13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VREMURI GRELE PENTRU LIA – Trimis in judecata de Parchetul Curtii de Apel Craiova pentru abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului, folosirea de informatii nedestinate publicitatii si fals, procurorul Sorin Lia de la Parchetul Judecatoriei Corabia are si probleme disciplinare. Lia este judecat de Sectia pentru procurori a CSM pentru incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 July 2023 13:06
Vizualizari: 4633

Procurorul Sorin Lia (foto) de la Parchetul Judecatoriei Corabia, capetenie a magistratilor activisti, are probleme nu doar de ordin penal, ci si de ordin disciplinar. Trimis deja in judecata de Parchetul Judecatoriei Craiova pentru posibile fapte de abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului, folosirea de informatii nedestinate publicitatii, fals intelectual si fals (click aici si aici pentru a citi), Lia este judecat disciplinar de Sectia pentru procirori a CSM in materie disciplinara.


 

Inspectia Judiciara il acuza pe Sorin Lia de comiterea abaterii prevazute de art. 271 lit. a) din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Mai exact, este vorba despre abaterea disciplinara constand in “incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii”.

Astfel, in actiunea prin care l-a trimis in judecata disciplinara, Inspectia sustine ca Lia a afectat negativ reputatia si impartialitatea unei judecatoare printr-o postare pe Facebook. In acest fel, arata Inspectia Judiciara, Sorin Lia a incalcat prevederile care interzic magistratilor manifestari contrare demnitatii functiei.

In ceea ce priveste judecatoarea in cauza, surse avizate declara ca aceasta ar fi Sorina Marinas de la Curtea de Apel Craiova.


Prezentam precizarile Inspectiei Judiciare privind dosarul disciplinar in care este vizat procurorul Sorin Lia de la Parchetul Judecatoriei Corabia:


Actiune disciplinara LIA SORIN MARIAN, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Corabia pentru incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii, abatere disciplinara prev. de art 271 a) din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Inspectorii judiciari au constatat ca intr-o postare publica pe grupul 'Forumul magistratilor' de pe reteaua de socializare Facebook, procurorul a facut o remarca despre o colega judecator care a emis o hotarare intr-un caz penal. Aceasta postare a continut detalii care puteau duce la identificarea judecatorului si au avut potentialul de a afecta negativ reputatia si impartialitatea acesteia. S-a retinut ca prin aceasta actiune, prim-procurorul a incalcat prevederile legale care interzic magistratilor manifestarile contrare demnitatii functiei, atunci cand acestea pot afecta impartialitatea sau prestigiul acesteia”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva