7 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 5.09.2022 – CSM a devenit oficina Curtii de Apel Craiova. A suierat glontul pe langa comisia legilor justitiei

Scris de: L.J. | pdf | print

5 September 2022 19:26
Vizualizari: 4518

* In prima zi de scoala, Ministerul Educatiei anunta ca vrea sa stimuleze performanta scolara inalta din invatamantul preuniversitar prin organizarea de competitii scolare nationale si internationale. Sumele de bani pe care le prevede pentru castigatorii acestor competitii nu sunt de neglijat. In ce stadiu se afla proiectul si care este intinderea acestora, aflati aici.* A dat Domnul! Dupa un blocaj de vreo doi ani si ceva, Pasajul de la Doamna Ghica se misca. Pana in iarna este programata sa se desfasoare cea mai importanta etapa a acestuia. Despre ce este vorba si cand au anuntat oficial ca va fi gata intregul proiect care il poate readuce in carti la primarie pe Nicusor Dan pentru un nou mandat, cititi aici.* Noi am remarcat inca de zilele trecute apetenta presedintelui Curtii de Apel Craiova, judecatorul Adrian Gluga (foto), de a da replica la tot ce apare. Numeste „replica” inclusiv adaugirile pe care le face articolelor noastre. Fara doar si poate, din punct de vedere al strategiei electorale, Adrian Gluga se descurca foarte bine. Ca nu are voie sa isi faca campanie, dar el tot reuseste sa faca asta, este alta discutie. Este ajutat de colegii din instante sa vorbeasca laudativ despre activitatea sa de cateva luni in fruntea CA Craiova – cum este cazul vicepresedintelui CA Craiova Cosmin Mitrache (click aici pentru a citi) – si sta cu degetul pe F5 la Luju ca sa vada ce mai apare despre el, pentru a putea replica cu niste completari si astfel asigurandu-si vizibilitatea. Ce mai! Munca de PR de mare maestru. Si unde mai pui ca este ajutat si de CSM. Da, da, institutia la care viseaza Gluga ii publica la greu "drepturile la replica" pe care acestea ni le trimite. E drept, o face cu doua-trei zile intarziere, dar taman bine, ca il face din nou de actualitate.

Dupa cum vedeti in facsimilul 1, care reprezinta o captura de pe pagina oficiala de internet a CSM, Curtea de Apel Craiova – sau mai bine spus, Gluga pe persoana fizica – a transmis CSM intr-o luna doua drepturi la replica (ambele pentru Luju). Pe langa aceasta, a mai publicat si un comunicat de presa, tot al CA Craiova. De fapt, dupa cum vedeti, ultimele comunicate si drepturi la replica publicate de CSM apartin Curtii de Apel Craiova. Va dati seama daca ajunge judecatorul Adrian Gluga in CSM? Care stranuta in timp ce ii spune numele se poate astepta la drept la replica, mai ales ca Gluga, dupa cum intuim noi, se va face remarcat destul de repede in Consiliu. Repetam: daca ajunge acolo! 

 

 

* Parlamentul n-a fost in stare sa scrie corect numele deputatei PSD Simona-Maya Teodoroiu in numarul din Monitorul Oficial in care a aparut componenta noii comisii parlamentare comune pentru avizarea proiectelor de legi ale justitiei (click aici pentru a citi). Dupa cum observati in facsimilul 2, fosta judecatoare CCR apare ca „Teodoriu”. Iar asta dateaza inca din 1 septembrie 2022.


Din informatiile noastre, dupa aparitia articolului Luju, Silvia-Claudia Mihalcea (secretarul general al Camerei Deputatilor) a fost sesizata de catre grupul PSD, iar Mihalcea, la randul ei, a trimis rectificare catre Monitorul Oficial (vezi facismil 3). Problema este mai grava decat pare, pentru ca s-ar fi putut oricand gasi cineva sa atace in instanta hotararea de infiintare a comisiei si, la pachet cu ea, avizul dat de comisie legilor justitiei, pe motiv de nulitate generata de eroarea materiala pe care ati vazut-o. Iar daca judecatorii ar fi admis actiunea, va dati seama ce circ ar fi iesit.


 


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# DODI date 5 September 2022 19:50 +5

Parlamentul face ce se știa de mult: unde nu pocește numele persoanei, pocește munca din... comisii. Câtă vreme în așa zisele comisii sunt incluse o sumedenie de... specialiști în discuții se adeverește proverbul că dacă vrei să îngropi o problemă faci o comisie. Și s-a făcut.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2022 – Judecatori noi la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva