ATENTIE! - Artizanii afacerii „Cathedral Plaza” forteaza la Inalta Curte o stramutare-cheie, pentru a evita demolarea turnului construit ilegal
Firma Millenium Building Development SRL – cea care a ridicat turnul “Cathedral Plaza” pe baza unei autorizatii de construire ilegala, si care a fost anulata irevocabil de Curtea de Apel Suceava – bate recordul national la cereri de stramutare. Dupa ce ani in sir a tras de timp in dosarele in care s-a cerut de catre Arhiepiscopia Romano – Catolica anularea autorizatiei de construire emisa fraudulos de Primaria Sectorului 1, formuland necontenit cereri de stramutare, acum ca a pierdut principalul proces, iar autorizatia i-a fost anulata firma Millenium incearca cu disperare sa obtina o stramutare cheie (vezi facsimil). Ea vrea sa scoata dosarul pierdut irevocabil din zona Curtii de Apel Suceava, si sa-l duca intr-o alta zona, cu ajutorul Sectiei de contencios-administrativ a Inaltei Curti, in speranta ca poate-poate acolo i se vor admite cumva contestatiile in anulare formulate la disperare impotriva deciziei irevocabile a judecatorilor suceveni.
Firma proprietara a turnului spera ca Sectia de contencios-administrativ a instantei supreme sa continue, ca si in trecut, sa-i admita cererile de stramutare acolo unde pofteste, motiv pentru care a construit tot felul de povesti de adormit copii in cererile de stramutare inaintate in ultima vreme. De remarcat ca pana in prezent, in unele dosare in care se afla in litigiu cu Arhiepiscopia Romano-Catolica, firma Millenium a reusit sa obtina la Sectia de contencios-administrativ a ICCJ, una, doua, si chiar patru admiteri de cereri de stramutare in aceasi cauza, performanta care trebuie sa recunoastem, i-ar face invidiosi pe cei mai tari avocati ai tarii.
Din informatiile detinute, pana in prezent firma Millenium s-a declarat nemultumita de urmatoarele instante, fata de care a solicitat stramutarea: Tribunalul Bucuresti, Tribunalul Constanta, Tribunalul Dolj, Tribunalul Neamt, Curtea de Apel Craiova si Curtea de Apel Suceava. Singura instanta care a multumit-o a fost Curtea de Apel Ploiesti unde a avut vremelnic castig de cauza, printr-o sentinta care a iscat proteste nationale fara precedent. Acum, ca i s-a pus capac la Curtea de Apel Suceava, firma Millenium incearca sa traga de timp: pe de o parte pentru a arata ca se afla inca in litigiu astfel incat cercetarile penale ale procurorilor pornite impotriva ei si a constructorilor sa fie la randul lor taraganate; iar pe de cealalta parte in speranta ca macar una dintre contestatiile in anulare si revizuirile declarate de ea si de Primaria Sectorului 1 (autoarea abuzivei autorizatii de construire ce a fost anulata, ai carei juristi vin mereu in instante si ii ingana pe avocatii Millenium) sa fie admisa, daca cumva se va reusi stramutarea cauzei de la Curtea de Apel Suceava, la o alta instanta. De altfel, gratie unor judecatori de la Sectia de contencios-administrativ a ICCJ, litigiile dintre Millenium si Arhiepiscopie au cunoscut un pelerinaj pe la noua curti de apel din tara. E drept ca au existat si cateva stramutari solicitate de Arhiepiscopie, majoritatea respinse.
Surse avizate ne-au informat ca mai de fiecare data cand firma Millenium a depus cereri de stramutare la Sectia de contencios a ICCJ s-a dispus de catre sefa sectiei suspendarea cauzei pana la solutionarea cererilor de stramutare. Dar si faptul ca aceste cereri de stramutare au iscat dispute aprinse intre anumiti judecatori ai Sectiei, care au judecat aceste cereri cu solutii diferite: Carmen Frumuselu, Joita Preda, Gabriela Bogasiu si altii.
DNA a fost sesizata asupra potentialelor pericole
Nu mai departe de saptamana trecuta, Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti a solicitat Directiei Nationale Anticoruptie „sa intreprinda activitatile specifice de monitorizare pentru preintampinarea, descoperirea si tragerea la raspundere penala a persoanelor care inteleg sa sustina interesele dezvoltatorilor Cathedral Plaza prin metode ilegale - coruptie, trafic de influenta si actiuni de intimidare – ce ar permite finalizarea si mentinerea constructiei realizate ilegal”. Reprezentantii Arhiepiscopiei au informatii ca anumite grupuri de interese din spatele turnului construit ilegal (in care s-au investiti zeci de milioane de euro si care risca sa fie demolat pe cheltuiala responsabililor) sunt in stare sa se preteze la orice pentru a cumpara bunavointa celor care ii pot ajuta sa rastoane decizia irevocabila a Curtii de Apel Suceava, care le-a anulat irevocabil autorizatia de construire.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# in atentia csm 17 January 2011 22:14 0
stefanuttt : coruptie in tara lui sa traiti bine (2011-01-06 09:17:21)
LA ÎNCHIDEREA EDIŢIEI MAFIA DIN JUSTIŢIE TREBUIE LICHIDATĂ RAPID! 4 08 2010
Judecătoarea Maria Speranţa Cornea, de la Secţia a V-a Comercială a ***ţii de Apel Bucureşti, este fina Elenei Udrea. Cele două au multiple legături cu oameni de afaceri de origine arabă. Între judecătoarea Maria Speranţa Cornea şi un afacerist arab au existat legături amoroase, după care ea s-a încurcat cu preotul Cristian Deheleanu, cu care trăieşte în concubinaj (acesta a slujit la o biserică de lîngă Magazinul Unirea). Acest preot e căsătorit cu o pianistă, pe nume Crinela, cu care are 3 copii. Din anturajul judecătoarei fac parte Gabriela Bogasiu (judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), Antonela Costache (şefa Secţiei a II-a Penală a Tribunalului Bucureşti) şi Irina Gheorghe (avocata mafiotului Ştefan Rădulescu). Prin intermediul acestora, Elena Udrea muşamalizează dosare ilegale de retrocedări de terenuri şi imobile, privatizări frauduloase, deturnări de fonduri şi alte fapte penale grave. Este din ce în ce mai evident că Justiţia din România a trecut de partea Mafiei. Revenim. Copyright Tricolorul
# Ion Ion 19 January 2011 13:51 0
Totusii, psihiatrii ar trebui sa faca un studiu de caz, despre evolutia bolii la acest om !