psdolt
27 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

Dosar in carucior

Scris de: Gheorghe MOROSANU, fost judecator | pdf | print

23 November 2018 13:22
Vizualizari: 5355

 

Nu am vazut in natura dosarul Voiculescu, dar putem fi siguri ca e unul din acelea cu multe volume, care se aduce la instanta cu caruciorul de market.


Ca judecator, activ sau pensionat, aici nu are importanta, va spun: Ca sa dai solutia intr-un dosar, trebuie sa-l studiezi fila cu fila, cuvint cu cuvant. Un dosar „adus cu caruciorul” iti cere zile, saptamani sau luni de studiu, plus noptile de framantari, de dubii si variante care iti umbla prin creier, bezmetice. (Ca judecator activ, am fost aspru criticat cand am spus intr-un cadru formal ca am dubii si indoieli - ideea ce se induce „de sus” este ca judecatorul trebuie sa fie ferm si clar in gandire si solutie, din prima.)

Asa a fost judecatorul din dosarul Voiculescu: in mod ferm si clar, din momentul in care a intrat a stiut ca pedeapsa trebuie sa fie 10 ani, si 10 a fost. (Din sursa absolut credibila se stie ca ar fi vrut mai mult, dar nu-i permitea codul.)

Ce rezulta de aici? Rezulta ca o asemenea hotarare nu are nici un fel de credibilitate. Eu personal nu am date sa apreciez daca numitul Voiculescu a fost vinovat sau nu. Si nimeni din tara asta, fie ei mari profesionisti ai dreptului, fie doamnele din piata de flori, nu pot spune cu certitudine daca s-a judecat corect sau invers.

Dar este evident ca a fost incorect din punct de vedere al unor reguli procedurale elementare si al regulilor CEDO.

Si mai rezulta de aici suspiciunea unor mari si flagrante nedreptati, dar si o scadere ametitoare a increderii in justitie a noastra, a tuturor.

Comentarii

# Neanae date 23 November 2018 14:42 +7

Cum sa aibe omu’ încredere in justiție când deontologia e vârâtă ca gunoiul sub covor de o******re deșănțată? Am un exemplu concret. Nu spun de care curte de apel e vorba, poate fi oriunde NUMAI in România! Niște doctori bine plasați in elita din raza jurisdicției acestei Curți fac un denunț dement și câștiga la fond. Motivarea e un șir de vorbe ... Denunțul fu de noaptea minții, nu sunt probe, este doar voința de a demonstra mușchii și influența. S-a făcut, evident, recurs. Judecătorii Curții de Apel sunt aproape toți serviți de acești doctori care au clinica lor!!! ... dacă nu toți ei direct, rudele sau/și prietenii sigur. Ca elita e elita nu? Imparțialitatea e un cuvânt din vocabular, cum sa te mai duci tu sau odrasla la doctorii respectivi dacă nu le dai câștig de cauza, cum mai dai noroc cu o șampanica la Lions, Zonta or Rotary event? ????

# DODI date 23 November 2018 16:01 +8

CORECT! Dar cine să-l audă? Ciolanis, tractoristul, garcea? Și alții asemenea lor care, pentru o sinecură își vând și părinții și sufletul.

# visu date 23 November 2018 16:36 +6

dai apa la moara secureilor! A fost incorect si pe fond, cel putin cu instigarea telepatica iar pe forma: rusine juzilor ca tolereaza astfel de colegi!

# imun/teanu date 24 November 2018 10:23 +6

Nici dusmanilor nu doresc sa aiba de-aface cu "justitia" noastra. Mai ales daca si ai reusit sa deti probele, devi implicit cel mai dusman al "statului democrat". Cu si "tu" pedepsit, insusi DNA portdrapel, pentru abominabila crima, "la noi?!, de a fi dovedit o banda mafiota ca si asa este de fapt.

# Nicolae date 25 November 2018 09:02 +4

Cititi pe luju opinia separata a lui Dan Lupascu si aveti confirmarea sustinerilor dvs.

# ?????? date 27 November 2018 10:56 0

Cum ați considera despre afirmațiile lui Mihai Gâdea referitoare la o "speță" despre Cristian Lazăr și Cristian Diaconescu, în care ministrii de la Ministerul Justiției ar putea aviza anchetarea magistraților sau trimiterea în judecată a magistraților, referitor și la chestiunile despre egalitarea în fața legii și despre "imunitățile în justiție" ?

# ?????? date 27 November 2018 11:04 +1

Cine considerați că ar fi stabilit pentru miniștrii de la la justiție o procedură a avizării cercetării penale și trimiterii în judecată a magistraților și dacă ați considera că astfel de "competențe" atribuite miniștrilor de la Ministerul Justiției ar fi și constituționale ? Opinați că o astfel de procedură ar face ca magistrații să nu mai poată fi judecați nici de către CSM fără avizul miniștrilor de la Ministerul Justiției ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.11.2024 – Fosta sefa de instanta, propusa la MJ in guvernul Sosoaca

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva