15 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CORBU A CASTIGAT DEFINITIV – Exclusiv: statul va plati daune din cauza abuzului comis de DNA impotriva presedintei Inaltei Curti, Corina Corbu. Judecatoarele ICCJ Lavinia Curelea, Adina Georgeta Nicolae si Lavinia Dascalu au mentinut decizia Curtii de Apel Bucuresti, prin care lui Corbu i-au fost acordate daune morale de 200.000 lei, dupa ce a fost trimisa in judecata de DNA, suspendata patru ani din functie si in final achitata. Initial, Corbu primise 500.000 lei (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

20 August 2023 16:34
Vizualizari: 4986

Statul roman trebuie sa-i plateasca judecatoarei Corina Corbu (foto) – presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie – despagubiri morale de 200.000 de lei pentru cei patru ani in care a fost nevoita sa stea suspendata din functie din pricina abuzivului dosar in care Directia Nationala Anticoruptie a trimis-o in judecata pentru o asa-zisa fapta de complicitate la infractiunea de favorizarea infractorului (click aici pentru a citi).



La 7 iunie 2023, judecatoarele ICCJ Lavinia Curelea, Adina Georgeta Nicolae si Lavinia Dascalu au mentinut decizia din 16 iunie 2022, prin care magistratii Gheorghe-Liviu Zidaru si Roxana Stanciu de la Curtea de Apel Bucuresti au dispus ca statul roman sa-i achite Corinei Corbu 200.000 de lei (click aici pentru a citi). Cu aceeasi ocazie, CAB a redus daunele dispuse initial, in 8 martie 2021, de catre judecatorul Iulian Tartau de la Tribunalul Bucuresti, si anume de 500.000 de lei (click aici pentru a citi).


Corbu a fost multumita de suma


Dupa cum veti vedea in minuta Inaltei Curti, recursul a fost formulat doar de catre statul roman, nu si de sefa instantei supreme. De altfel, Corina Corbu nu a depus nici apel fata de sentinta TMB din 2021.

De asemenea, amintim ca dosarul a fost tinut la secret, cauza nefigurand nici pe Portal.Just.ro (in fazele de fond si apel), nici pe site-ul ICCJ.


Iata minuta deciziei ICCJ nr. 1011/2023 din cauza nr. 42359/3/2018:


Respinge, ca nefondat, recursul declarat de paratul Statul Roman prin Ministerul Finantelor impotriva deciziei nr. 972/A din 16 iunie 2022 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a IV-a civila. Definitiva.

 

Reluam minuta hotararii CAB nr. 972/2022 din 16 iunie 2022:


Admite apelul. Schimba in parte sentinta apelata, in sensul ca:

Obliga paratul sa plateasca reclamantei suma de 200.000 lei daune morale.

Mentine restul dispozitiilor sentintei apelate.

Cu drept de recurs in termen de 30 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucuresti, sub sanctiunea nulitatii. Pronuntata prin punerea la dispozitia partilor prin intermediul grefei astazi, 16.06.2022”.


Amintim minuta sentintei TMB nr. 338/2021:


„Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului, ca neintemeiata.

Admite in parte actiunea formulata. Obliga paratul la plata catre reclamanta a sumei de 500.000 lei reprezentand daune morale. Ia act ca reclamanta nu solicita cheltuieli de judecata.

Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmand a fi depusa la Tribunalul Bucuresti. Potrivit art.396 cpc., pronuntarea hotararii se va face prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, azi, 8.03.2021”.


Dosar fabricat de DNA, soldat cu achitari definitive pe linie

 

Mentionam ca in 23 iulie 2014, procurorul DNA Lucian Papici i-a trimis in judecata pe magistratii ICCJ Gabriela Birsan, Anton Pandrea, Iuliana Pusoiu si Corina Corbu, precum si pe avocatii Claudia Gherbovan-Silinescu si Radu Gherbovan-Silinescu, intr-un dosar inceput in 2011 de catre procurorul Viorel Cerbu. Rechizitoriul a fost confirmat de catre procurorul Danut Volintiru, cel care in 2014 activa ca adjunct al Sectiei I din parchetul anticoruptie (vezi facsimil). Cauza s-a soldat cu achitari atat in prima instanta (la 29 noiembrie 2016, la Completul de 3 judecatori ICCJ), cat si definitiv, in apel (la 3 mai 2018, la Completul de 5 judecatori ICCJ).

 


Comentarii

# maxtor date 20 August 2023 20:05 +3

dosarul a fost tinut la secret-ca in cazurile cu internare nevoluntara....https://www.luju.ro/static/smiles/lol.gif

# Retardanis date 20 August 2023 20:54 +10

Ministra justitiei se da ofticata pentru ca nu se recupereaza prejudiciile (ea se refera la cauzele penale). Ca cica gasim vinovatii, dar nu recuperam 'gaura' financiara. Dar aici, 200.000 de la cine ii luam? Ei se cearta, dar pe banii nostri. Alo doamna ministru, in situatii d'astea ce facem? Procurorii de ce au salariu baban, sa plateasca in astfel de situatii. Precedente sunt, ii punem sa plateasca pe inconstienti interventia politiei, jandarmilor, drumarilor, etc, dar pe magistrati nu?

# TULUS MARIN, Olt date 21 August 2023 00:17 +3

Ce justitie poate fi asta cand magistratii infractori sunt reprimiti in sistem dupa constatarea faptei si implicit sa nu fie condamnati pt ca a intervenit prescriptia? De ce in acest caz NU au verificat daca probele DNA sunt autentice? De ce oare CCR reinterpreteza legea privind prescriptia sau sa considere protocoalele dintre SRI si Parchet drept neconstitutionale, ca si probele depuse de SRI,cand in speta,trebuie ca toti cei care aU SAVARSIT FAPTELE PENALE sa primească pedepse conf legii, iar Constitutia tocmai asta precizează,ca trebuie sa respectam valorile si principiile democratiei si Statului de drept, ca si idealurile Revolutiei din decembrie 1989 prin colaborarea/activitatea tuturor institutiilor statului? Se observa cca in acest caz judecatorii CCR, ca si ai instantelor nu au respectat Constitutia si normele internationale!

# cetatean de moda veche date 21 August 2023 07:33 +2

Magistrati si magistrati. Cu tot respectul si condescendenta, remarc, "LUPTELE PENTRU PUTERE" INTRE REPREZENTANTII justitiei nationale. In opinia mea este rezultatul "TALMES-BALMESULUI" facut de catre preamaretul LEGISLATIV( A CARUI COMPONENTA SI IN SPECIAL "CALITATE" din cate se vehiculeaza din spatiul public are la baza intr-o mare masura(%) banii "cotizati" la Partid si proveniti din ce te miri "ce"(impunand "capacitatea" fiecaruia). De altfel Legile aparute cat si modificarile dese uneori ( datorita "Contradictorialitatii")- tot din "practica , se stie ca au fost date cu dedicatie."Dincolo", JUDECATORII JUDECA iar PROCURORII IN NUMELE LEGII SI INTERESELE STATULUI ACUZA, CA DE APARAT, la noi-APARA DOAR ANUMITE PERSOANE (minimizand faptele - tot din practica). Singura realitate incontestabila este IMBOGATIREA PARLAMENTARILOR - NU CONTEAZA SURSA SI MODUL. Cu parere de rau trebuie recunoscut faptul ca "a devenit o moda" si deoasebit de grav este ca NIMENI NU FACE NIMIC! Raspundere 0.

# Gica date 21 August 2023 14:35 0

Dupa asemenea fapte pe bune sunt si la DNA Craiova! Este rau de tot fabrica la Craiova !

# cetatean de moda veche date 23 August 2023 08:15 0

@ TULUS MARIN, Olt. Domnule,opinia, in legatura cu "Constitutia tocmai asta precizează,ca trebuie sa respectam valorile si principiile democratiei si Statului de drept, ca si idealurile Revolutiei din decembrie 1989". Care este "practica" acestora? Delatinea? Furtul? Concursul autoritatilor statului prin "NEPEDEPSIREA USCATURILOR DIN PROPRIA OGRADA"? PROTEJAREA ANGAJATILOR PRIN INTRODUCEREA GASELNITEI CU "PEDEPSELE DISCIPLINARE"? DEVALIZAREA STATULUI ROMAN (resursele minerale, banii, banci, investitiile statului (uzine ,constructii "distruse", terenurile vandute "INVESTITORILOR" NATIONALI? Retrocedarile abuzive.Nepedepsirea faptasilor,anchetatorilor,judecatorilor care au favorizat? Nerecuperarea prejudiciilor materiale si financiare ale Statului si personelor private? Furturile de terenuri cu si fara investitii din DOMENIUL PUBLIC al STATULUI ROMAN,SA FURAT pamantul TARII. Acestea sunt idealurile "REVOLUTIEI" din"89"- DACA MAI E? STATUL DE DREPT? E realitatea acestora ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.12.2024 – Surpriza judecatorului ICCJ Andrei Claudiu Rus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva