24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 11.01.2024 – CSM se balbaie cu judecatoarea care l-a ars pe Arsene

Scris de: L.J. | pdf | print

11 January 2024 19:13
Vizualizari: 4726

* In caz ca va intrebati cati bani invart fondurile de pensii private, gasiti cifrele pe Lumea Banilor. Asadar, click aici!


* Ca de obicei, Lumea Infrastructurii vine cu un leac impotriva pesimismului: oricui auziti ca se plange de faptul ca nu avem autostrada care sa traverseze Carpatii, aratati-i articolul de mai jos! Caci lucrurile se misca. Iar Infrapress.ro are imagini de pe santier, pe care le puteti vedea facand click aici.


* CSM a dat-o-n balbaiala. Consiliul Superior al Magistraturii a programat urmatoarea sedinta a Sectiei pentru judecatori vineri, 12 ianuarie 2024, la numai doua zile dupa precedenta. De ce asa repede? Pai pentru modificarea hotararii nr. 64/2024, adoptate cu doua zile inainte, in sedinta de miercuri – hotarare vizand detasarea la Ministerul Justitiei a judecatoarei Oana Stroiu de la Curtea de Apel Brasov. Detasarea a fost dispusa pe trei ani, incepand cu data de 15 ianuarie 2024.In caz ca va suna cunoscut numele magistratei, amintim ca Oana Stroiu – in complet cu judecatorul Marius Gabriel Lita – l-a condamnat definitiv in martie 2023 pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Neamt Ionel Arsene (foto) la 6 ani si 8 luni inchisoare cu executare de Curtea de Apel Brasov pentru doua infractiuni de trafic de influenta (click aici pentru a citi).

Nu putem decat sa asteptam sedinta de vineri. Incheiem, remarcand ca CSM si-a dat seama ca hotararea trebuie modificata la mai putin de o ora si jumatate dupa ce Consiliul publicase ordinea de zi solutionata a sedintei de miercuri (vezi facsimil). Tare sau nu?* Orice judecator care s-a saturat de civilie are acum ocazia sa-si puna epoleti. Caci Consiliul Superior al Magistraturii organizeaza sesiune de transfer de la instantele civile la cele militare. Sunt disponibile un loc la Curtea Militara, trei la Tribunalul Militar Bucuresti si cate unul la celelalte tribunale teritoriale (Cluj, Iasi si Timisoara). Doritorii trebuie sa depuna cererile pana la 29 ianuarie 2024 inclusiv, urmand ca Sectia pentru judecatori a CSM sa le discute incepand cu data de 3 aprilie.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Cetateanul date 11 January 2024 21:28 +1

No amu îi deschis sezonul și la instănțile cu 3 coperți pe an. :lol:

# Mihaela date 12 January 2024 15:46 0

:lol: :lol: :lol: :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva