toti cei din strada am stiut ca exista judecatori care tin sa ramana liberi. Asta era esential pentru cei care voiam ca Romania sa ramana un stat de drept, asadar un stat cu un destin european. Romania putea ramane europeana cata vreme avea magistrati precum Cristi Danilet. Astazi, judecatorul Danilet continua sa nu fie pe placul unui establishment politico-juridic. Recent Consiliul Suprem al Magistraturii l-a suspendat din functie pe motive extrem de discutabile, de viata personala.

Apoi, judecatorul Cristi Danilet a mai facut un serviciu public esential pentru aceeasi Romanie europeana: a initiat discutia despre necesitatea educatiei juridice in scoli. A mers personal in zeci de scoli, a discutat cu mii de eleve si de elevi, i-a facut sa inteleaga ce este educatia juridica – si, in egala masura, a inteles cum trebuie ea predata pentru a le fi inteligibila. Rezultatul concret al acestui turneu a fost un manual de educatie juridica, distribuit gratuit, insotit de videolectii de educatie juridica puse la dispozitia elevilor. Gratie eforturilor judecatorului Danilet, educatia juridica a devenit disciplina optionala; in 2021, 6.900 de elevi se inscrisesera la aceasta disciplina. Tot gratie judecatorului Danilet si eforturilor asociatiei fondate de el, VeDem Just, in octombrie 2021 Parlamentul a votat legea prin care educatia juridica a devenit disciplina obligatorie in invatamantul preuniversitar.

Pentru toate aceste merite esentiale in configurarea democratica a spatiului nostru public, Grupul pentru Dialog Social a decis acordarea Premiului GDS pe anul 2021 judecatorului Cristi Danilet”.

Comentarii

# Cârcotaș date 28 January 2022 18:29 +102

Ce așteptări sa avem de la ăștia care se gudurau pe lângă Kovesi.?Intelectualii nației sunt mereu cu Puterea, ca în comunism.

# DODI date 28 January 2022 19:43 +85

Această organizație antistatală (care trăiește din banii guvernului României - mă refer la gds!!!!) ar putea să se numească simplu GUDURAȚII DOSULUI lui SOROS. Toate acțiunilor lor dovedesc impotența unor așa ziși intelectuali care, prin atitudinea lor dovedesc nu numai infatuare (rupându-se de popor) și lipsă de bun simț, sfindându-ne prin acțiunile sau nonacțiunile sale.

# nae girimea date 29 January 2022 10:28 +1

"Grupul de Dialog Social - candva un ONG respectat, dar care in timp a ajuns sa fie infestat de curentul gandirii #rezist " Eu zic invers : GDS continea in nuce curentul # rezist . #Rezist reprezinta fiul natural al GDS : divortul de realitate prin lipsa unei specializari legate de economie in general ( inginerie , economie , confundand know how - nau haul cu hau haul ) , agresivitatea , dispretul pt ceilalti , aerul elitist . Critica fara solutii practice.

# Băran Gheorghe date 29 January 2022 13:52 +8

Poza asta spune totul. Nici Popa Popas nu reusea sa l caricaturizeze asa. Pieptu n fata de cocs, creieru n c--ul lipsa

# maxtor date 29 January 2022 15:37 -2

asa a inceput porcaria:cica "internetul e spatiu public"(nu uitati:UNIVERSUL E spatiu public,materialistilor,exista si parti private-gen raiul).te-ai INREGISTRAT,ai cont pe tik-tok?!esti intr-o asociere PRIVATA a partidului comunist chinez(acuzati-l d-asta pe daniletz!).asociere privata "cu exprimare publica" ar veni ca bordelele din Amsterdam-alea cu VITRINA iar voi-benoclisti,exhibitzionisti stradali,voi sunteti panaramele care se expun,STRADA E PUBLICA!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 10.12.2023 – Prima adunare generala a judecatorilor in scandalul salariilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva