NUP INFIRMAT SUSPECT DE DANIEL MORAR – La opt luni de la solutia de neincepere a urmaririi penale, 15 actuali si fosti parlamentari sunt cercetati penal pentru conflict de interese dupa ce seful interimar al PICCJ a infirmat solutia procurorului de caz. Cititi aici cine sunt actualii si fostii parlamentari urmariti penal a doua oara!
In mod ciudat, dupa sapte luni, seful interimar al PICCJ, Daniel Morar (foto) a infirmat neinceperea urmaririi penale pentru 15 fosti si actuali parlamentari pentru conflict de interese, acestia fiind la ora actuala in cercetare penala. Parlamentarii si fostii parlamentari sunt acuzati ca si-au angajat rudele la cabinetele de parlamentari, desi legea interzice.
Parlamentarii cercetati penal pentru conflict de interese asupra carora s-a redeschis ancheta: Anghel Stanciu (deputat PSD), Stelica Iacob Strugaru (deputat PDL), Oana Niculescu-Mizil (deputat PSD), Sonia-Maria Draghici (deputat PSD), Mihai Radan (deputat, reprezentantul croatilor), Longher Ghervazen (deputat minoritati), Peto Maria Csilla (deputat UDMR), Pal Arpad (deputat UDMR), Florin Paslaru (deputat PSD), Vasile Gliga (deputat PSD), Cindrea Ioan (PSD), Kerekes Karoly (UDMR), Lazar Sorin Constantin (senator PSD), Marian Neacsu (deputat PSD), Mate Andras Levente (deputat UDMR). Sesizarea Parchetului a fost facuta de Agentia Nationala de Integritate.
Potrivit PICCJ, care a confirmat inceperea urmaririi penale pe numele parlamentarului UDMR, Mate Andras-Levente, procurorii au retinut ca situatie de fapt ca, la data de 16 martie 2010, la propunerea deputatului, sotia acestuia a fost angajata de catre Camera Deputatilor prin contract individual de munca pentru perioada 16.03.2010 – sfarsitul mandatului de deputat, contract de munca care a fost avizat chiar de catre acesta. In baza contractului de munca astfel incheiat, sotia deputatului Levente a incasat, in perioada martie 2010-ianuarie 2011, suma totala de 5.508 lei.
Si lui Ion Cindrea, fost deputat, i s-a adus la cunostinta, in luna februarie a acestui an, infirmarea solutiei de neincepere a urmaririi penale. Fostul deputat a declarat, pentru Lumeajustitiei.ro, ca este extrem de surprins de aceasta infirmare, in conditiile in care a castigat procesul cu ANI la Curtea de Apel Alba Iulia, iar recursul este la ICCJ, ca prim termen in 14 martie 2014.
Pe de alta parte, in cazul ex-deputatului Cindrea de la PSD, sotia acestuia nu a fost angajatul lui, ci al Camerei Deputatilor, angajarea a fost facuta de Camera Deputatilor si, mai mult decat atata, exista un raspuns al Comisiei Permanente privind statutul parlamentarului care arata, negru pe alb, ca Ion Cindrea nu a incalcat acest statut. De altfel, si deputatul Longher Ghervazen a castigat in instanta procesul cu ANI.
Se pune, asadar, intrebarea, ce sau cine l-a determinat pe Daniel Morar, dupa ce a preluat sefia PICCJ, ca interimar, sa infirme aceasta solutie a procurorului de caz?
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# VIKY 13 March 2013 16:54 +6
# leo 13 March 2013 17:05 +3
# titirez 13 March 2013 17:42 0
# leo 13 March 2013 18:43 +2
# moraru tot morar 13 March 2013 18:05 +10
# CI 13 March 2013 19:17 -2
# Marinaru 14 March 2013 08:25 +2
# STUCHITE-AR O MIE DE DRACI “AMANTA DE REGISTRU “ 15 March 2013 01:04 0