NUCLEARA LUI VALCOV – Fostul ministru de Finante Darius Valcov: “Unii oameni care conduc institutii fac parte din acest stat paralel. SRI nu a iesit din ecuatie... Seful de marketing a listarii de la Digi era partenerul lui Kovesi. Cei doi au avut o relatie, care unele guri rele spun ca de fapt a fost legatura SRI cu DNA: prin seful de marketing de la Digi si Kovesi... S-a dorit sa fiu racolat de KGB... Exista o presiune din partea companiilor si statului austriac impotriva Romaniei”
Fostul ministru al Finantelor Publice Darius Valcov (foto) – actualmente consilier al premierului Viorica Dancila – a facut marti, 21 august 2018, o serie de dezvaluiri explozive in legatura cu tentaculele de putere si de afaceri pe care Statul Paralel le-a intins si continua sa le intinda in Romania.
Intr-un interviu exploziv acordat jurnalistului Bogdan Chirieac de la DCnews.ro, Valcov a dezvaluit ca s-a incercat racolarea sa de catre KGB. De asemenea, Darius Valcov a relatat cum Traian Basescu ar fi incercat sa il inlature din Guvernul Ponta, operatiune care insa a esuat, el fiind ulterior saltat de DNA si arestat.
In acelasi interviu, Darius Valcov devoaleaza presiunile pe care statul austriac si companiile din aceasta tara le fac asupra Romaniei, in contextul bataliei uriase pentru resursele naturale.
Pe de alta parte, Darius Valcov a vorbit in cadrul interviului si despre fosta sefa DNA Laura Kovesi. Fostul ministru de Finante a amintit, in contextul scandalului privind listarea Digi la bursa, ca Laura Kovesi a avut o relatie cu directorul de marketing al RCS RDS, Florin Nemes. Valcov a mentionat ca gurile rele sustin ca aceasta releatie ar fi fost de fapt legatura dintre SRI si DNA.
Iata cele mai importante declaratii ale lui Darius Valcov:
”In martie (inainte de a fi arestat), domnul Basescu a trimis prin domnul Danut Liga (fost consilier al domnului Basescu la Primaria Capitalei), care mai departe a trimis prin domnul Mihai Nita (fost senator, actual deputat – la acea vreme era senator de Olt, pentru ca asa ne cunosteam) o scrisoare prin care mi se cereau doua lucruri: sa-mi dau demisia de la Ministerul de Finante si sa merg vicepresedinte la Banca Mondiala. Era momentul in care eu pusesem semnatura pe Codul Fiscal. Asta se intampla la inceputul lui 2015, cand eram inca in negociere cu FMI-ul. Presedinte era deja domnul Klaus Iohannis.
Am refuzat acea scrisoare. Acea scrisoare mi-a venit cu o saptamana inainte de a fi arestat. In paralel, aveam alta oferta, tot in 2015. Aveam oferta de a trada PSD-ul, de a forma o echipa din Partidul Social Democrat, sa fiu numit prim-ministru al Romaniei, intr-o alianta cu Vasile Blaga si cu o parte din PDL-ul de la acea vreme. Aceasta oferta mi-a fost facuta pe linia Gusa-KGB. Mi-a fost facuta de cateva ori la rand, la Hotelul Majestic din Baneasa, unde de fata au fost si Vasile Blaga, si Cozmin Gusa, si fostul membru al CNA-ului Valentin Jucan. Era si Denise Rifai. De multe ori a fost si Rares Bogdan. De foarte multe ori a fost si Murad (n.r. Mohammad Murad), patronul acestui hotel. A fost si un fost sef de la ANAF, Serban Pop.
De ce spun: 'pe linia KGB'? Pentru ca se stiu relatiile pe care le-am avut cu Cozmin Gusa, se stie ca eu stiu de vizitele din Moscova din 2009 cu Mircea Geoana, se stie ca eu stiu care a fost agentul lui de legatura, se stie ca eu stiu ca s-a dorit sa fiu racolat de KGB (dar am refuzat acest lucru), in direct de la Cozmin Gusa.
Asa cum acum doua zile am spus ca exista o presiune din partea companiilor si statului austriac impotriva Romaniei, care se exercita pe mai multe canale, dar foarte multe dintre ele vizeaza resursele naturale ale Romaniei si ordinea de drept din Romania, la fel afirmatiile pe care le fac acum pot fi dovedite. Locatiile si oamenii pot fi contactati, sa dea aceste informatii.
(…)
Propunerea a venit direct sa facem aceasta ruptura (n.r. sa rupa o factiune din PSD). Am avut intalnirea si cu Vasile Blaga, tot in acea locatie, dar raspunsul meu a fost: 'nu'. Am refuzat. Poate nu multa lume ar fi refuzat, dar stiind care este legatura si pentru cine ar fi trebuit sa fac acest lucru, pe de o parte m-am temut si pe de alta parte n-am vrut sa tradez Romania.
Intrebati-l (n.r. daca KGB actioneaza direct in Romania) pe cel care l-a racolat pe Cozmin Gusa – pe domnul Popa, care impreuna cu Cozmin Gusa a incercat sa ma racoleze si pe mine!
Este socant, dar sub aceasta libertate a presei de fapt se ascund institutii puternice ale statului si ale statelor din aceasta lume. Pentru ca in momentul in care eu am iesit si am spus: 'Uitati ce se intampla la Digi, uitati ce se intampla la Realitatea!', imediat am fost sanctionat si o parte din lume a reactionat: 'Ce ai cu libertatea presei?' Nimic. De departe sustin libertatea presei, jurnalistii si cred ca acest guvern va trebui sa vina cu masuri care sa sustina presa: atat cu ajutoare de stat, cat si cu facilitati fiscale. Si se va intampla acest lucru. Dar in momentul in care servicii secrete se ascund sub libertatea presei, atunci cred ca este de datoria noastra sa le devoalam. Si o sa le devoalez incet-incet pe fiecare, astfel incat oamenii sa inteleaga niste legaturi care probabil pareau imposibil de analizat, pentru ca nimeni nu avea curajul sa le faca.
In momentul in care viata ta este redusa si esti adus la stadiul ultim de denigrare, in momentul acela iti dai seama ca nimic nu mai ai ce pierde. Si atunci este bine sa iesi, sa spui romanilor ceea ce ai de spus, chiar daca dupa ce ies din emisiunea dumneavoastra, mi se intampla la fel cum mi s-a intamplat la B1: vine un individ, ma baga intr-un colt si-mi pune catusele. Adica sa fiu arestat. Era o graba foarte mare. N-o sa fug din tara niciodata, indiferent ce se va intampla. Am gresit in momentul in care nu am discutat de dosarul meu. Am crezut ca este bine sa las justitia sa-si spuna punctul de vedere. M-am convins insa ca in Romania nu exista justitie independenta. In conditiile in care peste 75% din judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie sunt fosti procurori, la ce sa ne asteptam?
Despre incetinirea reformelor si investitiilor
Va dau cateva exemple, ca sa intelegeti exact de ce nu putem sa mergem mai departe. De doua luni de zile, Guvernul Romaniei a aprobat opt parteneriate public-private. Nici pana astazi ele nu sunt publicate in Monitorul Oficial. N-au iesit de la functionarii care se afla in esaloanele 2 si 3 (care de fapt ei conduc aceasta tara) din ministerele Finantelor, Justitiei si multe altele. Ministrii sunt de la PSD. Avem ministri foarte buni, care pot sa scoata orice act. Ceilalti se duc in fata functionarilor, iar functionarul spune: 'Vine DNA-ul si te ia, domnule ministru, daca vrei sa faci aceasta modificare'.
Al doilea exemplu: cand s-a aprobat Legea parteneriatului public-privat, au venit de la Ministerul de Externe si ne-au spus: 'Nu suntem de acord cu aceasta lege. N-are norme de aplicare'. Adica e o lege mult prea clara, mult prea usoara si mult prea aplicabila – nu este buna. Si l-am intrebat pe reprezentantul Ministerului de Externe, de fata cu doamna prim-ministru si de fata cu domnul viceprim-ministru Paul Stanescu: 'Ce anume din lege este ilegal?' 'Nu stiu – n-am citit legea'. 'A, n-ai citit legea, dar n-o avizati?' 'A, nu. Noi avem un singur functionar, agent guvernamental, care el avizeaza toate legile'. Acest agent guvernamental a fost si este procuror. A fost dat afara intr-o saptamana din Ministerul de Externe, lucrurile incet-incet s-au deblocat de acolo. Este un individ extrem de cunoscut – inteleg eu – in zona #REZIST si este chiar sustinut pentru sefia institutiilor puternice. A fost agent guvernamental, procuror, care cred ca are 20 si ceva de ani la Ministerul de Externe. A pus frana pe tot ceea ce a insemnat dezvoltare.
Deci daca noua asemenea acte simple nu ne ies din Guvern, pentru ca sunt directori, sefi de serviciu, sefi de birou (majoritatea cu grade) care nu permit ca aceste lucruri sa iasa, este aproape imposibil.
Cand vorbiti de infrastructura, trebuie sa ne ducem in spate si sa vedem de ce nu se pot face autostrazi in Romania. Va dau un singur exemplu: Nodul Dobra este pe Autostrada Lugoj-Deva. Acest nod a fost uitat atunci cand a trebuit sa se faca studiul de fezabilitate. Si bineinteles: constructorul, de buna-credinta, a constatat ca lipseste nodul de legatura. Ce trebuie sa facem? 'Fa un studiu de fezabilitate!' i-a spus CNAIR-ul la acea vreme (in 2012). A facut un studiu. L-a facut si pe al doilea. L-a facut si pe al treilea. La al patruzeci si optulea s-a finalizat. Primul a fost ales. Statul roman insa va plati 48 de studii de fezabilitate. Dar primul a fost ales. S-a intarziat 4 ani de zile pentru un noud, s-au facut 48 de studii de fezabilitate. Avem doua autostrazi din Romania unde corectiile au costat mai mult decat constructia. Vorbesc de franturi, de cioturile astea de autostrazi.
In 2011, ONG-ul WWF din Austria vine si spune: 'Pe aceeasi Autostrada Lugoj-Deva pe care se inventasera niste lilieci, aveti ursi. Trebuie sa construiti niste tuneluri. Nu costa mai mult decat cu 127 de milioane de lei (30 de milioane de dolari), dar trebuie sa refaceti tot studiul de fezabilitate'. S-au refacut acele lucruri. Cei 9 km nici astazi nu sunt licitati, dar coalitia (n.r. PSD-ALDE) vine la guvernare. Presedintele partidului si doamna prim-ministru ne spun: 'Cum rezolvam problema ursilor?' Chemam specialisti de la Agentia Mediului. Vin, convoaca toti sefii ocoalelor silvice de acolo. Toti semneaza (si acest document il am si exista la Guvernul Romaniei) ca in ultimii 40 de ani niciun urs nu a trecut prin acea zona. Si localnicii, daca mergeti acolo, va vor spune acelasi lucru. Nici astazi insa nu reusim sa revenim la vechiul studiu de fezabilitate, pentru ca cei de la CNAIR – esalonul 2 si 3 – au venit cu un biolog la aceste analize. Si biologul cand a vazut ca nu mai e problema ursilor, s-a dus in prima balta. (Ceea ce va spun eu nu este de ras; este o realitate crunta. Si va rog s-o intrebati pe doamna Adi Croitoru, sefa ANAP – Agentia Nationala a Ariilor Protejate). A luat o broasca, a intors-o si a spus: 'Vedeti pasta asta galbena? Este specie protejata. Nu puteti construi pe aici, deci trebuie tot tunel pentru ursi'. Doamna i-a luat broasca, i-a aruncat-o si i-a spus: 'Sa nu mai veniti cu astfel de gunoaie in fata mea!'
Incet-incet, descoperim oameni care sunt romani si care vor sa lupte cu acesti mafioti. Acum doua saptamani, Guvernul Romaniei vine si spune: 'Avem 23% din suprafata Romaniei arii protejate'. Aceste arii protejate aveau pana acum doua saptamani niste custozi. Acesti custozi erau niste ONG-uri, care luau taxe in numele statului, luau fonduri europene doar pentru a scrie proiecte. Anul acesta, aveau programate 311 milioane de euro fonduri europene pentru hartii. Vorbim de peste 146 de custozi. Deci puneau taxe, luau fonduri europene pentru a scrie hartii si blocau toate constructiile majore: hidrocentrale, autostrazi, cai ferate. De doua saptamani, problema este rezolvata. Am luat de sub aripa acestor indivizi si le-am mutat la ANAP. Pe 23% din suprafata tarii nu putea sa fie construit nimic de 20 de ani.
Va dau cateva nume (n.r. de ONG-uri): WWF, Bankwatch, Neuer Weg. Bankwatch si Neuer Weg au spus: 'Mai, voi, romanilor, cu Hidroelectrica voastra ati construit niste hidrocentrale in zona Jiului. La cat ati ajuns cu ele?' 'La 98%'. Avem cele doua centrale finalizate 98%. 'Ne pare rau: sunteti in arie protejata'. Au dat in judecata si sunt blocate de doua luni de zile de cele doua ONG-uri. Ele 'se lupta pentru binele romanilor'. Statul acesta paralel este greu de demantelat.
Tot timpul au existat complicitati cu mediul politic. Dar acum, cand vine o echipa, cand vine un presedinte si spune: 'Stop acestor intelegeri!', trebuie sa-l distrugem, sa-l omoram. Daca se poate, si pe el, si primul-ministru, si echipa care-l sustine. Liviu Dragnea spune foarte clar: 'Eu nu fac asemenea intelegeri. Intelegeti ca vreau sa construiesc pentru aceasta tara!' Tariceanu (ALDE) spune: 'Noi mergem la aceasta constructie'. Deranjam si deranjeaza enorm de mult. Si numai eu stiu presiunile la care sunt supusi. Sau poate mai stiu si altii. Dar eu le stiu foarte bine presiunile la care este supus si presedintele, si doamna prim-ministru, si presedintele Tariceanu. Si presiunile sunt enorme! De la amenintari cu moartea pana la santaj la familie, pana la discreditare.
Despre amenintarile cu moartea pentru Dragnea
Eu nu (n.r. el nu a primit), dar presedintele Dragnea da.
Despre SRI si Statul Paralel
Din punctul meu de vedere, unii oameni care conduc astazi institutii ale statului fac parte din acest stat paralel. Din punctul meu de vedere, SRI-ul nu a iesit din aceasta ecuatie. Oare protocolul desecretizat mai era in vigoare? Oare noul SRI a semnat protocoale? Eu zic ca raspunsurile la aceste intrebari vor veni mai repede decat ne asteptam amandoi.
(…)
Despre Legea gazelor offshore
De o saptamana de zile, asistam la o dezbatere intensa despre un gaz care s-ar fi dat si care ar fi imbolnavit nu stiu cate persoane, pentru a acoperi discutii referitoare la ce se intampla cu cele 300 de dosare tinute la sertar de DNA pentru a santaja magistratii romani. Daca sunt 300 de dosare pentru magistrati, oare cate dosare sunt pentru jurnalisti si pentru actionarii si patronii de media? Aceste dosare sunt nelucrate de ani de zile. Patru de la Realitatea sunt din 2013 nelucrate, pentru ca aceste doua unitati militare sub acoperirea independentei presei au un singur scop: ca cei care incearca astazi sa instaureze Romania la putere ('Romania first'), asa cum ne dorim si cum isi doreste si Trump pentru America sa (si asa este normal sa ne dorim si noi pentru Romania noastra), acestia trebuiesc inlaturati. Intrebarile acestea inca nu au raspuns.
In momentul in care stii ca ai peste 300 de jurnalisti santajabili, care nu pot sa gandeasca cu mintea lor, pentru ca in momentul acela li se scoate dosarul: 'Stai un pic, ca tu ai falsificat aici, domnu' Maricel (n.r. Maricel Pacuraru, co-proprietar al Realitatea TV alaturi de Cozmin Gusa) sau domnu' Gusa – ai falsificat semnatura cand ai preluat Realitatea! Sau domnul Cristian Tudor Popescu'... Stie toata lumea ca Cristian Tudor Popescu este unul dintre cei 19 de pe lista SRI-ului, ca si informator. Asta se stie la cel mai inalt nivel. Este o informatie care poate fi verificata.
Nu stiu daca e doar acea lista. Acea lista este data de unul dintre cei care stiu lucrurile (domnul Dragomir parca a predat acea lista), dar sunt multi altii pe care nu-i stia domnul Dragomir, dar ii stiu alte persoane.
(…)
Despre pierderile fondurilor de pensii dupa investitiile in actiunile Digi
In ultimele zile, am inceput sa discut despre Legea offshore, despre gazele din Marea Neagra si in acelasi timp despre unitatea militara Digi Communications. Si am sa arat care este legatura de fapt intre ele. Lucrurile pot fi verificate. O sa incep cu Digi. In mai anul trecut, o companie listata in Olanda (n.r. Cable Communications Systems NV) a venit sa se listeze la bursa din Romania (n.r. schimbandu-si numele in Digi Communications NV). Aceasta companie valora contabil 160 de milioane de euro. Pe cine au ales sa le faca listarea? Raiffeisen – o companie austriaca care numeste in 2010, pe 9 ani de zile, seful Ionut Dumitru de la Consiliul Fiscal al Romaniei. Si pe de alta parte tot aceasta companie austriaca este in boardul care numeste seful Consiliului Concurentei. Domnul Groningen (n.r. Steven van Groningen, CEO-ul Raiffeisen Romania) este cel din piata, faimosul. Deci pe de o parte seful Consiliului Concurentei este numit de un board din care face parte domnul Groningen, iar de cealalta parte Consiliul Fiscal, din 2010, este condus de economistul-sef al Raiffeisen, Ionut Dumitru, care in 2014, cand PSD-ul coboara cu 5 puncte procentuale contributiile pentru angajatori, Ionut Dumitru a spus: 'Nu se poate face acest lucru! Anul viitor veti avea o gaura la buget de 3,3 miliarde de lei'. Intre timp, suntem in 2018. 'Anul viitor' (n.r. in 2015) am avut 180 de milioane de lei in plus. Asta ca sa vedem care este profesionalismul si care este competenta acestui economist-sef! Din punctul meu de vedere, este intr-un grav conflict de interese, pentru ca pe de o parte economistul-sef al bancii austriece Raiffeisen ataca toate reformele statului roman, si pe de alta parte acele informatii le foloseste in interesul bancii, care face listarea la Digi.
Se hotaraste anul trecut: valoarea contabila a actiunilor Digi este de 1 leu si 8 bani (adica 1,08 lei). Raiffeisen, prin specialistii austrieci pe care ii au, stabilesc ca pretul de vanzare poate fi 40 de lei. Si se vand o treime din actiuni. O firma cu 160 de milioane de euro valoare contabila iese pe piata si vinde actiuni de 300 de milioane de euro din valoarea de 900 de milioane de euro. Cei 300 de milioane de euro (adica de doua ori cat valora compania) sunt retrasi de un fond din Cipru, de marele Tzepari (n.r. Zoltan Teszari, patronul RCS&RDS), care este omul fara chip si care are in spate – stim cu totii – serviciile secrete. Care nu vrea sa iasa! Deci o companie cu un om fara chip iese si spune: 'Eu valorez 1 leu. Ma cumpara cineva cu 40?' Si vine imediat un cartel format din cinci fonduri.
(...)
Daca esti listat la o alta bursa europeana (cum ar fi bursa din Olanda), nu mai trebuie sa te supui si regulilor de la bursa din Romania, pentru ca este in oglinda. Vii direct cu acele reguli. Si s-au aplicat reguli din Olanda. Intr-adevar: ASF-ul si cel care trebuia sa urmareasca nu compania, ci mai ales fondurile de pensii. Pentru ca acel cartel de 5 fonduri de pensii spune: 'Da: cumparam cu 40 de lei'. Desi astazi actiunile sunt 27,8 lei, cu 30,7% mai putin. Si fix 300 de milioane de euro s-au evaporat si se vor evapora in continuare.
Raiffeisen cand vede ceea ce se intampla, intervine de sapte ori pe piata si rascumpara actiuni, pentru ca sa nu se prabuseasca pretul si sa nu dispara compania. Pentru ca aceasta companie astazi, cand aproape 4 milioane de romani, prin intermediul fondurilor de pensii, sunt actionari la ea, are datorii de 1,3 milioane de euro, dintre care peste jumatate trebuie platite in mai putin de un an de zile. Si daca nu se vor face aceste actiuni artificiale... Noi suntem la inceput in piata de capital. In America s-au dat atatea astfel de tepe si s-au facut atatea escrocherii, incat ei s-au invatat si cei care trebuie sa reglementeze si sa urmareasca piata de capital imediat sesizeaza astfel de lucruri. In Romania suntem inca la inceput. Trei dintre SIF-uri au sesizat ceea ce se intampla, acest cartel, aceasta intelegere (care este greu de dovedit, dar care poate fi dovedita) si nu s-au bagat sa cumpere aceste actiuni toxice.
Despre legaturile Kovesi-Digi
Seful de marketing de la acea vreme a listarii de la Digi Communications (n.r. Florin Nemes) era de fapt partenerul Laurei Codruta Kovesi. Cei doi au avut o relatie, care unele guri rele (si aici nu pot dovedi, dar o afirm) spun ca de fapt a fost legatura SRI-ului cu DNA-ul: prin seful de marketing de la Digi si Laura Codruta Kovesi.
Aceasta tranzactie ASF-ul si Spalarea Banilor (n.r. Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor – ONPCSB) ar fi trebuit sa-nceapa s-o ancheteze cel tarziu acum patru zile, cand eu am iesit public cu aceste date.
Nu stiu daca Leo Badea (n.r. Leonardo Badea, fost deputat PSD, numit in 2017 ca presedinte al ASF) este cel care raspunde. Cred ca domnul Giurescu (n.r. Ion Giurescu, vicepresedinte al ASF responsabil cu Sectorul Sistemului de Pensii Private) este cel care urmareste pe de o parte daca a existat un cartel intre cei cinci administratori de fonduri private si pe de alta parte domnul Ursache (n.r. Mircea Ursache, vicepresedinte al ASF pentru Sectorul Instrumentelor si Investitiilor financiare) daca Digi – la acel moment urmarita penal – avea voie sa fie listata la bursa; si daca avea voie, de ce nu au actionat mai devreme, pentru a informa populatia despre ceea ce se intampla.
In momentul in care listezi la bursa o companie condusa de un om fara chip, care toata lumea spune: 'Aici este unitatea militara a SRI-ului', care are o televiziune in care baga 15 milioane de euro si scot mai putin de jumatate annual, adica au o gaura neagra in care 4 milioane de pensionari sau viitori pensionari accepta sa faca acest lucru.
(…)
Nu pot sa va raspund la aceasta intrebare (n.r. daca statul sau companiile sale au conturi la Raiffeisen). Dar eu daca as fi in boardul unei companii, eu as merge la CEC, pentru ca CEC-ul este o banca sigura. Sau la Banca Transilvania. (…) Nu este dorinta mea ca sa dobor actiunile unei companii (sub nicio forma), dar nici nu pot, atunci cand am informatii despre o posibila fapta penala, sa nu le spun, pentru ca in acel moment eu devin complice. Eu vreau ca si Spalarea Banilor, si ASF-ul sa verifice unde au ajuns cei 300 de milioane de euro din fondurile de pensii: daca au ajuns in Cipru, daca au ajuns la Tzepari (omul fara chip), daca au ajuns in televiziunea prin care se platesc agenti SRI (asa cum au fost confirmati de Comisia SRI), prin intermediul unor emisiuni TV. Ce companie listata la bursa ar investi intr-o activitate – recte televiziune – in care ar baga 15 milioane de euro si ar scoate sub jumatate, daca nu ar avea un alt scop?
Valcov e hotarat sa faca sesizari
Saptamana aceasta voi avea mai multe intalniri cu tot ceea ce inseamna aceste organisme, astfel incat sa primesc oficial un raspuns la aceste intrebari. Pentru ca trebuie sa primim un raspuns la aceste intrebari”.
sursa foto: cotidianul.ro
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# faracatuse 21 August 2018 17:07 +11
# Neanae 21 August 2018 17:49 +9
# KANT 21 August 2018 17:53 -18
# Capac 21 August 2018 20:31 +8
# un mizantrop 22 August 2018 16:57 -1
# Carcotas 21 August 2018 18:04 +4
# Statu-Palma-Barba-Cot 21 August 2018 18:07 +11
# biet roman saracu' 22 August 2018 07:27 +1
# Batman & Superman vor ancheta Marea Coruptie 22 August 2018 10:25 0
# SORIN P. 21 August 2018 18:22 +10
# Edelweiss - Der Freiwillig von Bukowina 21 August 2018 20:26 +3
# biet roman saracu' 22 August 2018 07:21 +2
# C.N. 22 August 2018 07:38 +1
# Constantin M 22 August 2018 09:32 +4
# Călin Iaru 22 August 2018 09:52 +1
# nae girimea 22 August 2018 13:37 +1
# Edelweiss - Der Analytiker von Bukowina 22 August 2018 14:36 +3
# Klaus-Klaus 22 August 2018 17:18 0
# Asta da politician 23 August 2018 06:45 +1
# Voma 21 July 2020 13:05 0