Justitia pentru toti - Ghid de realizare a Justitiei pentru cazurile speciale
Curtea de Apel Bucuresti a anulat in mod irevocabil hotararile AGA ale Fondului Proprietatea prin care fusese numit Franklin Templeton administrator unic al Fondului, iar actul constitutiv fusese modificat astfel incat fondurile de investitii sa aiba putere de decizie in Adunarea generala. Aceasta decizie a Curtii de apel venea dupa ce Tribunalul Bucuresti anulase cu aproape un an in urma in mod definitiv, acelasi hotarari. Deci nu era nimic nou sau neasteptat.
In alte cazuri similare, Tribunalul Bucuresti, dupa ce pronunta o hotarare de anulare, trimitea si Registrului Comertului sentinta pentru a fi mentionata la Registrul. In acest caz, acest lucru nu s-a intamplat.
Dupa ce a ramas irevocabila, legea spune ca in maxim 15 zile instanta va face adresa la Registru pentru [a radia hotararile anulate] operarea din oficiu a mentiunii privind anularea. Tribunalul Bucuresti a emis adresa dupa ce a fost notificat, dupa scurgerea termenului maxim, iar adresa a avut un continut suficient de ambiguu, pentru ca Registrul Comertului sa simta nevoia sa ceara lamuriri suplimentare si acte de la Curtea de Apel Bucuresti si abia ulterior de la Tribunalul Bucuresti care il notificase la implinirea termenului maxim. A mai durat inca o luna tot acest "demers”.
“Bineinteles” ca Registrul Comertului, in acest caz, a considerat ca tot ce trebuie sa faca era sa astepte, sa tergiverseze pentru ca Fondul Proprietatea sa solicite trimiterea dosarului la Tribunal pentru a se pronunta o hotarare judecatoreasca prin care sa se constate ca Registrul Comertului trebuia sa faca mentiunea si nu sa trimita dosarul la Tribunalul Bucuresti.
In acest timp, Fondul Proprietatea a organizat o alta Adunare Generala a Actionarilor prin care sa “confirme”/ sa “ratifice” Hotararile AGA anulate in mod irevocabil pentru motive de nulitatea absoluta de catre instantele de judecata, si au solicitat suspendarea radierii pana la noile inregistrari.
Tribunalul nu a suspendat, dar a accelerat procedurile de inregistrare a hotararii AGA prin care se „confirmau/ratificau” in mod retroactiv hotarari AGA anulate, astfel incat, chiar daca se dispunea radierea Hotararilor AGA anulate, acest lucru sa nu mai aiba nici un efect.
Care a fost “modus operandi”?...
Simplu, toti judecatorii (si vorbim de un numar de aproximativ 20 de judecatori) au aratat de la primul termen ca toate incidentele procedurale, inclusiv cele privind timbrajul si lipsa de procedura cu partile, vor fi solutionate deodata cu fondul, astfel incat sa iasa in pronuntare de la primul termen si, bineinteles, sa dispuna inregistrarea hotararilor AGA recente, cu prioritate.
Astfel ca, daca o sa va confruntati cu urmatoarele probleme - lipsa timbraj, insuficienta timbraj, reexaminare timbraj, interventii terti, accesorii sau principale, chemari in garantie, recuzare instanta, cerere probatoriu cu caracter dilatoriu, exceptii dirimante - iar instantele amana judecata, iar dumneavoastra ati dori ca solutia sa fie mai rapida - va pot pune la dispozitie practica judecatoreasca extinsa cu aproape toti judecatorii din cadrul Sectiei a VI-a civile de la Tribunalul Bucuresti in care se arata ca orice incident procedural aratat mai sus, poate fi solutionat de la primul termen sau unit cu fondul astfel incat judecata sa fie rapida si cu rezultatul cunoscut!
Pentru solicitari in acest sens, va rog sa ne trimiteti un email pe adresa: office@sfr.ro si sa mentionati numele judecatorului.
Pana la acest moment, avem practica extinsa de la: Cuzuc Mihaela, Asanica Andrea Monica, Ghita Lucia Ecaterina, Pîrvu Magdalena, Petrescu Petronela Simona, Nitu Daniela, Mirea Mariana Ecaterina, Vasilache Maria Aurelia, Popescu
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii