12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

Scris de: L.J. | pdf | print

21 May 2024 19:11
Vizualizari: 3799

* Atentie, patroni: UDMR va pregateste ceva. Ce va asteapta daca va fi votat proiectul de lege, vedeti facand click aici.


* Dupa ce a comasat alegerile, acum guvernul Ciolacu s-a apucat sa comaseze si institutiile. In ce domeniu, aflati dand click aici.


* Il mai tineti minte pe judecatorul Samir Bosoc (foto) de la Judecatoria Zimnicea?In ianuarie 2023, Lumea Justitiei a dezvaluit ca magistratul a amanat pronuntarea intr-un dosar de nu mai putin de 53 de ori din 2021 pana in prezent. O cauza banala, privind o contestatie la executare, deschisa dupa ce Parchetul de pe langa Judecatoria Alexandria a cerut sa se constate prescrierea raspunderii penale pentru o infractiune rutiera (click aici pentru a citi).

Intre timp, dosarul nr. 4395/740/2021 acumulat 106 (o suta sase) amanari de pronuntare.

Totusi, intr-un final, minunea s-a produs: la 21 martie 2024, judecatorul Bosoc a pronuntat sentinta nr. 75/2024, constatand prescriptia. La 9 aprilie 2024, Samir Bosoc a mai pronuntat o hotarare (nr. 93/2024), pentru ca fusese atentionat ca uitase sa rezolve toata treaba.


Redam minutele celor doua hotarari:


- 21 martie:


In temeiul art. 598 alin. 1 lit. d teza a II-a C.proc.pen. admite cererea B.Ex.PEN. din cadrul Judecatoriei Alexandria si constata ca pedeapsa de 8 luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor prev. art. 87 alin. (1) din O.U.G. nr. 195/2002, cu aplicarea dispozitiilor art. 396 alin.(10) C.p.p., art. 37 lit. b vechiul cod penal, fata de care s-a emis mandatul de executarea pedepsei inchisorii nr. 183/2014 din 9 februarie 2015, pentru condamnatul DELCEA ADRIAN, este prescrisa. In baza art. 274 alin. (3) C.proc.pen. cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Onorariu onorariul avocatului din oficiu Milos Cristian, deleg. nr. 16486/2021, in suma de 313 lei va fi avansat din fondurile Ministerului Justitiei catre B.A. Teleorman. Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare”.


- 9 aprilie:


In temeiul art. 279 C.proc.pen. admite sesizarea din oficiu, urmare a adresei nr. 30713/27.03.2024 si dispune anularea formelor de executare emise pentru pedeapsa de 8 luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor prev. art. 87 alin. (1) din O.U.G. nr. 195/2002, cu aplicarea dispozitiilor art. 396 alin.(10) C.p.p., art. 37 lit. b vechiul cod penal, fata de care s-a emis mandatul de executarea pedepsei inchisorii nr. 183/2014 din 9 februarie 2015, pentru condamnatul DELCEA ADRIAN. In baza art. 274 alin. (3) C.proc.pen. cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva”.


* Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat luni, 20 mai 2024, ca a dotat 51 de camere de audiere pe minori in cadrul a mai multe instante din Romania. Foarte frumos – la mai multe!


Iata postarea de pe Facebook a CSM (vezi galerie foto):


Camerele de audiere pentru minori in instantele de judecata din Romania reprezinta un aspect esential al protectiei drepturilor copiilor implicati in proceduri judiciare. Aceste camere sunt special concepute pentru a asigura un mediu sigur si prietenos pentru minori, fie ca sunt martori sau parti intr-un proces.

Recent, Consiliul Superior al Magistraturii, prin intermediul unui proiect finantat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, a dotat 51 de camere de audiere pentru minori in cadrul instantelor de judecata.

Acestea sunt echipate astfel incat sa minimizeze stresul si anxietatea minorilor in timpul audierilor, oferindu-le un spatiu in care se pot simti confortabil si in siguranta.

In plus, modificarile recente la Codul de procedura penala din anul 2023 stabilesc reguli noi pentru audierea minorilor. De exemplu, minorii vatamati cu varsta de pana la 14 ani vor fi auditi in prezenta unuia dintre parinti, a tutorelui sau a persoanei ori a reprezentantului institutiei careia ii este incredintat minorul spre crestere si educare, si in prezenta unui psiholog.

Aceste initiative subliniaza angajamentul de a respecta si proteja drepturile copiilor in cadrul sistemului judiciar, fiind un pas important spre o justitie mai adaptata nevoilor si sensibilitatii minorilor.

In fotografii, camerele de audiere minori din cadrul Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti si Tribunalului Bucuresti, un mediu deschis si prietenos pentru copii”.Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Un cetatean date 22 May 2024 11:13 +3

Ati rectificat numele judecatorului asa este il cheama Bosoc Samir a fost si la judecatoria Botosani cativa ani. Provine din politie. De acum asa va fi mereu nu va asteptati la alt fel de judecatori. Justitia la ora asta merge pe avarie mai sunt putini judecatori cu vocatie si aplecati spre aceasta meserie asta s-a vrut asta avem de la Basescu s-a pornit prigoana magistratilor incomozi si care nu raspundeau la comenzi politice

# maxtor date 22 May 2024 13:38 0

se pot introduce (concluzii scrise) care sa fie in forma absolut identice cu o hotarare motivata,numai buna de semnat;partea in contradictoriu nu are decat sa procedeze idem.

# ailutoaie buchi munteanu date 6 June 2024 20:16 0

A functionat si la judecatoria Saveni jud.Botosani.O nulitate in materie!Pe acelasi calapod se situeaza si mai noii veniti aici la Saveni,judecatorii Zota Marcel(de la Insp.Pol.Jud.Iasi)si Harasimiuc Cristian(din avocat la Baroul Suceava,cabinet in loc.Negostina com.Balcauti jud.SV.).Si acestia sint niste catastrofe ce au in tartacuta de pe umeri rumegus si tarite,nicidecum ceva din juridice pt.care sint platiti.Nu au nici o minima onestitate,bun simt, ca sa nu mai vorbim de "rolul judecatorului in aflarea adevarului",art.22 C.P.Civ.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva