MAI CEVA CA LEANA CEAUSESCU – Propaganda mincinoasa in presa britanica pentru Laura Kovesi: „Neinfricata sefa anticoruptie... a trimis in judecata anul trecut peste 1.250 de oficiali”. The Economist nu scoate un cuvant despre numarul imens de achitari. „Mama catuselor” e ridicata in slavi pentru ca a „ajutat” la decapitarea guvernului Ponta. E limpede ca sefa DNA are sustinere din afara prin agenti de influenta care ascund realitatea din Romania
Propaganda slinoasa in presa engleza pentru „mama catuselor”, Laura Codruta Kovesi. Intr-un articol postat sambata 4 iunie 2016 si neasumat sub semnatura vreunui ziarist, celebra publicatie britanica The Economist o ridica pe sefa DNA la rangul de „neinfricata” luptatoare anticoruptie, epitet care ar face-o sa piara de invidie pana si pe „savanta de renume mondial” Leana Ceausescu, sotia fostului dictator comunist. Intitulat „Curatenie” („Cleaning up”) si construit in jurul scandalului Hexi Pharma, articolul este ilustrat cu o caricatura (vezi foto) in care brava Laura Codruta Kovesi ne este infatisata dezinfectand Romania de lighioanele corupte.
Articolul a fost preluat de o buna parte a presei romanesti: „Laura Codruta Kovesi, sefa neobosita a Directiei Anticoruptie din Romania, spune ca si agentia pe care o conduce investigheaza cazul (n.r. - este vorba despre acea parte din dosarul Hexi Pharma avand ca obiect fapte de evaziune fiscala si spalare a banilor, care in mod normal ar fi trebuit sa atraga competenta DIICOT, nu a DNA). Anul trecut a trimis in judecata peste 1.250 de oficiali si a ajutat la inlaturarea premierului de la putere. La summit-ul anticoruptie din Londra de luna trecuta, Laura Codruta Kovesi a fost tratata ca si cum ar fi un star rock”, scrie dcnews.ro, citand ziarul The Economist.
Afirmatia ca „neinfricata sefa a Directiei Anticoruptie” („The dauntless head of the country’s anti-corruption directorate”) a trimis in judecata anul trecut peste 1.250 de „oficiali” este o intoxicare. In realitate, este vorba despre 1.250 de „persoane”, dupa cum ne spune chiar DNA in raportul de activitate pe 2015. Pe de alta parte, „autorul” nu scoate un cuvant despre rata uriasa de achitari cu care se confrunta parchetul condus de Codruta Kovesi sau despre incalcarile grosolane ale drepturilor omului comise de procurorii din subordine.
Si mai grava ni se pare afirmatia ca indepartarea guvernului Ponta s-a realizat, culmea democratiei, cu ajutorul parchetului si al catuselor, Laura Codruta Kovesi „ajutand” la executie. In aceste conditii, nu putem sa nu ne intrebam cum de a reusit o publicatie atat de prestigioasa precum The Economist sa scrie intr-o maniera laudativa despre o veritabila actiune de politie politica. Oare britanicii or fi citit articolul?
Englezii o citeaza pe „experta in coruptie” Alina Mungiu-Pippidi
Sa mai spunem ca articolul face trimitere la un alt material de presa postat de aceeasi publicatie britanica si in aceeasi zi. In acest al doilea articol, care trateaza mai pe larg subiectul Hexi Pharma sub titlul Death of an antiseptic salesman, este citata „experta in coruptie” Alina Mungiu-Pippidi: „'People here didn’t realise what a killing machine many Romanian hospitals are', says Alina Mungiu-Pippidi, a Romanian corruption expert” („'Oamenii de aici nu constientizau ca multe spitale reprezinta o adevarata masina de ucis', spune Alina Mungiu-Pippidi, o experta in coruptie”).
*Cititi aici articolul „Cleaning up” din The Economist
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# racile vechi 6 June 2016 18:38 +17
# Eugen 6 June 2016 19:38 +11
# tudorv 6 June 2016 20:16 +14
# DODI 6 June 2016 22:27 +13
# nae girimea 7 June 2016 07:20 +9
# unul din lumea cea mare 7 June 2016 12:07 +3