21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 20.12.2022 – Plecare importanta din PICCJ

Scris de: L.J. | pdf | print

20 December 2022 20:04
Vizualizari: 8683

* Ministrul PNL al Energiei Virgil Popescu a facut un anunt in legatura cu problema momentului care bulverseaza romanii. Ce a spus Popescu si in ce masura declaratiile lui sunt credibile vedeti dand click aici.


* Ministerul Transporturilor pregateste investitii considerabile intr-unul dintre cele mai cunoscute aeroporturi din Romania. Cati bani au fost pusi deoparte aflati facand click aici.


* Initial, Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii anuntase doar opt cereri de pensionare pentru sedinta de marti, 20 decembrie 2022. Totusi, intre timp, numarul lor s-a dublat: dintre cei sapte petenti, procuroarea DNA Elena Hach a renuntat, iar CSM a suplimentat lista cu sase solicitari, astfel incat in final 13 procurori au primit aprobarea de a iesi la pensie.Printre ei, se numara procuroarea PICCJ Irina Kuglay (foto), care s-a remarcat in ultima vreme prin spectaculoase concluzii de achitare a unor inculpati celebri, precum fostul premier Calin Popescu-Tariceanu sau ex-procurorul Mircea Negulescu „Portocala”. Si apropo de Negulescu: pe lista de proaspeti pensionari se numara si Cerasela Raileanu, colega cu „Portocala” la DNA Ploiesti in vremurile de glorie ale „unitatii de elita”, intre timp plecata la PJ Moreni.

Remarcam mai jos o singura abtinere: la pensionarea procurorului CSM Codrut Olaru. Sa fie el insusi cel care s-a abtinut?


Deci iata lista pensionarilor:


1.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului colonel magistrat MUSEANU MARIUS, procuror militar sef al Biroului de criminalistica din cadrul Serviciului de cooperare judiciara si criminalistica la Sectia Parchetelor Militare din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Cassatie si Justitie. (unanimitate)

2.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului OLARU CODRUT, procuror militar la Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii. (unanimitatea voturilor valabil exprimate, 1 abtinere)

3.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de retragerea cererii de eliberare din functie, prin pensionare, a doamnei HACH ELENA, procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - structura centrala. (unanimitate)

4.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei COSTIN LAURA, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Tarnaveni, delegata in functia de prim procuror la aceasta unitate de parchet. (unanimitate)

5.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei SOICA - DUMA CORNELIA - CAMELIA, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Brad, delegata in functia de prim procuror la aceasta unitate de parchet. (unanimitate)

6.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei RAILEANU ELENA - CERASELA, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Moreni. (unanimitate)

7.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei IVASCU DIANA DEMETRIANA, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti. (unanimitate)

8.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei CURCA ELENA, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Targu Mures, avand gradul profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)

9.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului BRAIC FLORIN, procuror in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul teritorial Harghita. (unanimitate)

10.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei PETCU - POP ANGELICA ILEANA, procuror in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul teritorial Timisoara. (unanimitate)

11. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei SASU MIHAELA DIANA, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, avand gradul profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)

12. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului VOICU SORIN CEZAR, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. (unanimitate)

13. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei KUGLAY IRINA - IOANA, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)

14. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei BODORONCEA GEORGINA, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)”.


* Incheiem cu o veste excelenta: romanii se remarca in lupta impotriva aberatiilor pandemice nu doar in Romania, ci si in strainatate. De exemplu, avocatul roman din SUA Horatiu „Harry” Mihet a obtinut zilele trecute din partea judecatorului John Fitzgerald Kness de la Tribunalul Districtului de Nord din statul Illinois obligarea retelei de spitale NorthShore University HealthSystem din zona metropolitana Chicago la plata a peste 10 milioane de dolari, ca daune morale pentru angajatii retelei care au fost obligati sa se vaccineze impotriva COVID-19.

Mai exact, cei 10 337 500 de dolari au fost acordati drept compensatii pentru peste 500 de angajati care au fost victime ale discriminarii religioase. Ei au explicat in instanta ca au fost pedepsiti pentru convingerile lor religioase impotriva administrarii unei injectii asociate cu celule fetale avortate. Cazul este unul mai mult decat spectaculos si il puteti citi aici, pe Activenews.ro.

Dosarul privind acordul dintre organizatia profesionala crestina americana Liberty Counsel (Avocatul Libertatii) – reprezentata de avocatul Mihet – si reteaua de spitale Northshore a fost depus la instanta inca din luna iulie, pentru confirmare (click aici pentru a citi). Iar acum tribunalul s-a pronuntat.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva