Saracii magistrati bogati
Desigur, sunt de acord cu cei care sustin ca magistratii trebuie platiti bine, pentru efortul depus, pentru riscuri si din cauza interdictiilor impuse de legi speciale, tot asa de bine cum eu cred ca ar trebui platit intreg personalul sanitar, profesorii, aviatorii si cei care au riscuri si mai mari decat cele ale magistratilor si care, chiar daca nu au interdictia de a avea si alte servicii, practic, lipsa de timp este cea care le restrange activitatea la una singura. Totusi, faptul ca un magistrat e foarte bine platit in Romania, fata de majoritatea categoriilor profesionale, cu atat mai mult nu inseamna ca ei trebuie sa fie scutiti de la plati sau taxe pe care un om de rand, cu un salariu de 10-15 ori mai mic, este obligat sa le plateasca in stadiu procesual. Deunazi, judecatoarea Alina Ghica a fost favorizata pe fata de presedinta Judecatoriei Sector 1, dupa ce i s-a admis o cerere de ajutor public judiciar prin care, desi Ordonata 51/2008 modificata nu vorbeste de „cautiune”, doamnei Ghica, membru CSM care are un salariu de vreo 15.000 lei lunar, i s-a redus cuantumul ”cautiunii” de la la 35.690 lei, la 3.569 lei. Procesul priveste suspendarea unei executarii silite in urma neplatii unui credit de 80.000 euro la BRD. Ce sa zic...ma intreb ce-or fi simtit oamenii aia pe care bancile i-au executat imediat, le-au luat apartamentele sau garsonierele dupa ce doua-trei luni nu au mai platit rata???! Sau cum s-or simti cei carora judecatorii le-au respins cererile de ajutor public judiciar pentru ca aveau salarii de zece ori mai mici decat al judecatoarei Ghica?
In fine, descalcirea acestei povesti trebuie facuta de CSM. Mai precis de Inspectia Judiciara. Dar cum sa cred ca Inspectia Judiciara, care se afla sub umbrela CSM-ului din care face parte insasi judecatoarea Alina Ghica, se va apuca sa verifice daca s-a incalcat procedura legala in acest proces? Inspectia Judiciara se ocupa, in ultima perioada, cu precadere, de cererile de aparare a reputatiei si imaginii magistratilor, nu de derapajele justitiarilor!
Pe de alta parte, saracii magistrati bogati nu platesc petru greselile lor. Recent, europarlamentara Monica Macovei trambita de mama focului, dupa sentinta de condamnare din dosarul ICA, cunoscut opiniei publice sub numele de Dosarul ”Telepatia”, propria-i parere, sustinand urmatoarele: ”Eu cred ca niciun procuror nu si-ar permite sa construiasca dosare fictive, asa cum niciun judecator nu si-ar permite sa condamne fara probe. Judecatorii nu au motive sa isi riste cariera, iar politicienii nu ii pot schimba, pentru ca sunt numiti pe viata. In plus, argumentele judecatorilor devin publice dupa motivarea deciziilor pe care le iau si din ele rezulta probele pe care s-au bazat in luarea deciziei. Datoria lor de a face dreptate este fata de societate, nu fata de politicieni, oameni de afaceri sau alte persoane cu bani si influenta care la un moment dat sunt adusi in fata justitiei”. Eu cred altceva. Realitatea dovedeste, in contra domanei Macovei, ca au existat destule dosarele fara probe si amintesc aici doar cateva, asa, de „samanta”: dosarele fostilor ministri Athanasiu si Pacuraru, Tudor Chiuariu, cazul celor patru politisti de frontiera pe care i-a trimis in judecata procurorul Gheorghe Bocsan si care au fost gasiti nevnovati de catre Inalta Curte de Casatie (acestia fiind si repusi in drepturi) si altele cate si mai cate....De altfel, au existat si erori judiciare, cum ar fi celebrul caz „Tundrea”, fapt constatat de revizuirea admisa, sau alte cazuri in care s-a dovedit ca procurorii DNA au trimis in judecata diverse persoane doar asa, ca sa faca valuri in media si sa aiba nota buna in Rapoartele MCV. Asa ca, procurorii isi permit sa faca si dosare din burta! Dupa cum si judecatorii isi permit sa condamne fara probe directe, sau fara nicio proba clara, fara a tine cont de „in dubio pro reo”! Exemplu: Dosarul „Trofeul calitatii”, caci este cel mai la indemana! Apoi, doamna Macovei, care-si face campanie pentru a fi inca cinci ani europarlamentar si sa dezinformeze tot atata timp Comisia si Parlamentul European pe stilul anului 2012, sublinia ceva important pe blogul sau: ca judecatorii nu pot fi schimbati de politicieni! Nu, asa e, dar ei pot fi promovati de politicieni, caci mecanismul numirii magistratilor, la varf, e in mana Presedintelui si, tocmai pentru ca sunt de neatins, isi permit sa savarseasca erori sau sa incalce legea, caci o motivare gasesc ei, nu-i asa?
Stiti de ce cred eu ca se intampla toate acestea intr-o tara care si-ar dori ca toti judecatorii sa imparta dreptatea corect, impartial? Pentru ca saracii magistrati bogati nu platesc niciun leu pentru erorile judiciare sau pentru drepturile incalcate vreunui justitiabil, ci Statul Roman condamnat pe banda la CEDO, adica noi, contribuabilii! Iar eu m-am saturat sa vad cum statul crediteaza nedreptatile savarsite de magistrati.
Revenind la cazul doamnei judecator Alina Ghica, nu am nimic personal impotriva sa. Am, insa, un dinte impotriva manierei in care sunt favorizati magistratii de catre propriii colegi! Si asta se vede de la o posta, nu e nevoie sa porti ochelari...
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# atitudine 30 September 2013 17:42 +6
# coco 2 October 2013 19:44 +3
# kiki 30 September 2013 18:07 +5
# cernea badila 30 September 2013 18:27 -1
# Pol 30 September 2013 19:00 +3
# Goe 30 September 2013 22:32 -2
# hai sictir 1 October 2013 09:22 +8
# Goe 1 October 2013 10:21 -10
# hai sictir 1 October 2013 10:59 +4
# Goe 1 October 2013 11:11 -7
# Ultimul Charlot 1 October 2013 17:27 +2
# bingo 1 October 2013 18:03 -5
# VILI 1 October 2013 19:24 -3
# ADEVARUL 3 October 2013 14:15 0
# IOAN DUSCAS 7 October 2013 16:15 0
# IOAN DUSCAS 7 October 2013 16:23 0
# IOAN DUSCAS 7 October 2013 16:31 0
# IOAN DUSCAS 7 October 2013 16:39 0
# IOAN DUSCAS 7 October 2013 16:46 0