A MINTIT CA O SOROSISTA – “Mama DNA” Monica Macovei vrea sa faca acord de recunoastere a vinovatiei cu PCA Constanta, dupa ce a bagat in spital un motociclist: “Acordul se incheie cand rezulta date cu privire la vinovatia inculpatului”. Inainte sa vada ca probele o infunda, Macovei a mintit public, spunand ca motociclistul e de vina: “Conducand pe banda mea si nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin in aripa stangă a masinii”
“Mama DNA” Monica Macovei (foto) a mintit o tara intreaga in momentul in care a afirmat ca nu a avut nicio vina in accidentul comis anul trecut in urma caruia a bagat in spital un motociclist, si ca de vina ar fi fost de fapt motociclistul. Dovada minciunii: cererea de incheiere a unui acord de recunoastere a vinovatiei formulata de Macovei.
Fosta ministresa a Justitiei, om de baza in miscarea Soros in Romania, a solicitat incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei cu Parchetul Curtii de Apel Constanta pentru vatamare corporala din culpa. Solicitarea lui Macovei vine la aproximativ trei saptamani dupa ce PCA Constana a pus in miscare actiunea penala impotriva sa, conferindu-i calitatea de inculpat.
Evident, decizia Monicai Macovei de a face acord de recunoastere a vinovatiei a fost determinata de probele care practic nu ii dau nicio sansa, si care dovedesc vinovatia acesteia in comiterea accidentului in urma caruia a bagat in spital un motociclist. De altfel, potrivit art. 480 alin. (2): “Acordul de recunoastere a vinovatiei se incheie atunci cand, din probele administrate, rezulta date cu privire la existenta faptei pentru care s-a pus in miscare actiunea penala si cu privire la vinovatia inculpatului”.
Minciuna lui Macovei
Pe de alta parte, asa cum precizam la inceputul articolului, acordul de recunoastere a vinovatiei devoaleaza ca Monica Macovei a mintit imediat dupa producerea accidentului. Ne referm la postarea facuta pe pagina sa de Facebook, in 8 octombrie 2022 (vezi facsimil), in care fosta ministresa sustinea ca nu se afla pe contrasens si ca de fapt motociclistul ar fi intrat in masina sa:
“Multumesc tuturor celor care v-ati gandit la mine. Astazi am fost parte a unui accident rutier. Incep sa imi revin din starea de soc. Conducand de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea si nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin in aripa stanga a masinii, moment in care airbags s-au declansat, cauciucul din stanga fata s-a spart. Nu am pierdut controlul masinii nici o secunda. Urmare a spargerii cauciucului din partea stanga fata, masina a mers incet spre stanga, oprindu-se intr-un scuar mic, cu vegetatie. Sper ca motociclistul sa isi revina, de cateva ore incerc sa obtin informatii despre starea lui”.
Iata insa ca la un an distanta, prin cererea de incheiere a unui acord de recunoastere a vinovatiei, Macovei admite practic faptul ca ce a scris pe Facebook era o dezinformare, si ca in realitate din cauza sa un om a ajuns in spital, fiind la un pas de moarte, stand peste trei luni in spital si ramanand cu sechele pentru tot restul vietii sale, cel putin psihice, daca nu si fizice. Caci daca Macovei nu ar fi avut nicio vina pentru accident, de ce sa ceara acord de recunoastere?
“Mama DNA” asteapta raspunsul procurorilor
Surse avizate au dezvaluit pentru Lumea Justitiei ca pana in momentul de fata Monica Macovei nu a primit niciun raspuns, cererea de acord de recunoastere a vinovatiei fiind in analiza la Parchetul Curtii de Apel Constanta. Infractiunea de vatamare corporala din culpa pentru care a fost inculpata Monica Macovei se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda.
Art. 196 Cod penal – Vatamarea corporala din culpa:
"(2) Fapta prevazuta in art. 194 alin. 1 (n.r. - vatamarea corporala) savarsita din culpa se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda”.
In schimb, in cazul incheierii unui acord de recunoastere a vinovatiei, inculpatul, in speta Monica Macovei, va beneficia de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsa si cu o patrime a limitelor de pedeapsa in cazul amenzi, potrivit art. 480 alin. 4 din Codul de procedura penala: “Inculpatul beneficiaza de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsa prevazute de lege in cazul pedepsei inchisorii si de reducerea cu o patrime a limitelor de pedeapsa prevazute de lege in cazul pedepsei amenzii”. Limitele incheierii acordului sunt stabilite cu avizul prealabil si scris al procurorului ierarhic superior procurorului de caz, in aceasta speta seful Parchetului Curtii de Apel Constanta.
Totusi, in final cea care va decide va fi instanta, competenta in mod normal sa judece cauza pe fond. Asta intrucat acordul de recunoastere a vinovatiei este trimis instantei, judecatorul urmand fie sa admita acordul, fie sa il respinga.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Cetateanul 8 September 2023 16:19 +2
# Un cetățean 8 September 2023 16:34 +23
# Io 8 September 2023 17:34 +51
# A avut ghinion doamna, alcoolismul e boala in Anglia. 8 September 2023 19:45 +25
# maxtor 8 September 2023 22:02 +1
# Kluivert 8 September 2023 23:08 +25
# DODI 9 September 2023 11:21 +3
# Penala Macovei 9 September 2023 16:35 +2
# dulapul securelii , pelticiunii și pierzaniei nationale 10 September 2023 11:04 +51
# Lila 11 September 2023 02:08 +2
# Ioana M. 11 September 2023 10:41 +2