23 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA, Politia si Garda Finaciara au navalit in vamile Cluj si Constanta, dupa puncte ”nevralgice” pentru Putere! Seful DRAOV Cluj a fost retinut!

Scris de: L.J. | pdf | print

17 March 2011 16:29
Vizualizari: 4743

Zi plina pentru DNA pe subiectul ”Vami”. Procurorii anticoruptie de la Serviciul Teritorial Cluj l-au retinut pe seful la Serviciul Inspectie Fiscala si Control Ulterior din cadrul Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale Cluj, Alain Florin Modrea, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita si pe cetateanul israelian Zur Mosche, administrator la S.C. LAURA MODEL S.R.L., care este acuzat de infractiunile de trafic de influenta si dare de mita.


Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca la data de 16 martie 2011, inculpatul Zur Mosche a primit de la un denuntator, administrator al unei societati comerciale din Cluj, suma de 12.000 euro pentru a o remite inculpatului Modrea Alain Florin, sef serviciu in cadrul Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale (D.R.A.O.V.) Cluj, in scopul de a interveni pe langa functionarii publici din subordinea pentru intocmirea unui act de control favorabil. In cursul lunii februarie 2011, echipa de control din cadrul D.R.A.O.V. ii comunicase denuntatorului ca au fost descoperite probleme grave si ca vor fi calculate retroactiv accize, taxe vamale si accesorii pentru marfuri importate de firma sa in decursul a cinci ani. Modrea a gasit momentul propice pentru a cere spaga. Motivul pentru care i-a cerut denuntatorului bani l-a constitui promisiunea ca va aplica o amenda in cuantum mai mic. In data de 16 martie 2011, Alain Florin Modrea a primit de la israelianul Zur Mosche suma de 4.000 de euro cu titlu de mita. Procurorii anticoruptie au realizat tot flagrantul. Inculpatilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile si, in data de 17 martie 2011, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora pe o perioada de 24 de ore urmand ca in aceeasi zi sa fie prezentati Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventiva pe termen de 29 de zile.

La o alta vama extrem de importanta, in Portul Constanta, au avut loc in 17 martie 2011 un lant de verificari realizate de politisti si jandarmi, împreuna cu inspectori de la Garda Financiara si vamesi, fiind controlate documentele vamale, sistemele de depozitare, si masurare, pentru depistarea celor care introduc si distribuie ilegal marfuri in zona portuara. "Scopul actiunii comune consta in verificarea documentelor privind autorizarea si functionarea antrepozitelor vamale, legalitatea utilizarii sistemelor de depozitare, si masurare. Totodata, va fi verificata legalitatea privind provenienta produselor energetice detinute si eliberarea acestora din antrepozite", se arata intr-un comunicat de presa de joi al Ministerului Administratiei si Internelor.

Controalele vizeaza infractiuni ce prejudiciaza bugetul de stat si submineaza economia nationala prin introducerea si distribuirea ilegala de marfuri in zona porturilor de la Marea Neagra. Totodata, autoritatile urmaresc prevenirea si combaterea neachitarii taxelor si impozitelor aferente operatiunilor comerciale si destructurarea grupurilor infractionale specializate in infractiuni de crima organizata. Actiunea din Portul Constanta este sprijinita si de Biroul Roman de Metrologie Legala. Presedintele Traian Basescu a declarat, la sfarsitul lunii februarie, ca vama Constanta ar trebui sa reprezinte o prioritate, iar seful DNA, Daniel Morar, afirma ca i se pare nefiresc sau nejustificat statistic faptul ca intr-o zona in care este port nu exista dosare penale, Portul Constanta fiind o zona cu potential criminologic, procurorul raspunzand unei intrebari privind o ancheta in acest loc. Daniel Morar a lasat sa se inteleaga ca ar fi vorba de o anume pasivitate suspecta a procurorilor constanteni, care ar trebui sa aiba o activitate proactiva.

"Mie mi se pare oarecum nefiresc sau nejustificat statistic ca intr-o zona care cuprinde principalul port al tarii... unde avem Dunare, sa nu avem dosare, pentru ca nu cred ca asta inseamna ca nu avem activitate infractionala", afirma Daniel Morar.

 

 

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.07.2024 – Alt candidat la revenirea in magistratura picat la psihologic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva