8 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 3.10.2022 – Pensionare cu greutate la Curtea de Apel Bucuresti

Scris de: L.J. | pdf | print

3 October 2022 20:16
Vizualizari: 10400

* Avem noutati despre o judecatoare care in pandemie a pronuntat o hotarare definitiva impotriva uneia dintre numeroasele nenorociri comise de regimul Iohannis-Arafat. Cum se numeste magistrata si mai ales in ce context revine ea in in prim-plan aflati facand click aici.


* Premierul Romaniei Nicolae Ciuca a facut anuntul despre o viitoare crestere a pensiilor. Nu este insa clar cu cat va fi majorarea, dar un procent a fost totusi avansat. Cititi aici mai multe detalii.


* Nu e deloc buna vestea asta. Capitala Romaniei ar putea sa nu aiba o centura civilizata nici in 2024. Care sunt motivele, aflati de aici.

 

* Are loc o noua plecare importanta din magistratura. De data aceasta vorbim despre o judecatoare de la Curtea de Apel Bucuresti.


 

Judecatoarea Nicoleta Nolden (foto) si-a depus cererea de eliberare din functie prin pensionare, solicitarea urmand sa fie aprobata in viitoarea sedinta a Sectiei pentru judecatori a CSM, cea de joi, 6 octombrie 2022. Si tot atunci CSM va discuta pensionarile a altor 11 judecatori de la diverse instante din tara.


* Incet-incet, se transeaza lucrurile pentru viitorul Consiliu Superior al Magistraturi. Plenul CSM va aviza saptamana aceasta lista finala cu judecatorii si procurorii ce vor face parte din CSM-ul care isi va incepe activitatea in 2023. Bine, o parte din lista fusese deja aprobata in graba inca dupa primul tur de alegeri organizat in iunie, iar restul membrilor CSM au fost aflati abia dupa turul II organizat cu forta, tur la care spre exemplu seful Curtii de Apel Craiova, judecatorul Adrian Gluga, a incercat fara succes sa ii ia locul judecatoarei Ramona Gratiela Milu de la Curtea de Apel Brasov. Ghinion...


* Ghinion are si simplul membru CSM Bogdan “Bobita” Mateescu. Ziua de luni, 3 octombrie 2022, probabil a fost una extrem de trista pentru Mateescu, iar asta pentru ca amendamentul care facea posibil ca si un judecator sa fie uns Procuror General a fost eliminat de comisia parlamentara speciala care dezbate noile Legi ale Justitiei (click aici pentru a citi). Stiti doar ca lumea vorbea ca amendamentul cu pricina ar fi fost cu dedicatie pentru Bogdan Mateescu. Asa ca suntem tare curiosi cum se va reprofila “Bobita”. Suntem insa linistiti, caci stim ca are resurse sa gaseasca alt post caldut.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2022 – Judecatori noi la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva