10 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 23.05.2023 – Primele plecari din parchete dupa anuntul despre cresterea varstei de pensionare a magistratilor

Scris de: L.J. | pdf | print

23 May 2023 21:30
Vizualizari: 9201

* Prima abordare globala pentru reglementarea pietelor de criptomonede si a pietelor digitale a fost elaborata. Masura este justificata prin aceea ca in prezent diferite jurisdictii isi urmeaza propriile reguli. Click aici pentru a citi despre ce este vorba.


*A fost semnat contractul pentru proiectarea si construirea unui drum care, in sfarsit, ar putea pune capat cosmarului de pe DN1. Si nu doar atat, insa autoritatile sustin ca lucrarile ar putea fi finalizate anul viitor. Mai multe detalii aflati insa de aici.


* Judecatorul Andi Malaliu (foto) de la Tribunalul Bucuresti, recent iesit la pensie, intoarce cutitul in rana fostilor sai colegi care se plangeau de cat de rau o duceau pe vremea Guvernului PSD-Dragnea, dar care acum sunt pur si simplu adusi in pragul disperarii din cauza modificarilor care se intentioneaza sa fie facute la regimul pensiilor de serviciu. Iata ce scrie fostul judecator Andi Malaliu, pe Facebook:


 

Karma is a bitch, zicala mereu actuala! Prin 2017 clamau rezistii ca 'justitia e sub asediu' (si multi colegi, de buna credinta ii ascultau). Si era justitia sub asediul unor mariri de salarii facut cu acordul unui Iordache (pe care niste minti luminate nu gasisera decat sa-l faca 'Ciordache', desi omul nu fusese implicat in nimic penal in viata lui), cu drepturi salariale restante platite si cu un CSM clement cu derapajele politice, inclusiv cu acelea ale unui valcean ambitios, care va conduce peste ani cel mai cosmaresc CSM. Si cu un Dragnea refuzand sa puna pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor proiectul lege al USR privind eliminarea pensiilor speciale, inclusiv ale magistratilor. Si totusi, multi l-au urat pe Dragnea si au votat USR. Ca acum USR sa fie cea mai vehementa impotriva pensiilor speciale si sa propuna 35 de ani vechime in magistratura pentru iesirea la pensie. Da, Karma is a bitch si blestemata nu uita niciodata!”.


Cam are dreptate Malaliu, nu credeti?


* Sectia pentru procurori a CSM a aprobat in sedinta de marti, 23 mai 2023, noi eliberari din functie prin pensionare. Iar doua dintre ele vizeaza procurori care isi desfasoara activitatea in PICCJ.

Initial, pe masa procurorilor din CSM figurau trei cereri de pensionare, dar ordinea de zi a fost suplimentata cu alte trei. Trei solicitari introduse, coincidenta, dupa anuntul din ziua precedenta al ministrului Muncii Marius Budai despre cresterea treptata a varstei de pensionare a magistratilor la 65 de ani (click aici pentru a citi). Cert este ca Sectia pentru procurori a CSM a aprobat pensionarile urmatorilor:


- Dumitru Dimbu, procuror la Parchetul Tribunalului Suceava

- Grigore Voicu, procuror la PICCJ

- Mircea Ciutac, procuror la DIICOT Galati

- Gabriel Petrache, procuror la PICCJ

- Adrian Anton, procuror la Parchetul Curtii de Apel Pitesti

- Alina Mihaela Tinica, procuroare la Parchetul Judecatoriei Barlad


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Un grefier date 23 May 2023 21:56 +4

Dl. Malaliu, sunteti liber acum sa va laudati ca psd e mai bun decat usr. Dar care psd? Va taie imediat Marcel pensia si nu stiu ce o sa mai ziceti dupa aceea.

# Cetateanul date 23 May 2023 22:05 +10

O ceată de imberbi idioți (in)utili or crezut că dacă latră ferejerizd pe trepte gata bă or să rămâie în istorie. Cum drac bă tu cu dihai școala să te pui la minteoaca unui militzică reșapat? Oricum soarta profesiunii pare pecetluită. :)

# cnn date 24 May 2023 11:28 +5

Unii au ajuns șefi mari in DNA pentru că au orăcăit pe scări.

# doru tiplea date 25 May 2023 20:47 0

Va uitati la varsta de pensionare..si credeti ca meritati pensii speciale dar nu pomeniti nimic de cei care au facut abuzuri, unele dintre ele dovedite (am avut in familie un caz care dupa zece ani de umblat prin tribunsle s-a dovedit a fi nevinovat si a primit o despagubire de 30 000 de dolari, dar intimpul procesului s-a imbolnavit si dupa ce a castigt procesul a decedat), magistrati care au distrus destine s persoane (care au decedat din cauza stresului si supararii). Acei magistrati primesc pensii speciale si nu raspund pentru paguba adusa statului odata pentru despagubire si pe urma pentru disparitia unui platitor de taxe si impozite..!!.? Daca justitia nu ar fi facuta in interesul unor grupuri si gasti probabil si in dezinteresul justitiabilului atunci poate ati merita pensii speciale dar actualmente sunt mita din banul public ca sa le faceti pe plac infractorilor din politica..!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva