9 January 2025

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA il cerceteaza pe seful ANAF in dosarul “Gavrila-Stancescu”. Spaga ceruta prin avocatul arestat Marius Stancescu: 1 milion de euro !

Scris de: | pdf | print

2 March 2011 14:45
Vizualizari: 6964

Surse judiciare au confirmat pentru Lumeajustitiei.ro ca seful ANAF, Sorin Blejnar, este cercetat penal intr-un dosar disjuns din cauza Galaxy Tabacco, in care au fost trimisi in judecata omul de afaceri italian Antonello Celestini si fostul secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, Gratiela Iordache. In acelasi dosar, procurorii i-au dat neinceperea urmaririi penale fostului ministru al Finantelor, Gheorghe Pogea. DNA i-a acuzat pe omul de afaceri si pe Gratiela Iordache de complicitate la evaziune fiscala, dupa ce Iordache a dat ordin ca tutunul omului de afaceri, care fusese pus sub sechestru la vama pentru nereguli in documente, sa fie transportat in Italia. Procurorii au sustinut ca, prin fapta sa, Gratiela Iordache a contribuit la crearea unui prejudiciu statului roman de peste 44 de milioane de euro.

 

Pe de alta parte, omul de afaceri Antonello Celestini a declarat ca actele sale erau in regula, si ca seful ANV, Viorel Comanita, a fost cel care a dispus oprirea transportului, pentru a-l determina sa dea spaga. De asemenea, Celestini i-a denuntat la DNA si pe consilierul superior al ANAF, Adrian Nicolae Gavrila si pe avocatul Marius Catalin Stancescu, pentru ca ambii i-au cerut spaga in mai multe randuri, pentru a interveni pe langa seful ANAF, Sorin Blejnar si pe langa mai marii de la ANV, pentru solutionarea favorabila a mai multor probleme. Cea mai mare spaga ceruta de avocat a fost de 1 milion de euro, o parte din acesti bani urmand sa ajunga si la seful ANAF Sorin Blejnar. Celestini a purtat tehnica DNA-ului si s-a dus la mai multe intalniri cu reprezentanti ai ANV si ANAF, pentru a-si demonstra sustinerile.

Gavrila, “sarac si cinstit” in 2009, s-a imbogatit brusc in 2010

Arestat miercuri de Curtea de Apel Bucuresti, la cererea procurorilor DNA, care l-au inculpat pentru luare de mita si trafic de influenta, dupa ce i-ar fi cerut peste 400.000 de euro omului de afaceri Antonello Celestini, consilierul superior ANAF, Adrian Nicolae Gavrila si-a trecut in declaratia de avere pe anul 2010 un imprumut de 200.000 de euro, pe care l-ar fi luat de la o persoana fizica, si care are termenul scadent de returnare anul 2030. Numele celui care i-a imprumutat banii nu apare in declaratia de avere a lui Gavrila, insa la un calcul simplu, daca Gavrila ar fi inceput sa dea banii inapoi, ar fi avut de platit 10.000 de euro pe an, pana in 2030, in conditiile in care acesta castiga anual 44.000 de lei, adica putin peste suma care ar fi trebuit returnata creditorului, iar sotia sa castiga doar 6.500 de lei. Prin urmare, ar fi trebuit ca cei doi soti sa traiasca din 2010 pana in 2030, cu numai 850 de lei pe luna. De asemenea, este de remarcat ca, in 2009, Gavrila nu avea nimic in declaratia de avere, iar in 2010 i-au rasarit un teren de 100 de metri patrati intravilan in Bucuresti si dreptul de folosinta asupra unui teren de 150 de metri patrati, tot in Capitala. Omul de afaceri Antonello Celestini a facut un denunt la DNA, in care a sustinut ca, pe langa Gavrila, i-a cerut spaga si “omul lui Comanita”, adica Viorel Comanita, seful ANV, un sibian sustinut pentru aceasta functie de PDL.

Consilierul ANAF intermedia spagile date statului de oamenii de afaceri

Omul de afaceri Antonello Celestini a mentionat ca l-a cunoscut pe Gavrila in urma cu mai multi ani, cand acesta l-a vizitat in Italia, impreuna cu partenerul de afaceri al lui Celestini. Ulterior, Gavrila i-a spus de mai multe ori lui Celestini ca orice problema va intampina in vama si la ANAF, poate fi rezolvata printr-o mica spaga. Procurorii au sustinut ca, “in perioada 2007-2008, inculpatul Gavrila Nicolae-Adrian, in calitate de consilier in cadrul ANAF, a primit suma de 120.000 de euro pentru a interveni pe langa factori de decizie din cadrul ANAF asupra carora avea influenta, pentru a nu se recurge la blocarea conturilor firmei la care denuntatorul era actionar. Exista riscul blocarii conturilor de catre ANAF din cauza neplatii T.V.A. la termen, catre stat. In cursul anului 2008 inculpatul Gavrila Nicolae-Adrian a pretins de la acelasi denuntator suma de 400.000 euro pentru a interveni pe langa o persoana cu functie de conducere la Administratia Nationala a Vamilor, pe langa care lasase sa creada ca are influenta, astfel incat sa fie efectuat transferul unei cantitati de 960 tone tutun din Romania in Italia, fara plata accizelor aferente. In cursul lunii noiembrie 2010, inculpatul Gavrila Nicolae-Adrian a pretins suma de 200.000 euro pentru a interveni pe langa aceeasi persoana cu functie de conducere la Administratia Nationala a Vamilor, in vederea ridicarii sechestrului de pe tutunul aflat in porturile Constanta si Giurgiu”.

Omului de afaceri i s-a oferit protectia ANAF pentru a putea comite infractiuni

Procurorii DNA au sustinut intr-un comunicat de presa ca avocatul Marius Catalin Stancescu (arestat si el miercuri alaturi de Adrian Nicolae Gavrila) a acceptat promisiunea lui Antonello Celestini, de a plati un milion de euro spaga pentru ca avocatul sa dea banii unei persoane din conducerea ANAF, pentru ca Celestini sa isi infiinteze ilegal o fabrica de tigarete, si sa nu fie controlat niciodata de agentii ANAF. Din milionul de euro, avocatul ar fi urmat sa isi pastreze un comision de 10%. Intrebat daca stia ca banii trebuai sa ajunga si la seful ANAF, Sorin Blejnar, omul de afaceri Antonello Celestini a raspuns afirmativ. Mai mult, Celestini a precizat ca s-a intalnit de mai multe ori cu “omul lui Comanita”, seful ANV, si ca acesta i-a transmis, prin intermediul consilierului Gavrila, ca spaga pentru plecarea din Vama Crangasi a mai multor containere cu tutun este de 400.000 de euro. De asemenea, inainte de promisiunea spagii de un milion de euro, avocatul a primit de la Celestini, in doua randuri, 50.000 euro si 21.000 de euro, prin compania S.C. AMERISCO ENTERPRISES LTD, bani in schimbul carora avocatul trebuia sa intervina pe langa comisari din Garda Financiara, pentru ca acestia sa omita sa consemneze fapte de evaziune fiscala si de contrabanda, descoperite la firma denuntatorului, in urma unor controale.

Avocatul Dan Cazacu (foto 1) care il apara in acest dosar pe colegul sau avocatul Marius Catalin Stancescu declarat presei ca "procurorii DNA nu au nicio proba" impotriva clientului sau si ca: "Celestini e un denuntator cu vechi state la DNA, care de cate ori nu i-au mers bine afacerile a mai facut cate un autodenunt!”

Avocatul Marius Stancescu (foto 2) - arestat miercuri pentru 29 de zile - are 38 de ani, provine din casa de avocatura "Deleanu", este specializat in drept comercial si fiscal. Inainte de a fi avocat, a fost director general la Impex Meda - Bacau, apoi director la Mittel Comp, iar din ianuarie 1999 pana in anul 2007 cand a intrat in Baroul Bucuresti, a fost director general al companiei Riff Cont, care a oferit consultanta anteprenorilor si s-a ocupat de controlul financiar si de gestiune si zona auditului intern.

Comentarii

# m date 2 March 2011 15:40 +2

ce fata de infractor are... seamana cu mentorul lui iordachescu

# base date 2 March 2011 15:51 -4


Citeza pe m
ce fata de infractor are... seamana cu mentorul lui iordachescu

Pai am inteles ca este din Baroul Bota.
Chiar are fata de borfas.

# Racaceanu Catalin date 2 March 2011 16:29 +2

:D :D :D Ai inteles la fel de prost pe cat de inspirat ti-e si nick-ul. Teapa fraiere e tot de-al vostru. :P :P :P :P

# Ndibos date 2 March 2011 16:46 +1

E foarte usor sa cataloghezi oameni dupa o fotografie nereusita. Dar este corect? Il cunosc personal pe acest om si departe de a fi un infractor. Mai cercetati baieti...mai cercetati. In acest caz s-au aruncat mult prea multe "presupuneri".

# Cristi P. Sturzu date 2 March 2011 17:46 +5

Ha ha ha...ce m-am mai distrat...auzi, ranchiuna dracului, nu va mai satura...
cata ****** zace in sarmana, frustrata natie romaneasca. Se vede ca nu prea aveti de lucru...spre deosebire de noi, avocatii structurii legal infiintate. Citeste pe bota.ro, ultima postare la categoria "news". De ce intotdeauna toti prostii satului se cred imparati? Ia zii, "m"?!?

# Cristi P. Sturzu date 2 March 2011 17:50 +3

Ca de obicei, "base" gandeste dupa cum ii este uitatura...

# FRAME date 2 March 2011 21:46 -4

Iar te certi singur bai sturzule. De fapt tu aveai treaba cu cel de la 18,51 si te-ai legat de #m#. Vai de capul tau de avocat al structurii legal infiintate. :D

# Cristi P. Sturzu date 3 March 2011 06:46 +1

Bun. Si grija ta, care este, dude? Caci cainele, stii, moare de drum lung. Nici n-ai inteles nuanta comment-ului, dar nici nu te duce bibilica sa gandesti chestiunea cu barourile. Latrau anost, cu chef permanent de scandal. Incercam sa-l intersectez pe tovarasu' base, care se grabi ca oaia pe zaduf, sa dea cu oistea-n gard. Si cand colo, hop si tu, cu buzele tzuguiate, ca doar na, ai vazut cum stau oile pe zaduf...Vai de sufletul tau de roman ranchiunos obedient si intarziat mintal.

# FRAME date 4 March 2011 15:36 -3

Latrau anost, cu chef permanent de scandal. Am impresia ca te autodescrii. Toata ziua citesc pe acest site elucubratiile tale juridice referitoare la legalitatea baroului bota. Bun e legal, oare clienti ai mai vanzator de drujbe cu aere de jurist.

# George date 4 March 2011 18:17 0

Rusine...!Toti mai multi avocati sunt parteneri de afaceri/complici cu infractorii.Sa nu spuna, ca nu stia, ce prevede c.p. la infractiunea de dare de mita si trafic de influenta..dar nu a prevazut ca va fi prins....cu mana la cascaval,iar aparatorul lui ce sa spuna.."nu sunt probe impotriva" clientului meu....rusine si la inchisoare cu voi.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.01.2025 – O fosta procuroare s-a plictisit dupa doar 10 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva