MALAXORUL DNA – Dupa ce au cerut arestarea preventiva, procurorii i-au mai facut un dosar senatorului PSD Dan Sova, pentru presupuse fapte vechi de aproape 10 ani, care ar fi fost comise in perioada in care acesta era avocat. Sova este acuzat de complicitate la abuz in serviciu: „A fost cauzat un prejudiciu SC CET Govora SA in valoare de 667.409,20 euro si 1.822.928,24 lei si creat in mod injust un folos in patrimoniul Societatii Civile de Avocati Sova si Asociatii”
Procurorii DNA sunt decisi sa il infunde pe senatorul PSD Dan Sova (foto). Dupa ce au cerut Senatului incuviintarea retinerii si arestarii preventive in cauza in care Sova este acuzat de presupuse fapte de coruptie, parchetul anticoruptie i-a facut un nou dosar parlamentarului. Si acesta priveste tot contracte de asistenta juridica incheiate cu CET Govora. Este cel de-al treilea dosar deschis de DNA impotriva lui Sova, primul fiind cel in care este implicat si fostul premier Victor Ponta.
Dan Sova este acuzat de doua infractiuni de complicitate la abuz in serviciu, fapte care ar fi fost comise in urma cu aproape 10 ani, in perioada in care actualul senator era avocat. Concret, DNA sustine ca, in perioada 2006-2008, Dan Sova l-ar fi determinat pe directorul general al CET Govora, Mihai Balan, si pe directorul economic al CET Govora, Constantin Lepadat, sa incheie doua contracte de asistenta juriodica, in termeni care ar fi fost impusi de actualul senator, cu incalcarea legii privind achizitiile publice.
Potrivit DNA, CET Govora a incheiat doua contracte cu Societatea Civila de Avocati „Sova si Asociatii” avand ca obiect asistenta juridica, consultare, reprezentare si plata unor onorarii de succes in valoare de 667.409,20 euro si respectiv de 1.822.928,24 lei, sume cu care CET Govora ar fi fost prejudiciata. Procurorii sustin ca aceste contracte distincte ar fi fost incheiate in conditiile in care SC CET Govora avea contract cadru de asistenta juridica valabil, avand acelasi obiect, incheiat tot cu „Sova si Asociatii”.
Iata acuzatiile DNA:
„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de:
SOVA DAN-COMAN, senator, la data faptelor reprezentant al Societatii Civile de Avocati 'Sova si Asociatii', pentru savarsirea a doua infractiuni de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
BALAN MIHAI, director general al CET Govora, pentru savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu daca a fost cauzat un folos pentru sine sau pentru altul,
LAPADAT CONSTANTIN, director economic in cadrul SC CET GOVORA, pentru savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu daca a fost cauzat un folos pentru sine sau pentru altul.
In ordonanta de efectuarea urmaririi penale se arata ca exista date si probe ce contureaza urmatoarea stare de fapt:
In perioada 2006 – 2008, suspectul Sova Dan-Coman i-a determinat pe Balan Mihai – director general si Lepadat Constantin - director economic in cadrul SC CET Govora sa incheie doua contracte de asistenta juridica in termenii impusi de el, cu incalcarea atributiilor de serviciu, respectiv a prevederilor legale in vigoare, la acea data, cu privire la achizitiile publice. Concret, la data de 01.03.2006 si 19.03.2008, SC CET Govora a incheiat cu Societatea Civila de Avocati 'Sova si Asociatii' doua contracte distincte de asistenta juridica avand ca obiect asistenta juridica/consultare/reprezentare si plata unor onorarii de succes in valoare de 667.409,20 euro si respectiv de 1.822.928,24 lei. Cele doua contracte distincte au fost incheiate in conditiile in care SC CET Govora avea contract cadru de asistenta juridica valabil, avand acelasi obiect, incheiat cu aceeasi Societate Civila de Avocati 'Sova si Asociatii'.
Prin aceste activitati a fost cauzat un prejudiciu SC CET Govora SA in valoare in valoare de 667.409,20 euro si 1.822.928,24 lei si creat in mod injust un folos in patrimoniul Societatii Civile de Avocati 'Sova si Asociatii'.
Suspectilor li s-au adus la cunostinta calitatile procesuale si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.
Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Maxim 25 November 2015 13:35 +10
# flaviu 25 November 2015 14:04 +10
# ARGUS 26 November 2015 16:08 0
# unul din lumea cea mare 25 November 2015 14:26 -2
# UNUL DIN LUMEA CEA MARE 25 November 2015 19:55 -2
# max 26 November 2015 07:21 -2
# UNUL DIN LUMEA CEA MARE 26 November 2015 14:56 0