19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 28.04.2020 – Fenomenul Camelia Bogdan. Manevra DNA

Scris de: L.J. | pdf | print

28 April 2020 15:24
Vizualizari: 6501

* „Vorbele de fumoar” fara Camelia Bogdan sunt ca Revelioanele fara sampanie. Ce isprava credeti ca a comis de data aceasta faimoasa judecatoare suspendata? Ati ghicit: a reinceput bombardamentul asupra CSM cu solicitari de aparare a reputatiei profesionale. Cu cate cereri va trebui acum sa-si bata capul Consiliul Superior al Magistraturii si cand vor avea loc felicitarile, masa si dansul puteti afla facand click aici.


* Ramanand in zona magistratilor de mare succes pe micile ecrane, va amintim ca inca exista DNA, chiar daca parchetul merge pe la umbra de cateva luni incoace. Mai exact, Directia Nationala Anticoruptie se va duce cu jalba-n protap la Plenul Consiliului Superior al Magistraturii joi, 30 aprilie 2020, ca sa se planga impotriva Hotararii nr. 225/2019, adoptate de acelasi Plen CSM. Ne referim la hotararea prin care CSM a confirmat un zdrobitor raport al Inspectiei Judiciare, potrivit caruia doua treimi dintre judecatorii ICCJ au avut dosare fabricate de catre DNA (click aici pentru a citi). Da, stim ca vi se pare o absurditate ca Plenul CSM este chemat sa-si analizeze propria hotarare (si eventual sa si-o anuleze, admitand plangerea prealabila a DNA), dar scenariul nu mai este atat de absurd daca va spunem ca, din cate auzim, parchetul lui Crin Nicu Bologa mizeaza pe disensiunile recent aparute in interiorul Consiliului. Oricum: Bologa si ai lui nu fac altceva decat sa se afle-n treaba – Hotararea 225/2019 a CSM nu a produs niciun efect juridic, ci are un rol strict simbolic. Istoric (prin faptul ca demasca nenorocirile comise de DNA), dar strict simbolic. Noi nu putem decat sa le uram celor din CSM sa-si pastreze sanatatea mintala si sa nu plece urechea la toanele DNA.


* Guvernarea PNL poate s-o tina langa cu dictatura si sa prelungeasca restrictiile impuse romanilor. Si nici macar nu va mai avea nevoie de presedintele Klaus Iohannis, care sa emita decrete ale starii de urgenta. Mai precis, cabinetul Ludovic Orban va putea foarte simplu sa instaureze starea de alerta, pe care cadrul legal actual nu-l obliga sa o ridice dupa o perioada sau alta si nici sa mearga in Parlament pentru votul de confirmare. Teribila perspectiva a fost conturata de catre jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob, care atrage atentia ca numai prin actiunea energica a Legislativului si a Avocatului Poporului putem evita sa ne scufundam intr-o perpetua batjocura nationala. Cititi pe Inpolitics.ro sumbra analiza a lui BTI.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# DODI date 28 April 2020 18:48 +5

Nici ciolaniSS și nici guWERNER sică mandolină nu au învățat nimic din perioada de ”pandemie”. Au criticat PSD pentru găurile din buget doar pe vorbe (pentru că dovezi nu au aflat) pentru a fura ei mai ceva decât hoții și a arunca aceste găuri în seama fraierilor din PSD. Politica lui hăhăilă, comisă prin intermediul PDL, face prozeliți în actualul PDL (botezat pentru adormirea fraierilor din USR și a iubitorilor de Facebook în actualul PNL, dar având același sediu, același imn și mai ales aceleași apucături). Astfel guWERNER este în stare să fure în câteva luni cât nu sunt în stare pesedeii în toate guvernările lor. Și pentru a pune colac peste pupăză cretinul de la Cotroceni acuză ”Parlamentul și mai ales o parte a lui” că ”nu au fost de partea celor care au luptat cu virusul”. Gâgă și Bulă erau mici copii pe lângă acest tembel care ne crede coborâți din copac. Au ajuns, în fine, și străinii să constate că guWERNER fură de stinge cu ocazia pandemiei.

# Tipa date 29 April 2020 01:18 +1

Starea de alerta nu poate fi instituita.Se face confuzie intre situatia de urgenta , starea de urgenta ... starea de alerta este premergatoare starii de urgenta.OUG reglementeaza etapele premergatoare declararii starii de urgenta.Starea de alerta este premergatoare declararii starii de urgenta.In prezent nu exista cadru normativ pt declararea starii de alerta cum ar vrea Iohanis ulterior starii de urgenta.Guvernul si nimeni nu poate declara starea de alerta.

# Tipa date 29 April 2020 01:20 0

Si nici stare de urgenta nu mai poate.Exista o formula magica prin care parlamentul ii da cu flit lui iohanis si securistilor lui ce vor sa impuna restrictii.....ha ha ha

# Tipa date 29 April 2020 01:29 0

Si av Corneliu Popescu zice la fel.De altfel este limpede din simpla lecturare a OIG 21 ca asa este.https://m.luju.ro//abuzuri-in-numele-coronavirus-hotararile-adoptate-de-comitetul-national-pentru-situatii-speciale-de-urgenta-sunt-abuzive-si-restrang-drepturile-omului-avocatul-corneliu-liviu-popescu-a-formulat-plangere-prealabila-la-cnssu-reclamand-ca-hotararile-au-fost "Starea de alerta este un regim premergator starii de urgenta, cand se pot lua masuri altele decat limitarea grava si masiva a exercitarii drepturilor omului." Iohanis cu ai lui nu stiu sa citeasca un act normativ.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva