9 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 2.08.2023 – Simina de la CCR s-a sustras in cazul pensiilor magistratilor

Scris de: L.J. | pdf | print

2 August 2023 18:37
Vizualizari: 7154

* Avem o stire pentru aceia dintre dumneavoastra care nu-l suporta pe presedintele SUA Joe Biden. Adversarii lui politici au gasit o noua tema de atac. Nu, nu este vorba nici despre presupusa frauda electorala din 2020, nici despre juniorul Hunter Biden, nici despre minoritati. S-ar putea sa aveti o surpriza. Asadar, click aici!

 

* A fost publicat clasamentul constructorilor de autostrazi din Romania. Iar la varf a avut loc o schimbare. Care este aceasta, aflati de aici.


* Iata o surpriza placuta. Desi face parte din Guvern, in calitate de ministru al Justitiei, Alina Gorghiu nu sustine chiar tot ce vrea sa faca Guvernul. Gorghiu si-a manifestat in mod deschis dezacordul in legatura cu intentia Executivului de a introduce plata cotei CASS la o baza neplafonata, calculata la venitul realizat. O masura criticata de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR) si Barourile din tara, vazuta drept inechitabila si lipsita de fundament (click aici pentru a citi). In acest sens, Gorghiu, la randul sau avocata, s-a exprimat cat se poate de clar, si bine ca a facut-o: “Am fost si raman o sustinatoare a profesiilor liberale! De aceea rezonez cu ingrijorarile transmise de catre colegii din Baroul Brasov referitoare la tendinta de supraimpozitare a veniturilor din profesiile liberale. Baza veniturile din activitati independente ar urma, astfel, sa fie supuse platii cotei CASS la o baza neplafonata, calculata la venitul realizat, ceea ce ar dubla sarcina fiscala. Voi urmari cu multa atentie subiectul, pentru ca nu este in regula sa fie inechitate sociala sau o discriminare nejustificata în raport cu alte categorii de contribuabili”.


* Decizia CCR de miercuri, 2 august 2023, prin care a declarat neconstitutional proiectul de lege privind taierea pensiilor de serviciu ale magistratilor (gresit denumite “pensii speciale”) nu a luat pe nimeni prin suprindere. Era o hotarare normala si asteptata, avand in vedere gravele probleme din proiectul de lege, unul facut pe genunchi, probleme pe care doar cine nu era de buna credinta putea sa nu le vada (click aici si aici pentru a citi).


 

Surpriza a fost insa faptul ca neconstitutionalitatea a fost constatata in unanimitate de judecatorii CCR. Totusi, nu a fost o unanimitate absoluta. Cica de la sedinta ar fi lipsit una dintre trimisele lui Klaus Iohannis in CCR, si anume fosta consiliera prezidentiala Simina Tanasescu (foto). Motivul absentei nu se cunoaste oficial, dar lumea speculeaza ca Simina Tanasescu ar fi avut o alta opinie, insa nu a dorit sa fie singura aflata in minoritate, mai ales ca inclusiv celelalte doua alese ale lui Iohannis pentru Curtea Constitutionala – Livia Stanciu si Mihaela Ciochina – au considerat ca un proiect de lege privind taierea pensiilor magistratilor nu are cum sa intre in vigoare in forma in care a fost elaborat de Parlament. Asa ca, zice lumea, Simina a ales sa lipseasca de la sedinta, decat sa aiba o opinie in favoarea taierii pensiilor magistratilor, care, la cum arata proiectul de lege, era greu de motivat. O adevarata asumare a responsabilitatii, daca asa s-au petrecut lucrurile.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# ultima ratio date 3 August 2023 11:52 +3

Serios, așa merge treaba la Curtea Constitutionala? E, e greu de motivat, mai bine nu mă duc !?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva