23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

VEVERITA IL CEARTA PE PREDOIU – Asociatia pastorita de procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan face lobby pentru DNA: “Am solicitat ministrului justitiei sa modifice proiectul propus in concordanta cu avizele internationale, in sensul unei competente partajate PICCJ-DNA-DIICOT-PCA”. Organizatia “Veveritei” se da nemultumita dupa consultarile pe proiectul privind desfiintarea SIIJ, acuzand ca nu a primit raspunsuri clare

Scris de: George TARATA | pdf | print

1 February 2022 17:03
Vizualizari: 4510

Continua sa se jeleasca magistratii activisti din cauza ca dupa desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor in justitie (SIIJ) Directia Nationala Anticoruptie nu va primi competenta in anchetarea magistratilor. Una dintre asociatiile procurorilor #rezist, fondata de procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan, zisa “Veverita” (foto), il cearta pe ministrul Justitiei Catalin Predoiu pentru modul in care s-au desfasurat dezbaterile referitoare la proiectul de lege privind desfiintarea SIIJ.


 

Astfel, asociatia “Miscarea pentru apararea statutului procurorilor” (AMASP) a cerut, marti, 1 februarie 2022, prin intermediul unei postari pe Facebook, publicarea pe site-ul Ministerului Justitiei a celor doua dezbateri inregistrate audio-video, comunicarea publica a observatiilor, propunerilor si intrebarilor primite, precum si comunicarea raspunsurilor formulate si a pozitiei ministerului cu privire la obiectiunile ridicate in cadrul dezbaterilor. In acest sens, AMASP se declara nemultumita de raspunsurile primite la problemele sesizate in timpul dezbaterii.


Nostalgie dupa vremurile in care DNA putea santaja magistrati


De asemenea, aceeasi asociatie a procurorilor activisti, pastorita de Alexandra Carmen Lancranjan, critica faptul ca proiectul lui Predoiu de desfiintare a SIIJ nu prevede ca DNA sa aiba din nou competente in anchetarea magistratilor. Cu alte cuvinte, asociatia “Veveritei” este nostalgica dupa vremurile in care DNA putea fabrica dosare judecatorilor si procurorilor, chiar daca, asa cum Inspectia Judiciara si CSM au stabilit, acestea au fost folosite apoi pentru santajarea, supravegherea si intimidarea magistratilor care nu dadeau solutii pe placul parchetului anticoruptie.

Inainte de a prezenta punctul de vedere al AMASP, amintim ca proiectul de lege privind desfiintarea SIIJ propus de ministrul Justitiei Catalin Predoiu prevede ca dosarele cu magistrati sa fie instrumentate de 42 de procuori: 12 de la Sectia de urmarire penala si criminalistica din PICCJ si 30 de la parchetele de pe langa curtile de apel din tara (click aici pentru a citi proiectul lui Predoiu).


Iata comunicatul Asociatiei Miscarea pentru apararea statutului procurorilor:


“Pe 28.01 si 31.01 am participat la dezbaterile organizate de Ministerul Justitiei, avand ca subiect proiectul de lege pentru desfiintarea SIIJ.

Fiind un subiect de interes public si neprimind raspunsuri clare cu privire la problemele semnalate, astazi am solicitat ministrului justitiei

- publicarea pe site-ul ministerului a celor doua dezbateri inregistrate audio-video

-comunicarea publica a observatiilor, propunerilor si intrebarilor primite

-comunicarea raspunsurilor formulate si a pozitiei ministerului cu privire la obiectiunile ridicate in cadrul dezbaterilor

Am solicitat ministrului justitiei sa modifice proiectul propus in concordanta cu avizele internationale, in sensul unei competente partajate PICCJ - DNA - DIICOT - PCA in cauzele cu magistrati si intelegand ca initiatorul nu considera suficient de clare aceste opinii, sa astepte opinia Comisiei de la Venetia cu privire la propunerea legislativa aflata in dezbatere publica”.

Comentarii

# Lorenzo de Medici date 1 February 2022 22:17 -42

Dar, individa asta, numită pe nedrept "Veveriță", că arată a altceva, n-are treabă pe la structura de parchet distopica și neconstituțională la care activează, de o chinuie pe ea grija, să nu zic altcumva, de a întoarce competența în cazul magistraților la instituția stalinistă și de tristă faimă, care a compromis definitiv și așa prost înțeleasa luptă anticorupție ? Nu are ea, nimeni în drum, suficientă competența ca să n-o mai ardă politic prin media sau aiurea și să-si vadă dreaku de fișa postului și de lungul nasului ? In ce hal a ajuns Procuratura in țara asta. Că de spus tâmpenii e in stare, dar sa facă un dosar cum trebuie o apucă plânsul de incompetenta patentată. Hai siktir și marsh la muncă, că de aia te plătește societatea cu un purcoi de bani !

# maxtor date 2 February 2022 13:04 -1

PICCJ-DNA-DIICOT-PCA,lipseste P.I.T.I.C.O.T,https://www.luju.ro/static/smiles/cry.gif

# Omul de pe stradă date 2 February 2022 15:36 +3

Este bine că asemenea specimene nu sunt de acord cu legea lui Predoiu. În acest fel, devine clar că legea nu va rece de Parlament. Rezistii vor vota împreună, PSD și UDMR vor vota doar dacă dosarele de la SIIJ nu se vor întoarce la dna, cum vor reziștii cu pretenții de legiuitori. Deci sunt șanse mari ca SIIJ să rămână, de aceea ar fi bine să lucreze la dosare și să nu aștepte votarea legii!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva