CIRC PREMEDITAT CU AVIZ NEGATIV PRECONIZAT - Haineala si Morar s-au caznit sa-l compromita la interviu pe Tiberiu Nitu. Ca sa-i dea lovitura fatala, cei doi l-au intrebat la final cum si-a luat teren de 8000 m.p. ca revolutionar! Cat timp Tiberiu Nitu a fost Procuror General adjunct al Romaniei, CSM si Morar n-au avut aceasta problema! La final, CSM cu 5 la 1 a dat aviz negativ pentru propunerile ministrului Justitiei
UPDATE - Cu 5 voturi la 1 (al ministrului Justitiei), Sectia de procurori a CSM a dat aviz negativ pe propunerile ministrului Mona Pivniceru in ce priveste pe procurorii Tiberiu Nitu si Ioan Irimie.
Jocurile de interese cu substrat politic au atins paroxismul in sedinta CSM de joi, in timpul audierii candidatului Tiberiu Nitu (foto 1) pentru functia de Procuror General al Romaniei. Spectacolul oferit de Sectia pentru procurori a fost unul degradand pentru imaginea Justitiei. Practic, intre anumiti membrii ai Sectiei de procurori a CSM si candidatul Tiberiu Nitu a existat un continuu schimb de replici, de ironii si acuze reciproce, care au scos in evidenta faptul ca procurorul Nitu nu doar ca nu era agreat de vicepresedinta CSM Oana Haineala (foto 2) si de procurorul Daniel Marius Morar (foto 3), dar acestia au venit pregatiti sa-l „termine” si ca imagine.
De remarcat si prestatia procurorului Tiberiu Nitu, care nu s-a lasat intimidat, care a demonstrat ca stie cum functioneaza parchetele si, foarte important, i-a reprosat lui Daniel Morar ca nu are ce sa caute in Sectia de procurori: „Nu stiu de ce va implicati dvs in aceasta procedura!” Remarca lui Nitu a confirmat un mare adevar, acela ca Daniel Morar nu are ce cauta in CSM, nefiind Procuror General en-titre cum cere Constitutia si avand interes direct, si de functie si material (venitul aferent functiei) de a respinge orice candidat care ar putea sa-i ia functia pe care o detine provizoriu, ca interimar.
Dupa ce Daniel Morar a incercat sa-l puna in dificultate, fara succes, pe Tiberiu Nitu, cerandu-i sa redea din memorie date statistice din bilanturile Ministerului Public, informatii fara nicio relevanta la un asemenea interviu, atat Morar, cat si Haineala au incercat sa-i dea la finalul interviului lovitura fatala, punandu-i intrebari tendentioase despre cum a obtinut in urma cu mai multi ani un teren de 8000 m.p. din calitatea de revolutionar dobandita ca urmare a participarii ca militar in termen la evenimentele din decembrie 1989 de la TVR. Surprinzator ca o asemenea tema sa faca obiectul unui interviu pentru o functie de conducere, cu atat mai mult din partea interesatului si vadit neimpartialului Daniel Morar, in conditiile in care Tiberiu Nitu a fost in urma cu cativa ani o perioada buna de timp Procuror General adjunct al Romaniei, perioada in care nici CSM, nici Daniel Morar nu i-au imputat lui Nitu dobandirea terenului pe Legea 42/1990.In plus, asa cum presa a dezvaluit, in anii de mandat de sef la DNA, Daniel Morar a acumulat conform declaratiei sale de avere peste 115.00o euro, despre care nu a dat niciun fel de explicatii, nici macar dupa dezvaluirile din presa. Cum a acumulat Morar 115.000 euro in conditiile in care nu a avut un venit mai mare de 3000 euro, lunar?
Din felul in care au decurs ostilitatile, a fost evident pentru orice observator ca cel putin Haineala si Morar au fost chititi sa-l desfiinteze pe candidatul Tiberiu Nitu.
Iata cum au decurs ostilitatile la audierea lui Tiberiu Nitu:
In jurul orelor 13.00, la CSM a inceput interviul celui de-al doilea candidat la sefia Parchetului General, Tiberiu Nitu. Vicepresedinta CSM si sefa Sectiei pentru procurori, Oana Haineala i-a acordat 30 de minute sa-si expuna traseul profesional si obiectivele pentru aceasta functie. Apoi a urmat intrebarile adresate de procurorii CSM -Oana Schmidt Haineala, Gheorghe Muscalu, Bogdan Gabor, Florentina Gavadia, Daniel Marius Morar – care mai de care mai intepatoare. Au existat si contradictii si polemici intre candidat si membrii Sectiei pentru procurori, sedinta transformandu-se pentru cateva zeci de minute intr-o disputa ca la piata, stresand-o foarte tare pe ministrul Justitiei, Mona Pivniceru care le-a transmis acestora: „Va rog sa va linistiti cu totii. Ma stresati pe mine, dar pe audiat!”
Intrebarile procurorilor CSM si raspunsurile candidatului la sefia Parchetului General Tiberiu Nitu
Intrebare: Impartasesc cu totul ce ati identificat in proiect ca deficiente. As incepe cu cateva dintre probleme. Ati detinut functii de conducere de aproape cel mai inalt nivel, ati vbit de aplicarea legii micii reforme. Spuneti ca este nevoie de studii pentru a vedea impactul. Credeti ca aceasta evaluare nu exista, din functia de inspector?
Tiberiu Nitu: Eu am o evaluare, este una obiectiva. Am vrut sa spun ca ar fi nevoie de o evaluare stiintifica, adica sa facem efectiv o evaluare pe criterii si pe parametri. Eu am fost in control in tara, dar trebuie sa vezi niste date statistice.
Intrebare: Exista o asemenea evaluare.
Nitu: Unde?
Intrebare: Ati vorbit de cresterea eficientei activitatii, si v-ati referit la solutii temporare. Apreciati masura preluarii cauzelor ca una temporara. Care sunt masurile netemporare?
Nitu: Totul se reduce la aceasta restructurare a unitatilor de parchet. De ce va strambati, doamna presedinte?
Haineala: Va rog sa nu faceti aprecieri, nu ma strambam!
Nitu: Trebuie analizata situatia in fiecare judet. Nu in toata tara sunt unitati de parchet cu sedii la sute de kilometri de capitala de judet. Putem pastra sediul mare unde un procuror sa fie prezent zilnic ca sa poata primi audiente, plangeri, dar eu ma refer la capacitatea de forma procurorii unitate. Ai putea sa ai din 48 de procurori 7 pe violente, etc. Procurorii de la parchetele de pe langa tribunal pot sesiza si tribunalul, si judecatoria, si asta functioneaza.
Intrebare: Pentru asta trebuie o reforma radicala a sistemului.
Nitu: Nu vorbim de o reforma a sistemului? Asta e opinia mea, nu spun ca e cea mai buna, dar macar vin cu o solutie.
Intrebare: Ati spus ca va creste nr rechizitoriilor in aceasta abordare, de ce?
Nitu: Ne putem concentra resursele pe caele cauze care sunt importante si se pot finaliza prin trimiteri in judecata. Toate dosarele ar f la un nivel de judet, ar intra la procurori specializati pe domeniul respectiv, deci ar da randament mai bun din aceasta perspectiva. Este o presupunere a mea plecata de la unitatea de actiune si specializare.
Intrebare: Ati avut calitatea de prim-adjunct al prim-procurorului si ati avut in mana aplicarea acestor solutii. Credeti ca daca se vine cu un nou regulament de cartare se rezolva problemele constatate?
Nitu: Orice organizare mai buna duce la rezultate pozitive, inclusiv aici. Din modul de cartare, sunt activitati care nu sunt evidentiate. Ar fi mai de preferat sa faca fiecare cum crede?
Intrebare: In raspunsurile pe care doresc sa mi le dati v-as ruga sa va concentrati pe faza operativa a procesului de management. Cum, cand si cine trebuie sa faca anumite lucruri. Cum va ganditi sa armonizati deciziile in MP si cum va ganditi sa motivati personalul pentru atingerea obiectivelor si cum veti regla si controla sistemul pe parcurs? Puteti face o analiza succinta a fiecarui palier de activitate de la MP si sa ne spuneti ce masuri vedeti pentru efiecientizarea concreta la aceste structuri?
Nitu: Cu resursele pe care le avem. Pe moment, parchetele sa poata prelua de la parchetele de pe langa judecatorii. Decat nimic, mai bine ceva, nu pot spune ca nu e o masura. O alta masura pentru acreste nr dosarelor solutionate, apropo de motivare, o alta natura de motivare, in MP nu ai cum sa il motivezi pe om prin crestere salariala. Aici intervine comunicarea, capacitatea oricarui sef de a convinge colegii, de a-i stimula in obtinerea unor rezultate pozitive. Se pot gasi si parghii de organizare stricte, in functii de aptitudini poti ca dincolo de repartizare, in sectia de urmarire penala sa ii trimiti pe fiecare unde au aptitudini. Iarasi ajungem la o mai buna organizare. Trebuie sa fim si flexibili. Daca se intampla sa avem un gol pe un post, sa putem sa acoperim golul respectiv. Nu e usor. Si DNA, si DIICOT au functii vacante, dar ar trebui sa luam exemplu de acolo, pentru ca ei sunt foarte flexibili. In teritoriu, coelgii procurori desi sunt specializati, pot prelua usor componenta colegului.
Intrebare: Politia judiciara - o analiza succinta a acestei structuri si opinia dvs., cum vedeti politia judiciara si colaborarea cu MAI pe aceasta componenta?
Nitu: E greu de raspuns, pentru ca acolo lucram cu alt sistem. Ei isi schimba organizarea mult mai des. Azi dispar posturile de politie, maine reapar. Vorbim de un sistem extrem de mobil, nu stiu daca e bine sau nu. In ce priveste politia judiciara, nu cred ca la ora actuala avem capacitatea ca minister sa preluam tot ce inseamna agenti de poltiei din toate comunele si satele samd. Eu as propune sa existe o directie a politiei judiciare, in cadrul MAI, cu structuri teritoriale care nu sa fie in bugetul si spatiile Ministerului Public, ci ceva cam ca la DIICOT. Eu zic ca putem aborda cu pasi marunti problema. Un prim pas ar fi crearea unei structuri de politie judiciara. Rezultatele noastre nu sunt tocmai cele mai bune, pentru ca mult din activitatea noastra e pe ce face politia. Nici nu se poate face o supraveghere 100% asa cum trebuie. Sa ii ceri unui procuror sa supravegheze nu stiu cati politisti, nu ar fi mai simplu sa existe la nivel judetean un serviciu de politie judiciara si indiferent cine instata savarsirea unei infractiuni sa sesizeze organul competent?
Intrebare: Statistica judiciara indica o crestere a cauzelor de mare violenta. Ce masuri concrete credeti ca ati putea gasi pentru combaterea fenomenului?
Nitu: Eu nu pot sa fac studii criminologice, decat sa propun. Putem cere masuri care nu vizeaza urmarirea penala propriu-zisa. Nu putem decat sa organizam mai bine activitatea parchetelor de pe langa tribunale, eventual si de pe langa curtile de apel. In acele zone unde a crescut acest numar, putem implica si parchetele de pe langa curtile de apel pentru solutionarea acestor cauze. O mai buna omogenizare a echipelor, o mai buna comunicare - acestea ar fi solutii (...)
Intrebare: Strategie de dezvoltare la nivelul MP pe IT exista. Echipamentele sunt invechite.
Nitu: Da, trebuie inlocuite.
Nitu: Noi avem infractiuni minore la care trebuie sa iei declaratii olografe, etc, ceea ce dureaza si necesita consum de resurse.
Stenogramele dintre Oana Haineala si Tiberiu Nitu
Haineala: Dvs. considerati ca ati putea avea acces la interceptari in dosare care sunt in curs?
Nitu: Nu inteleg intrebarea.
Haineala: Haideti sa va repet intrebarea. Stiu ca aveti emotii, dar fiti calm. Cum intelegeti sa asigurati, pe baza progreselor DNA, continuarea realizarii de anchete impartiale? Dvs credeti ca ati fi indreptatit sa solicitati procurorului de caz date de interceptare dintr-un dosar in curs?
Nitu: Procurorul general nu trebuie sa se uite in dosarul niciunui procuror. Nu inteleg...
Haineala: Calmati-va!
Nitu: Vi se pare ca nu sunt calm?
Haineala: Dvs. aveti un anumit background, as fi vrut sa vad in proiect ce ati facut dvs din aceasta pozitie?
Nitu: Baza de discutie e legea prin care se prevede ca primul adjunct al procurorului general ajuta pe procirul general sa isi indeplineasca obiectivele. Personal va asigur ca mi-am indeplinit atributiile de a-l ajuta pe procurorul general cum am putut eu. Ordinul din 2009 privind organizarea activitatii criminalistice in MP este la initiativa mea, iar biblioteca virtuala existenta este ideea mea si imi asum si public paternitatea acelei idei. Aceea a aparut din nevoia procorului din tara de a comunica. Biblioteca virtuala era o casuta postala in care fiecare procuror isi trimitea in format word rechizitoriul si fiecare putea accesa din fiecare judet sa vada ce spete sunt in tara pe acea materie. Eu mi-am ajutat procurorul general, i-am propus ideile mele, unele le-a insusit, altele nu, si asa vad eu lucrurile astea.
Haineala: Concret, cum vreti sa duceti la indeplinire aceste obiective?
Nitu: Si proiectul a fost creat in limita timpului. Reiterez faptul ca ma bzeze foarte mult pe sprijinul pe care il poate oferi MCV. De la asta cred eu ca trebuie pornit si de la ce s-a facut pana acum, pentru ca s-a facut bine. Trebuie continuat si dezvoltat. Obiectivele de referinta din rapoartele CE au aparut pe parcurs. Tot cu sprijinul dumnealor, tot prin programe europene - ca va spuneam mai devreme de ONG care a dezvoltat si va implementa un proiect pentru combaterea infractiunilor in achizitiile publice - formarea profesionala este esentiala. Plecand de la sprijinul pe care il ofera MCV putem atrage fonduri pentru specializare, formare profesionala.
Haineala: Va propuneti o reforma durabila si ireversibila. Stiti foarte bine ca un astfel de deziderat presupune un sacrificiu personal. Pe durata mandatului de prim adjunct al procurorului general, care a fost programul dvs. de lucru?
Nitu: Eu am capacitate de efort.
Haineala: Cat?
Nitu: Aveti dvs. dubii? Spuneti dvs., ca nu sunteti colega mea.
Mona Pivniceru: Este vreo problema? I se aduce o acuzatie ca nu sta dupa ora 4 la serviciu? Daca aveti o informatie certa, prezentati-o.
Morar: Domnul era intrebat cat sta la lucru. va rog sa va linistiti, sunteti candidat aici, nu ne dati lectii. Dvs la cat plecati de la lucru?
Nitu: Cel mai tarziu.
Morar: Nu e pueril sa punem astfel de intrebari.
Discutiile dintre Tiberiu Nitu si ceilalti procurori CSM
Intrebare: Ati vorbit de desfiintarea parchetelor locale si ati spus ca nu va referiti la cele din Bucuresti.
Nitu: Am spus ca in ceea ce priveste bucurestiul am putea gandi o organizare distincta fata de restul parchetelor. Daca si in alta parte avem nevoia de a exista parchete, atunci nu este o problema. Eu vin cu o idee.
Intrebare: Nu ar fi mai bine sa incercam cu redistribuirea locurilor si cu desfiintarea unitatilor mici?
Nitu: Bineinteles, se poate si asa. Dar se fac pasi de furnica asa. E foarte bine sa se inceapa cum spuneati dumneavoastra, pas cu pas. Modalitatea de promovare intr-o functie de conducere - per ansamblu, procedura este buna. Sistemic vorbind, ar trebui ca un prim-procuror sa aiba un rol mai important in selectarea unui prim-procuror adjunct, pentru ca se duc la un examen cu diverse proiecte manageriale. Vad solutia echipei...
Intrebare: Ce masuri veti lua pentru implementarea celor doua coduri?
Nitu: Nu pot lua masuri decat pentru Ministerul Public. Demararea uni amplu proces de formare profesionala, pentru ca colegii nostri sa poata fi familiarizati cu noile coduri, sa se faca simulari. Cred ca solutia e tot in plan organizatoric si de formare profesionala.
Intrebare: V-ati referit la normarea muncii. Ce veti face?
Nitu: Haideti sa facem un studiu, putem sa abordam problemele cu resursele pe care le avem. Daca nu cunoastem aceste realitati, este un alt consum de timp.
Intrebare: Sunt activitati care nu pot fi normate. Vine un politist cu un dosar si unul poate sa stea 10 minute, iar altul poate sa stea o zi intreaga.
Nitu: Da, facem o medie.
Stenogramele dintre Daniel Morar, Oana Haineala si Tiberiu Nitu
Morar: Eu am sa va intreb ce ati facut, nu ce veti face. Sunteti procuror de 17 ani. Dati-ne un motiv, doua, trei dosare importante, care sa fi marcat sistemul?
Nitu: Dvs incercati sa puneti in ce ma priveste din functia de prim-adjunct al procurorului general o functie care sprijina procurorul general. V-ati fi asteptat ca eu sa am proiecte de capul lui si personal? Nici nu e bine sa fie asa ceva.
Morar: Puteti sa imi raspundeti la intrebare? Dati-ne un motiv pentru care meritati sa fiti procuror general.
Nitu: Sunt cu experienta de 17 ani, onest, corect si pot face lucruri bune.
Morar: Pe mine m-au intrebat la CSM la investire ce dosare importante am. Si le-am raspuns. Dvs puteti raspunde?
Nitu: De ce faceti diferente intre procoruri in tara asta?
Haineala: Sunteti extrem de nepoliticos!
Morar: Care este raportul dintre procurorul general si procurorul sef al DNA si procurorul general al Romaniei poate infirma actele unui procuror al DNA?
Nitu: De ce sa nu responsabilizeze actualul sef al DNA? Cred ca puneti o discutie neprincipiala.
Morar: Da sau nu.
Pivniceru: Va rog sa va linistiti cu totii. Ma stresati pe mine, dar pe audiat!
Nitu: Sunt la examenul de grila? Facem evaluari? Va rog, treceti mai departe.
Morar: M-am uitat la solutiile dvs. din proiectul managerial pe resurse umane, pe eficientizare. Toate implica majoritar modificari legislative. E ok, cred ca un procuror general trebuie sa propuna si asta. Ce facem in conditiile unei legi date?
Nitu: Ne organizam mai bine.
Morar: Cum?
Nitu: Am raspuns deja colegilor dvs.
Morar: Cum?
Nitu: Preluarea e o masura temporara. Eu am propus reforma, pe cand dvs. sunteti reticenti la reforma.
Morar: Nu e personal, e un limbaj.
Nitu: Cred ca e si personal.
Morar: Raspundeti-mi, va rog, ca din 4 intrebari nu mi-ati raspuns decat la 2.
Nitu: O mai buna organizare, o mai buna comunicare, solutii pentru o repartizare echilibrata a volumului de munca.
Morar: Da. Dvs. ati coordonat activitatea sectiei de urmarie penala si DNA, la Ministerul Public. Ce ati facut in aceasta calitate pentru a creste eficienta?
Nitu: Am analizat toate propunerile facute de seful sectiei.
Morar: Cum ar fi?
Nitu: Inclusiv aducerea unor procurori de la alte sectii, o mai buna colaborare cu structurile de politie, delegarea unor politisti de la IGPR, la sectia de urmarei penala.
Morar: Care era volumul de munca, cate dosare se solutionau?
Nitu: Nu mai stiu. Nu pot sa va dau o cifra.
Morar: Cate rechizitorii intr-un an?
Nitu: Foarte putine.
Morar: Cat exact? Eu am cifre statistice de 15 ani.
Nitu: Ma bucur, aveti o memorie buna.
Morar: Ati coordonat direct sectia de urmarie penala. Ce rezultate a avut sectia?
Nitu: Tin sa precizez ca directorul sectiei este seful sectiei. Eu am coordonat activitatea si a sectiei si a altei sectii si a altor parchete din tara asta.
Morar: Va intreb doar de sectia de urmarie penala. Ce rezultate a avut?
Nitu: Rezultatele sunt in statistici.
Morar: Va spun eu: pe conflict de intereze zero, pe combaterea coruptiei zero.
Nitu: Si e raspunderea mea?
Morar: Eu nu candidez, va pun intrebari. Nu ma intrebati pe mine. Ati spus ca o problema grava ar fi recuperarea prejudiciilor in dosarele instrumentate. Care este activitatea Ministerului in acest domeniu? Cam cat sechestreaza procurorii?
Nitu: Cel mai mult sechestreaza procurorii de la DNA si DIICOT.
Morar: Cam cat?
Nitu: Nu am cifre. Veniti cu o statistica in fata si imi cereti cifre?
Morar: Mie asa mi s-a cerut cand am fost audiat de CSM.
Nitu: Eu trec prin cea mai grea procedura. Dvs nu ati stat doua ore la interviuri in fata sectiei cand ati fost numit.
Morar: Daca doamna ministru vrea, de ce vreti asa greu doamna ministru? Deci cum va propuneti sa cresteti eficienta, daca nu aveti nicio idee?
Nitu: Cum nu am nicio idee? Din tot ce am vorbit pana acum, spuneti ca n-am avut nicio idee, ce vreti sa insinuati? V-am raspuns, o mai buna organizare, de aici trebuie sa plecam.
Morar: Ne puteti explica cum ati obtinut cei 8.000 de metri patrati?
Nitu: Da, in baza unei legi. Cu orice alta ocazie va explic. Acum de ce sa va explic? Nu am facut nimic ilegal, Nu am fraudat nimic.
Morar: Deci ne puteti explica...
Nitu: Nu am fraudat nimic, ce vreti sa insinuati? Dvs vreti sa planeze asupra mea o prezumtie de necinste. Am facut o cerere. Sunt foarte impacat, nu am facut nimic.
Morar: Linistiti-va! V-au fost puse intrebari. Puteti spune nu raspund si asta este.
Haineala: Cand ati formulat aceasta cerere, ocupati o functie de conducere in Ministerul Public?
Nitu: Da! Eram prim procuror adjunct la Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti.
Haineala: Va multumesc!
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Procurorii din Romania 22 November 2012 16:13 -19
# Iesi afara Haimana ordinara 22 November 2012 17:48 +23
# CITITI ȘI VA CRUCITI DESPRE LEPRA NEBUNĂ HAIMANEALĂ ȘI OAME 22 November 2012 22:15 +18
# Și Morar este un agreat de haimaneala 22 November 2012 22:26 +12
# Traficantul de dosare 23 November 2012 08:56 +1
# marius 22 November 2012 19:31 +24
# m 22 November 2012 19:36 +4
# Cutarescu Ixulete 22 November 2012 20:04 -3
# Sa nu dramatizam 22 November 2012 20:29 +13
# fifi 22 November 2012 23:08 -2
# Rusine CSM 22 November 2012 16:23 +32
# Haideti sa-i revocam 22 November 2012 16:57 +21
# Av. Catalin Racaceanu 22 November 2012 17:19 +25
# ADY 22 November 2012 16:30 -21
# livia 22 November 2012 17:16 +17
# cornel 22 November 2012 19:16 +7
# ADY 22 November 2012 21:04 0
# haimanaua securista haineala basista 22 November 2012 16:30 +24
# RUSINE CSM 22 November 2012 16:37 +26
# Nimeni 22 November 2012 16:40 +30
# CSM alias Canaliile Sistemului Mafiot 22 November 2012 16:44 +20
# Laurenţiu 22 November 2012 16:51 +3
# Cata 22 November 2012 17:07 +19
# Andrie Grosu 22 November 2012 17:09 +10
# VIKY 22 November 2012 17:09 +21
# Steluta 22 November 2012 17:09 +9
# viorica 22 November 2012 17:10 +11
# gicu 22 November 2012 17:12 +17
# Mitu 22 November 2012 17:32 +10
# VIKY 22 November 2012 17:59 +17
# florin 22 November 2012 18:10 +11
# TTREX 22 November 2012 18:21 -10
# TTREX 22 November 2012 18:23 -11
# 21 decembrie 22 November 2012 18:26 -5
# Alina 22 November 2012 18:28 -4
# TTREX 22 November 2012 18:46 -6
# Votant 22 November 2012 19:08 +12
# Interviu 22 November 2012 18:51 +12
# Kovesi - dottore în plagiat - nu a dat niciun rechizitoriu î 22 November 2012 18:53 +4
# anca 22 November 2012 19:55 +10
# intrebarile lui Labiel Morar 22 November 2012 20:08 +10
# Kovesi dottore colonel analfabet plagiatore 22 November 2012 20:28 +4
# viorica 22 November 2012 20:39 +4
# morssad 22 November 2012 20:55 +12
# PAKY 22 November 2012 21:07 +3
# Vasilescu 22 November 2012 21:59 -7
# VIKY 22 November 2012 22:15 +13
# VIKY 22 November 2012 22:20 +11
# Ana 22 November 2012 22:29 +7
# Mariana 22 November 2012 23:06 -6
# fifi 22 November 2012 23:19 -3
# Legea 3 / 48 22 November 2012 23:26 -6
# Clara 22 November 2012 23:28 -6
# Jos procurorii analfabeti !!! 22 November 2012 23:36 +5
# Dinu 22 November 2012 23:37 +2
# Laurenţiu 23 November 2012 00:15 +5
# Aramis 23 November 2012 08:27 +6
# guzganul rozaliu 23 November 2012 09:03 -5
# Dan 23 November 2012 10:12 +2
# Teodoroiu 23 November 2012 10:52 +5
# VIKY 23 November 2012 13:09 +2
# Judex 23 November 2012 12:51 +3
# Badea 23 November 2012 12:56 +1
# VIKY 23 November 2012 13:31 +3
# mihai viteazu si boerul basescu 23 November 2012 15:01 +2
# viorica 23 November 2012 17:38 +1