OFENSIVA MARIANEI RARINCA – Pensionara Mariana Rarinca a formulat plangeri penale impotriva celor trei judecatori care s-au grabit sa o judece. Rarinca ii acuza pe George Dorel Matei, Ion Bogdan Tudoran si Anamaria Tranca ca i-au incalcat dreptul la aparare si ii pun in pericol dreptul la libertate. Mariana Rarinca: "Exista un inscris care arata ca domnul judecator Matei George Dorel s-a antepronuntat ca va da o solutie in defavoarea subsemnatei" (Plangerile penale)
Judecatorii care au tinut cu tot dinadinsul sa grabeasca solutionarea contestatiei in anulare formulata de DNA in dosarul in care Mariana Rarinca (foto) a fost achitata si care au facut tot posibilul sa pronunte cat mai rapid o decizie definitiva in ce o priveste pe femeia pensionara acuzata de sefa ICCJ, Livia Stanciu, de santaj ar putea avea de patimit. Procurorul General al Romaniei, Tiberiu Nitu, are obligatia de a declansa verificarile si de a solutiona plangerile penale formulate de pensionara Mariana Rarinca impotriva judecatorilor George Dorel Matei, Ion Bogdan Tudoran si Anamaria Tranca, acuzati ca prin deciziile luate i-au incalcat dreptul la aparare si ii pun in pericol dreptul la libertate.
Mariana Rarinca il acuza pe judecatorul CAB George Dorel Matei de abuz in serviciu
Conform plangerilor depuse la Parchetul General, Mariana Rarinca a facut plangere penala pentru fiecare judecator in parte. Cap de lista in ce priveste acuzatiile este chiar judecatorul George Dorel Matei care este si presedintele completului care rejudeca apelul in dosarul "Rarinca".
In cuprinsul plangerii penale, Mariana Rarinca il acuza pe judecatorul George Dorel Matei de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, intrucat si-a atribuit singur dosarul in momentul in care a admis cererea DNA de preschimbare a termenului de judecare a contestatiei in anulare, incalcand astfel principiul continuitatii completului, repartizarii aleatorie conform legii si in final luand dosarul de la completul legal investit prin repartizare aleatorie, care ar fi urmat sa judece cauza in data de 2 septembrie 2015.
Mariana Rarinca sustine ca judecatorul Dorel Matei a judecat admisibilitatea in principiu a contestatiei in anulare, incalcandu-i acesteia dreptul la un proces echitabil, desi era constient de hotararea Curtii Constitutionale a Romaniei care a statuat ca astfel de acte se judeca in prezenta partilor.
Iata acuzatiile Marianei Rarinca la adresa judecatorului CAB George Dorel Matei:
"PLANGERE PENALA
Pentru abuz in serviciu impotriva domnului judecator Matei George Dorel.
Motivele sunt urmatoarele:
In data de 23.07.2015, DNA prin procuror Elena Matiesescu, formuleaza cerere de preschimbare a termenlui stabilit initial pe data de 02.09.2015, in dosarul contestatie in anulare cu Nr. 3302/2/2015.
Domnul judecator Matei George Dorel, fiind de serviciu in ziua respectiva, zi care se stia conform planificarilor facute inca din luna mai, de unul singur, admite cererea de preschimbare FIXAND termen EXACT in acceasi zi, dupa care formeaza un complet de judecata impreuna cu un alt judecator, Ion Tudoran Corneliu Bogdan, si FARA SA FIE INVESTIT COMPLETUL, admite contestatia in anulare EXACT IN ACEEASI ZI, 23.07.2015, incalcand astfel principiul continuitatii completului, repartizarii aleatorie conform legii si deasemenea, SUSTRAGE COMPETENTA COMPLETULUI LEGAL INVESTIT PRIN REPARTIZARE ALEATORIE cu termen 02.09.2015, ATRIBUINDU-SI SINGUR DOSARUL.
Fixeaza termen de judecata pe data de 17.08.2015, la UN COMPLET DINAINTE CUNOSCUT (complet de vacanta stabilit inca din luna mai), si nu REPARTIZAT ALEATORIU.
Acorda cuvantul pe admisibilitate in principiu procurorului care este si parte in dosar, eu nefiind citata, ignorand astfel decizia CCR, din 14.07.2015, privind neconstitutionalitatea art. 431 al. 1 CPP. Chiar daca nu a fost publicata in Monitorul Oficial aceasta decizie, s-a emis un comunicat de presa in care se spune ca DECIZIA ESTE DEFINITIVA SI GENERAL OBLIGATORIE.
Desi stia ca art. 431 al.1 este declarat neconstitutional, domnul judecator Matei George Dorel, judeca admisibilitatea in principiu in LIPSA MEA, incalcand drepturile mele prevazute de Constitutia Romaniei, in art. 21 al. 3, care spune ca partile au dreptul la un proces echitabil, precum si in art. 24 care spune ca dreptul la aparare este GARANTAT.
MENTIONEZ (!)
CHIAR PRESEDINTA CELEI MAI INALTE INSTANTE DIN TARA, DOINA LIVIA STANCIU, AVAND CUNOSTINTA DE FAPTUL CA ACEST COMPLET A FOST ILEGAL CONSTITUIT, SI FACAND PARTE DIN DOSAR, A ACCEPTAT IN MOD TACIT SA FIE JUDECATA DE ACEST COMPLET ILEGAL.
Fata de cele relatate, va rog, dispuneti masuri DE INDATA, DEOARECE VINERI 21.08.2015, ESTE TERMEN DE JUDECATA, TERMEN LA CARE LIBERTATEA MEA DEPINDE DE UN COMPLET ILEGAL CONSTITUIT.
La dosar, fila 101, exista un inscris care arata ca domnul judecator Matei George Dorel s-a antepronuntat ca va da o solutie in defavoarea subsemnatei, in dosarul nr. 3302/2/2015, fapt care s-a adeverit la termen – 17.08.2015".
Mariana Rarinca: "Doamna judecator Tranca Ana Maria, desi avea in dosarul cauzei dovada clara ca acest dosar a fost sustras completului legal investit, a admis totusi sa faca parte dintr-un complet de judecata ilegal investit"
In ce o priveste pe colega de complet a judecatorului George Dorel Matei, judecatoarea Anamaria Tranca, cea alaturi de care rejudeca apelul in dosarul "Rarinca", pensionara Mariana Rarinca o acuza pe aceasta ca a acceptat sa faca parte dintr-un complet de judecata ilegal investit, desi avea cunostinta de faptul ca dosarul a fost sustras de Matei de sub competenta completului investit prin repartizar aleatorie.
Iata acuzatiile aduse judecatoarei Anamaria Tranca:
"PLANGERE PENALA
Impotriva doamnei judecator Tranca Ana Maria.
Motivele sunt urmatoarele:
Pe data de 17.08.2015 doamna judecator Tranca Ana Maria a facut parte din completul de judecata format din 2 judecatori care judecau contestatia in anulare in dosarul Nr. 3302/2/2015.
Acest complet a fost ilegal constituit deoarece nu s-a respectat principiul continuitatii completului si deasemenea nu s-a respectat REPARTIZAREA ALEATORIE A DOSARULUI.
Fiind planificare de vacanta, se stia inca din luna mai cine va fi judecator pe data de 17.08.2015. Doamna judecator Tranca Ana Maria, desi avea in dosarul cauzei DOVADA CLARA CA ACEST DOSAR A FOST SUSTRAS COMPETENTEI COMPLETULUI LEGAL INVESTIT, A ADMIS TOTUSI SA FACA PARTE DINTR-UN COMPLET DE JUDECATA ILEGAL INVESTIT.
In dovedirea faptului ca acest complet a fost ilegal investit, stau urmatoarele:
In data de 23.07.2015, DNA formuleaza prin procuror Elena Matiesescu cerere de preschimbare a termenului stabilit initial pentru data de 02.09.2015, de completul initial investit prin reprartizare aleatorie. A se observa ca exact in ziua depunerii cererii, domnul judecator Dorel Matei George admite preschimbarea termenului DE UNUL SINGUR, NU DE UN COMPLET, DESI, LEGEA SPUNE CA PRESCHIMBAREA TERMENULUI O FACE COMPLETUL LEGAL INVESTIT. Acesta, fixeaza termenul de judecata EXACT in ziua depunerii cererii de preschimbare, admite in principiu contestatia in anulare impreuna cu domnul judecator Ion Tudoran Corneliu Bogdan, FARA SA FIE INVESTITI si fara sa ma citeze, ignorand decizia de neconstitutionalitate a art. 431 al. 1 a CCR din 14.07.2015, incalcand totodata art. 21 al. 3 si art. 24 din Constitutia Romaniei.
Din aceste motive, consider ca doamna judecator Tranca Ana Maria, in mod legal, trebuia sa se abtina sau sa refuze sa faca parte dintr-un complet ilegal investit.
De mentionat ca chiar PRESEDINTA CELEI MAI INALTE INSTANTE DIN TARA, DOINA LIVIA STANCIU, CARE A FOST PARTE IN DOSAR, A ACCEPTAT, IN MOD TACIT, SA SE INCALCE TOCMAI LEGILE PE CARE TREBUIE SA LE APLICE IN MOD CORECT, acceptand sa fie judecata de un complet ilegal investit, desi cunostea modul in care a fost constituit acest complet.
Fata de cele relatate, va rog sa cercetati de indata, deoarece este vorba de LIBERTATEA MEA, libertate care depinde de un complet ilegal investit".
Mariana Rarinca: "Ion Bogdan Tudoran a judecat admisibilitea in principiu a contestatiei in anulare alaturi de judecatorul George Dorel Matei, desi stia ca face parte dintr-un complet ilegal investit"
La randul sau, judecatorul Ion Bogdan Tudoran de la Curtea de Apel Bucuresti a fost dat pe mana procurorilor de la Parchetul General.
In plangerea penala inaintata Procurorului General al Romaniei, Tiberiu Nitu, Mariana Rarinca sustine ca judecatorul Ion Bogdan Tudoran a judecat admisibilitea in principiu a contestatiei in anulare alaturi de judecatorul George Dorel Matei, desi stia ca face parte dintr-un complet ilegal investit. Mariana Rarinca cere procurorilor sa verifice daca judecatorul Ion Bogdan Tudoran, prin actiunile sale in dosarul care o vizeaza, i-a incalcat dreptul la aparare, si este de natura ca in prezent sa ii puna in pericol dreptul la libertate.
Prezentam plangerea penala privindu-l pe judecatorul Ion Bogdan Tudoran:
"PLANGERE PENALA
Impotriva domnului judecator Ion Tudoran Corneliu Bogdan pentru abuz in serviciu.
Motivele sunt urmatoarele:
In data de 23.07.2015, DNA prin procuror Elena Matiesescu, formuleaza cerere de preschimbare a termenlui stabilit initial pe data de 02.09.2015, in dosarul contestatie in anulare cu Nr. 3302/2/2015.
Domnul judecator Matei George Dorel, fiind de serviciu in ziua respectiva, zi care se stia conform planificarilor facute inca din luna mai, de unul singur, admite cererea de preschimbare FIXAND termen EXACT in acceasi zi, dupa care formeaza un complet de judecata impreuna cu un alt judecator, Ion Tudoran Corneliu Bogdan, si FARA SA FIE INVESTIT COMPLETUL, admite contestatia in anulare EXACT IN ACEEASI ZI, 23.07.2015, incalcand astfel principiul continuitatii completului, repartizarii aleatorie conform legii si deasemenea, SUSTRAGE COMPETENTA COMPLETULUI LEGAL INVESTIT PRIN REPARTIZARE ALEATORIE cu termen 02.09.2015, ATRIBUINDU-SI SINGUR DOSARUL.
Fixeaza termen de judecata pe data de 17.08.2015, la UN COMPLET DINAINTE CUNOSCUT (complet de vacanta stabilit inca din luna mai), si nu REPARTIZAT ALEATORIU.
Acorda cuvantul pe admisibilitate in principiu procurorului care este si parte in dosar, eu nefiind citata, ignorand astfel decizia CCR, din 14.07.2015, privind neconstitutionalitatea art. 431 al. 1 CPP. Chiar daca nu a fost publicata in Monitorul Oficial aceasta decizie, s-a emis un comunicat de presa in care se spune ca DECIZIA ESTE DEFINITIVA SI GENERAL OBLIGATORIE.
Desi stia ca art. 431 al.1 este declarat neconstitutional, domnul judecator Matei George Dorel, judeca admisibilitatea in principiu in LIPSA MEA, incalcand drepturile mele prevazute de Constitutia Romaniei, in art. 21 al. 3, care spune ca partile au dreptul la un proces echitabil, precum si in art. 24 care spune ca dreptul la aparare este GARANTAT.
Din aceste motive, consider ca domnul judecator Ion Tudoran Corneliu Bogdan a acceptat, in mod ilegal, sa faca parte dintr-un complet ilegal constituit, si fara sa fie investit, completul a admis, in principiu, contestatia in anulare.
Fata de cele relatate, va rog sa cercetati de indata, pentru ca aceasta ilegalitate imi poate afecta dreptul la libertate".
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Un cetatean 23 August 2015 14:44 +15
# gogu 23 August 2015 14:50 +14
# unul din lumea cea mare 23 August 2015 14:58 +10
# remember 23 August 2015 19:06 +9
# unul din lumea cea mare 23 August 2015 21:03 +8
# mulder, agentul mulder 24 August 2015 14:36 +1
# impartialul 23 August 2015 21:40 +3
# la fel gandeam si eu... 23 August 2015 23:39 +5
# tot eu 24 August 2015 00:08 +2
# Ana 24 August 2015 12:21 +2
# 2004 24 August 2015 14:00 +3
# unul din lumea cea mare 24 August 2015 14:24 +2
# livia 24 August 2015 12:51 +2
# ATENTIE puterea corupe "oamenii acestia nu glumesc" 24 August 2015 15:30 0
# Un cetatean 24 August 2015 18:43 +1
# Deja condamnata 25 August 2015 19:08 0