22 September 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

URMASA LUI NETEJORU – Nicio emotie la concursul pentru numirea noului sef al Inspectiei Judiciare. Judecatoarea Roxana Ioana Petcu va fi noua inspectoare-sefa a Inspectiei Judiciare. In prezent directoare a Directiei de Inspectie pentru Judecatori din IJ, Petcu este singura candidata pentru conducerea Inspectiei. Mandatul lui Lucian Netejoru expira la 15 mai 2022, urmand sa ramana sef interimar o luna

Scris de: V.B. | pdf | print

2 May 2022 13:17
Vizualizari: 6142

S-a aflat cine va fi urmasa judecatorului Lucian Netejoru la conducerea Inspectiei Judiciare. Luni, 2 mai 2022, Consiliul Superior al Magistraturii a publicat lista candidatilor care indeplinesc conditiile legale de participare la concursul pentru ocuparea functiei de inspector-sef al IJ.Este impropriu spus „lista candidatilor”, deoarece in tabel figureaza o singura persoana – si anume: judecatoarea Roxana Ioana Petcu (foto), cea care din 2020 activeaza ca directoare a Directiei de Inspectie pentru Judcatori din Inspectia Judiciara (vezi facsimil 1).

Inspectoare judiciara din 28 decembrie 2018, Petcu a activat ca vicepresedinta, apoi ca presedinta a Judecatoriei Buftea intre 2005 si 2011, apoi a condus Tribunalul Ilfov din noiembrie 2011 pana in octombrie 2013, cand a fost detasata la Consiliul Superior al Magistraturii – Directia resurse umane si organizare – Serviciul resurse umane pentru instantele judecatoresti. De altfel, Petcu a condus acest serviciu intre 2017 si 2018, inainte sa fie admisa in Inspectia Judiciara. Magistrata are un doctorat in drept din partea Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” (vezi facsimil 2).


Amintim ca mandatul de inspector-sef al judecatorului Lucian Netejoru expira la data de 15 mai 2022, iar calendarul concursului pentru numirea noului sef al IJ expira in 17 iunie (click aici pentru a citi). Aceasta inseamna ca Netejoru va ramane sef interimar timp de peste o luna – situatie permisa de art. 67 alin. 7 din Legea 317/2004:

In situatia vacantarii functiei de inspector-sef sau, dupa caz, de inspector-sef adjunct al Inspectiei Judiciare ca urmare a expirarii mandatului, interimatul functiei se asigura de inspectorul-sef sau, dupa caz, de inspectorul-sef adjunct ale caror mandate au expirat, pana la data ocuparii acestor functii in conditiile legii”.

Urmatorul pas important al concursului pentru sefia Inspectiei Judiciare va avea loc la 17 iunie 2022, cand judecatoarea Roxana Petcu este asteptata la Consiliul Superior al Magistraturii, ca sa-si prezinte proiectul de management. Rezultatul ar trebui sa fie afisat in aceeasi zi.

Comentarii

# santinela date 2 May 2022 14:47 +105

Tare fata. Cine crede ca NU va lua examneul ? Daca este pe calapodul lui Netejoru ne-am ars !

# Auras Pacuras 1 date 3 May 2022 12:42 -365

Candidata pentru Inspecția Judiciară este judecătoarea Roxana Ioana Petcu, în prezent directoarea Direcției de inspecție pentru judecători. ​Datele atestă faptul că judecătoarea a avut o carieră temeinică, nu a ”ars” etape și, spre deosebire de alte personaje din justiție, nu a țâșnit pur și simplu pe funcții de conducere. Roxana Petcu are o carieră solidă în magistratură, având peste 25 de ani vechime. A intrat în magistratură în 1996, a ocupat pe rând funcțiile de vicepreședinte, apoi de președinte al Judecătoriei Buftea al Tribunalului Ilfov (la înființarea căruia a contribuit efectiv), apoi a fost detașată în CSM la Direcția de resurse umane, Serviciul de resurse umane pentru instanțele judecătorești, serviciu pe care a ajuns să îl și conducă după doi ani de detașare în Consiliu. ​În decembrie 2018 a fost numită în funcția de inspector judiciar; (...)

# Auras Pacuras 2 date 3 May 2022 12:45 -353

După aproape doi ani de activitate de inspector, în iulie 2020, a fost numită în funcția de director al direcției de inspecție pentru judecători, funcție pe care o ocupă și în prezent. ​Colaboratori ai judecătoarei susțin că aceasta este un foarte bun organizator și mai ales un om al dialogului, reușind la fiecare loc de muncă să își câștige respectul, dar și atașamentul colegilor. Nu a accesat niciodată funcții pentru care să nu fie foarte bine pregătită, toate funcțiile de conducere și gradele profesionale și le-a câștigat prin concurs.

# Auras Pacuras 3 date 3 May 2022 12:46 -355

​În prezent, judecătoarea are o vechime de aproape 4 ani în funcția de inspector judiciar, cu doi ani în funcția de director de direcție, astfel că, în realitate, candidatura sa la funcția de inspector-șef este una complet previzibilă, fiind în mod evident cea mai calificată. ​Deși gurile rele au accentuat faptul că este singura candidată la această funcție, în realitate, faptul că niciunul din colegii săi nu și-a depus candidatura reprezintă, dimpotrivă, o recunoaștere a faptului că funcțiile trebuie ocupate de oameni care au ”crescut” normal și firesc pe scara ierarhică și care nu au ars etape și nu au beneficiat de susțineri obscure

# Prometheus date 3 May 2022 22:21 +37

CV-ul ala e... o opera de arta :D :D :D :D :D

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.09.2023 – Lot nou de judecatori la disciplinar

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva