AVEM PROCUROR GENERAL – Presedintele Klaus Iohannis a semnat numirea sefului Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazar, in fruntea Ministerului Public. Anterior, Lazar primise aviz favorabil de la CSM, cu unanimitate: „A avut o serie de initiative in modernizarea managementului Ministerului Public... Are o viziune manageriala corecta privind organizarea si eficientizarea activitatii PICCJ” (Hotararea)
Romania are din nou Procuror General, functie ramasa vacanta dupa ce DNA l-a inlaturat din functie pe Tiberiu Nitu, printr-un dosar extrem de subtire. Presedintele Klaus Iohannis a fost de acord cu propunerea fostei asistente a Monicai Macovei, ministresa Justitiei Raluca Pruna, de numire in fruntea Ministerului Public a sefului Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia, procurorul Augustin Lazar (foto).
Iohannis a semnat, joi 28 aprilie 2016, decretul privind numirea lui Lazar in functia de Procuror General al Romaniei. Anuntul a fost facut chiar de presedinte, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni: „A treia chestiune pe care am tinut sa o comunic astazi este faptul ca am semnat numirea Procurorului General, Augustin Lazar”.
Decizia lui Iohannis era una de asteptat, avand in vedere ca Augustin Lazar a primit aviz favorabil din partea Sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Dupa cum se stie, la 1 aprilie 2016, ministresa Pruna a trimis catre CSM propunerea de numire a procurorului Lazar la conducerea PICCJ. Ulterior, seful Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia a fost intervievat, in 21 aprilie 2016, de Sectia pentru procurori a CSM.
Cu unanimitate de voturi, procurorii din CSM au decis ca Lazar indeplineste toate conditiile pentru a fi Procuror General, avand o viziune manageriala corecta privind organizarea si eficientizarea PICCJ. De asemenea, CSM a explicat ca seful Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia a avut o serie de initiative in modernizarea managementului Ministerului Public, prezentand metode optime de utilizare la maxima capacitate atat a resurselor materiale, cat si a resurselor umane.
Iata un fragment din Hotarea Sectiei pentru procurori a CSM, aceasta fiind atasata integral la finalul articolului:
„Din analiza planului de management si din raspunsurile la intrebarile adresate de membrii Sectiei pentru procurori, rezulta ca domnul procuror Augustin Lazar a prezentat sintetic activitatea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a identificat disfunctionalitatile existente la nivelul acestei unitati de parchet, dar si masurile corective ce pot fi adoptate pentru inlaturarea acestora, si a propus solutii de imbunatatire a activitatii manageriale, cu un accent deosebit pe masurile cu caracter preventiv.
Astfel, se constata ca domnul procuror are o viziune manageriala corecta privind organizarea si eficientizarea activitatii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prezentand modalitati concrete si eficiente de indeplinire a obiectivelor propuse.
La intrebarile adresate de Sectia pentru procurori, domnul procuror Augustin Lazar a dat raspunsuri sustinute de o argumentare concisa, coerenta si corecta din punct de vedere al logicii juridice, toate aceste aspecte dovedind capacitatea de analiza si sinteza.
Sectia pentru procurori apreciaza capacitatea de organizare, strategie si planificare dovedita de domnul procuror Augustin Lazar, atat in functiile de executie, cat si in functiile de conducere asumate la nivelul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia si al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Sectia pentru procurori retine ca domnul procuror Augustin Lazar a avut o serie de initiative in modernizarea managementului Ministerului Public, cu accent pe managementul participativ, dar si pe utilizarea mijloacelor moderne IT si de comunicare, in vederea crearii unui mediu performant si eficient. Se constata, astfel, ca domnul procuror a prezentat metode optime de utilizare la maxima capacitate atat a resurselor materiale, cat si a resurselor umane, evidentiind nu doar necesitatea suplimentarii lor, ci si importanta imbunatatirii calitatii acestora prin updatarea sistemelor informatice sau, in cazul resurselor umane, printr-o formare profesionala continua permanenta.
Nu in ultimul rand, Sectia pentru procurori constata capacitatea domnului procuror in buna gestionare a cooperarii interinstitutionale, fapt dovedit si de dosarele complexe instrumentate de domnul procuror, care au necesitat utilizarea eficienta a resurselor puse la dispozitie de mai multe institutii.
Avand in vedere aspectele mai sus prezentate, Sectia pentru procurori apreciaza ca domnul procuror Augustin Lazar intruneste abilitatile necesare functiei de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, din punctul de vedere al viziunii manageriale, al compatibilitatii acesteia cu realitatile actuale si a capacitatii personale de a urmari implementarea acestor obiective”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# mulder, agentul mulder 28 April 2016 13:18 +6
# pai cum 28 April 2016 13:35 +5
# pai cum 28 April 2016 13:37 +2
# unul din lumea cea mare 28 April 2016 13:44 +1
# Vladi Mărrr... 28 April 2016 19:04 +4
# ARGUS 28 April 2016 23:14 +2
# pai cum 28 April 2016 14:40 -1
# ARGUS 28 April 2016 17:16 +3
# augustin 28 April 2016 23:01 0
# abramburel 28 April 2016 20:45 +1
# ana si maria 3 May 2016 15:02 +1
# pelin 29 April 2016 10:41 +5