29 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SE RAZBUNA BASESCU? - DNA cere urmarirea penala a lui Gabriel Oprea pentru folosirea abuziva a coloanelor oficiale, dar l-a agatat si pe Procurorul General al Romaniei, Tiberiu Nitu, cel care i-a redeschis dosarele fostului presedinte: „Procurorul general nu era indreptatit sa beneficieze de insotire cu echipaje ale politiei rutiere potrivit H.G. 1391/2006, fapta ministrului a produs un folos necuvenit procurorului general al PICCJ”

Scris de: A.P. - G.T. | pdf | print

25 January 2016 13:53
Vizualizari: 7299

DNA cere Senatului incuviintarea urmaririi penale fata de fostul vicepremier al Romaniei, liderul UNPR Gabriel Oprea. Solicitarea a fost facuta intr-un dosar in care Gabriel Oprea este acuzat de doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Cauza se refera modul nelegal in care Oprea ar fi beneficat de coloana oficiala.

In acelasi dosar, parchetul Codrutei Kovesi l-a agatat insa si pe Procurorul General al Romaniei, Tiberiu Nitu (foto dreapta). Concret, DNA sustine ca Tiberiu Nitu ar fi beneficiat de un folos necuvenit, dupa ce intre PICCJ si MAI a fost incheiat un protocol in baza caruia Procurorului General al Romaniei i s-a acordat, nelegal, dreptul de a fi insotit, in deplasarile sale, de echipaje ale politiei rutiere.


Implicarea lui Tiberiu Nitu in acest dosar duce insa cu gandul la altceva. Si anume, la faptul ca se pregateste punerea sub acuzare a Procurorului General al Romaniei. O masura care ar fi dispusa de catre un parchet care, sub conducerea Laurei Codruta Kovesi, nu s-a atins de fostul presedinte al Romaniei, masura care insa l-ar viza pe cel care, avand functia de Procurorul General al Romaniei, a redeschis dosarele lui Traian Basescu.

In acest context, trebuie sa amintim ca Tiberiu Nitu nu a fost niciodata pe placul fostului presedinte Traian Basescu, asa cum nu a fost nici pe placul gruparii basiste din Justitie. E de ajuns sa ne amintim de episodul de la CSM, din noiembrie 2012, cu ocazia primei nominalizari a lui Nitu pentru functia de Procuror General. Atunci, Tiberiu Nitu a fost pur si simplu supus unui adevarat rechizitoriu de gruparea basista din CSM, totul avand scopul de a impiedica numirea acestuia in fruntea Ministerului Public. Daniel Morar, membru in CSM desi nu era Procuror General al Romaniei, si vicepresedinta CSM Oana Haineala au venit pregatiti sa-l termine pe Tiberiu Nitu, punandu-i intrebari chiar si despre terenul de 8.000 mp dobandit in urma cu mai multi ani, datorita calitatii de revolutionar, in conditiile in care la evenimentele din decembrie 1989 era militar in termen. Evident, in final, dupa ce Basescu a batut palma cu Ponta pentru numirea lui Nitu la PICCJ, niciun membru al CSM nu a mai avut ceva de comentat.

Asadar, pare extrem de suspecta implicarea lui Tiberiu Nitu in acest dosar al lui Gabriel Oprea. Repetam, parchetul care nu s-a atins de Traian Basescu ii da tarcoale acum Procurorului General al Romaniei, cel care a redeschis dosarele fostului presedinte. Iar, avand in vedere toate acestea, se naste intrebarea legitima: este oare vorba despre o razbunare a lui Traian Basescu?

Prezentam acuzatiile DNA:

In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al P.I.C.C.J. referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de OPREA GABRIEL, senator in Parlamentul Romaniei, fost viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, in legatura cu savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul in perioada in care a detinut functia ministeriala.

Solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie referitoare la efectuarea urmaririi penale fata de Oprea Gabriel, senator, la data faptelor detinand si o functie ministeriala, are in vedere imprejurarea ca, in acest moment, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

1. Infractiunea de abuz in serviciu constand in folosirea resurselor umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate de ministru cu echipaje ale politiei rutiere.

In perioada ianuarie 2014 – noiembrie 2015, Oprea Gabriel a detinut functia de ministru al Afacerilor Interne (iar incepand cu martie 2014 si pe cea de viceprim-ministru pentru securitate nationala). In toata aceasta perioada, demnitarul a beneficiat de insotire permanenta cu echipaje ale politiei rutiere, cu incalcarea conditiilor prevazute de Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin H.G. nr. 1.391/2006 (ce prevede ca beneficiaza de insotire cu echipaje ale politiei rutiere presedintele Romaniei, presedintii celor doua camere ale Parlamentului si prim-ministrul).

In cazul ministrilor, acelasi act normativ prevede ca acestia pot beneficia de insotire cu echipaje ale politiei rutiere doar in situatii deosebite, care impun deplasarea in regim de urgenta (conditii care trebuie indeplinite simultan).

Din probele administrate in cauza a rezultat ca, in perioada mentionata, ministrul Oprea Gabriel a fost insotit in cvasitotalitatea deplasarilor, intr-un regim rezervat de lege exclusiv presedintelui Romaniei, presedintilor celor doua camere ale Parlamentului si prim-ministrului.

Aceste misiuni includeau deplasarile zilnice la sediul Ministerului si cele saptamanale la sedintele de Guvern, imprejurari care nu pot fi calificate ca situatii deosebite in sensul avut in vedere de legiuitor. Totodata, politia rutiera insotea deplasarile la destinatii cu vadit caracter privat (vizite particulare, sediile unor partide politice, restaurante, revenirea zilnica la locuinta personala), inclusiv in afara programului de lucru si in zilele nelucratoare, situatii in care nu poate fi justificata in mod obiectiv o urgenta.

In cadrul compartimentului special (Serviciul Operativ Special din Brigada Rutiera a Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti care asigura insotirea coloanelor oficiale) au fost desemnati lucratori care aveau ca atributii exclusive insotirea ministrului, intr-o structura permanenta care presupunea asigurarea concomitenta a 3 politisti pentru fiecare post (doua schimburi si o rezerva). Lucratorii erau permanent la dispozitia ministrului, asteptandu-l dupa fiecare deplasare in imediata apropiere a destinatiei.

Din probele administrate rezulta ca ministrul Oprea Gabriel realiza in medie aproximativ 5 deplasari zilnice pe parcursul carora era insotit de echipaje ale politiei rutiere. Spre exemplu, in perioada 2 ianuarie – 21 octombrie 2015, s-au realizat 1607 misiuni de insotire a deplasarilor efectuate de ministrul de interne pe raza municipiului Bucuresti. Numarul total al acestor misiuni este de aproximativ 3 ori mai mare decat cele realizate in aceeasi perioada pentru insotirea presedintelui Romaniei si de aproximativ doua ori mai mare decat cel corespunzator prim-ministrului, demnitari indreptatiti la insotire permanenta conform prevederilor legale.

Prin aceste fapte a fost produsa o vatamare a intereselor legitime ale Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

Deturnarea resurselor politiei rutiere care ar fi trebuit sa contribuie la fluidizarea circulatiei in municipiul Bucuresti si folosirea acestora pentru a facilita deplasarea unui demnitar neindreptatit legal la acest beneficiu, cu efectul ingreunarii deplasarii celorlalti participanti la trafic, a pus institutia in imposibilitatea de a-si indeplini una din functiile esentiale (supravegherea si controlul circulatiei pe drumurile publice).

Aceasta, in conditiile in care insotirea unui demnitar de catre politia rutiera presupune atat asigurarea echipajului de insotire si a vehiculului corespunzator, cat si instalarea in teren a unui dispozitiv de dirijare si siguranta a traficului format din posturi fixe, posturi mobile si patrule auto-moto, atat pe traseul care urmeaza a fi parcurs, cat si pe traseele alternative care ar putea fi folosite de coloana oficiala.

Fiecare deplasare presupune, asadar, redirectionarea unui numar semnificativ de agenti de politie de la posturile unde isi desfasoara in mod obisnuit activitatea catre traseele pe care se deplaseaza demnitarul (de spre exemplu, pentru deplasarea Ministrului Afacerilor Interne din seara de 20.10.2015 – n.r. seara in care a murit la datorie politistul Bogdan Cosmin Gigina, dispozitivul a fost format din 27 de politisti aflati in intersectiile de pe traseu).

Utilizarea nelegala a autovehiculelor a produs si un prejudiciu material Directiei generale de politie a municipiului Bucuresti, constand in contravaloarea combustibilului utilizat pe parcursul misiunilor de insotire si a uzurii corespunzatoare.

De asemenea, ministrul Oprea Gabriel a obtinut un folos necuvenit, constand in reducerea timpului alocat deplasarilor. Astfel, cercetarile efectuate pana in prezent au relevat ca, prin folosirea antemergatorilor si a agentilor de politie care opreau circulatia celorlalte vehicule in intersectii, acelasi itinerar putea fi parcurs in mai putin de jumatate de timp, avand in vedere ca viteza de deplasare a coloanei pe raza municipiului Bucuresti putea atinge si 120 km/h.

Confortul suplimentar creat in acest mod demnitarului in raport cu toti ceilalti participanti la trafic, in scopul usurarii deplasarilor cu caracter privat sau care nu erau justificate de imprejurari exceptionale si urgente, reprezinta un privilegiu la care nu este indreptatit si care are astfel natura unui folos necuvenit.

Din probele administrate pana in prezent a reiesit ca activitatea de insotire se realiza cu stiinta si acceptul ministrului, care a dispus cu privire la modalitatea in care sa se realizeze insotirea. Totodata, a mai rezultat si ca au existat situatii in care ministrului i s-a propus ca anumite deplasari private sa se realizeze fara insotirea politiei rutiere, insa acesta a solicitat in mod expres prezenta echipajelor.

2. Infractiunea de abuz in serviciu constand in incheierea unui protocol in baza caruia procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a beneficiat, in mod nelegal, de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale politiei rutiere.

La data de 4 aprilie 2014, la Ministerul Afacerilor Interne s-a inregistrat Protocolul nr. 12 privind cooperarea in domeniul circulatiei rutiere, incheiat cu Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ministerul Afacerilor Interne a fost reprezentat la incheierea protocolului de catre ministrul Oprea Gabriel, iar obiectul a fost cooperarea dintre cele doua institutii, in scopul insotirii autovehiculului utilizat de catre procurorul general cu echipaje ale politiei rutiere.

Temeiurile legale invocate in fundamentarea protocolului au fost Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin H.G. nr. 1.391/2006, desi niciunul din cele doua acte normative nu include procurorul general printre persoanele indreptatite a beneficia de insotire cu echipaje ale politiei rutiere. Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie beneficiaza, la randul sau, de protectie asigurata de Serviciul de Protectie si Paza, deplasarile fiind realizate cu un autovehicul al acestei institutii care are un regim de circulatie prioritara.

Protocolul a reprezentat temeiul in baza caruia, incepand cu luna aprilie 2014, procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie i s-a asigurat, cu caracter permanent, insotirea deplasarilor efectuate pe raza municipiului Bucuresti.

In conditiile in care procurorul general nu era indreptatit sa beneficieze de insotire cu echipaje ale politiei rutiere potrivit prevederilor H.G. nr. 1.391/2006, fapta ministrului a produs o vatamare a intereselor legitime si un prejudiciu material Directiei generale de politie a municipiului Bucuresti, precum si un folos necuvenit procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

La data de 03 iulie 2015, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti a adoptat un plan-cadru care cuprinde o prezentare detaliata a modalitatii in care se desfasura activitatea de insotirea a demnitarilor pe raza municipiului Bucuresti.

Din documentul mentionat rezulta ca singurii demnitari care beneficiau de insotire permanenta erau presedintele Romaniei si prim-ministrul dintre categoriile de persoane indreptatite legal (presedintii celor doua Camere ale Parlamentului nu au solicitat), precum si ministrul de interne si procurorul general, care au avut acces la acest privilegiu exclusiv ca urmare a modului in care ministrul Oprea Gabriel si-a indeplinit atributiile de serviciu.

Cererii transmise i-au fost atasate referatul intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, precum si un numar de 15 volume cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala.

Prezenta cerere de efectuare a urmaririi penale intra sub incidenta art. 305 alin 4 din C.P.P., prin urmare, persoana fata de care s-a solicitat sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.

Nitu nu comenteaza

Procurorul General al Romaniei, Tiberiu Nitu, a refuzat sa faca orice comentariu despre acest dosar. Prin intermediul unui comunicat de presa al Ministerului Public, Nitu a dezvaluit ca s-a abtinut de la solutionarea solicitarii DNA privind procedurile pentru inceperea urmaririi penale impotriva lui Gabriel Oprea:

Ca urmare a solicitarilor venite din partea reprezentantilor mass-media cu privire la informatiile cuprinse in comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie din 25 ianuarie 2016, referitoare la cererea transmisa procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie de sesizare a Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Oprea Gabriel, senator in Parlamentul Romaniei, fost viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si fost ministru al Ministerului Afacerilor Interne, Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie face urmatoarele precizari:

Avand in vedere obligatia de rezerva specifica magistratilor si consecvent pozitiei adoptate intotdeauna in cazul dosarelor aflate in curs de solutionare, domnul Tiberiu Mihail Nitu – procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie apreciaza ca nu este oportun sa faca nici un fel de declaratii in ceea ce priveste aspectele de la punctul 2 al comunicatului Directiei Nationale Anticoruptie. Totodata, procurorul general doreste sa sublinieze faptul ca activitatea procurorilor este guvernata de principiul independentei, astfel incat nimeni nu poate interveni in deciziile procurorului de caz.

In considerarea acestor principii, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a abtinut de la solutionarea solicitarii Directiei Nationale Anticoruptie, aceasta urmand a fi solutionata de prim adjunctul procurorului general”.

Comentarii

# obiectiva date 25 January 2016 12:09 +29

asa le trebuie !!!! PE CINE NU LASI SA MOARA, NU TE LASA SA TRAIESTI ...... NITU nu e ala care o iubeste pe KOVESI CA PE MAMA LUI  ???  :P :P :P :P :P

# mulder, agtentul mulder date 25 January 2016 13:48 +14

nu mai inteleg nimic! Obi, te rog Obi, spune-mi cine e seful parchetelor din tara? seful dna sau procurorul general al ROmaniei? sarind peste indivizii care ocupa scaunele, totusi cate sute ani le-a luat pentru unele dosare, asta mi se pare ca e intocmit suspect de rapid.....si o sa vedem vreun soldat "revolutionar" mort de zel, zelul colegei/subordonatei?!?! :P

# unul din lumea cea mare date 25 January 2016 17:01 +7

sa va readuc aminte CA V/AM SPUS CA LA DNA SINT ANCHETE PENALE IMPOTRIVA LUI ATICA??!!(si pentru ginul de la spalarea banilor,DE CIT TIMP V/AM SPUS???!!!!!)

# BERCEA MONDIAL ,, e manevra lu frații miei.............,, date 26 January 2016 07:26 +4

,, NIȚU,,  a căzut în blestemul ,,GURULUI,, . Blestemul NOTEI 2969/2014, blestemul RECHIZITORIULUI din Dosarul nr. 3100/P/2015 al procurorului Bujorean Dragoș de la P/Jud. SV. La mulți ani!

# GURU 2 date 26 January 2016 09:33 +3

Care GURU? 1 , 2 sau 3 ?

# guru 3 date 26 January 2016 15:54 0

Nu-l plangeti pe nitu, la toamna va fi avocat in unebereul lui florea.

# obiectivul date 25 January 2016 12:24 +12

Adaugati si infractiunea de fals si inselaciune cu privire la RIL-ul declarat la comanda unbr florea de a inlatura concurenta dintre avocati. Este sfidator la adresa tuturor practicienilor in domeniul dreptului timpeniile scrise de acest individ ajuns intr-o functie nemeritata.

# Avocatul31 date 25 January 2016 12:38 +14

Băsescu,deocamdată,este mai tare decât V.Putin pe care o Instanță europeană la găsit vinovat de asaasinarea unui spion rus.Mie nu mi-e milă de Nițu,știa ăsta i-am spus-o noi toți că stanciu,covesi,morar sunt marionetele lui...poate nu stia ce inseamnă asta...uite că a aflat pe pielea lui

# Vladi Mir date 25 January 2016 12:45 +17

Iat cum ar suna azi versurile poetului George Leznea: „DNA-ul e-n toate / E-n cele ce sunt / Și-n cele ce mâine vor râde la soare / E-n pruncul din leagăn / Și-n omul cărunt, / E-n viața ce veșnic nu moare.”

# Maria date 25 January 2016 12:53 -4

Ei lasati ca nu este procurorul Nitu departe de abuzurile care se fac!Chiar merita daca ne gandim la dosarele Revolutieie!

# protocol date 25 January 2016 13:09 0

ar trebui sa ia in seama si protocolul incheiat in fals cu entitatea numita baroul florea, care la CUI are numar de inregistrare a protocolului. stupefiant cum falsurile isi produc efecte in tara hotilor.

# sebi date 25 January 2016 13:28 -3

pai daca nitu sluga lu ponta i-a redeschis niste dosare tampe lui Basescu, atunci nu trebuie sa se lege nimeni de el? nici daca a inchis dosarul revolutiei? ce logica aveti ?

# hans date 25 January 2016 13:30 -3

cozile de topor rosii pica secerate una dupa una. a picat propteaua..pica muraturile. cam asa s eintampla in coloniile americane cu comunistii.

# diana date 25 January 2016 13:45 +17

asta e mana basistei Kovesi sa-l sperie pe Nitu pentru dosarele nummeroase deschise in lucru pe numele lui Basescu la Parchetul general acum cand Kovesi a trecut la atac Nitu ar trebui sa accelereze dosarele chiorului si acolo pica si Kovesi pentru favortizarea infractorului cand i-a cerut lui Iacobescu sa nu mai cerceteze clanul Base hai Nitule ia fa tu o ancheta sa cercetezi precum primea Kovesi bani in Republica Moldova anul trecut desi era platita in acelasi timp si la Bucuresti de catre DNA desi nu venea la serviciu

# dodi date 25 January 2016 13:46 +11

Ce săriți cu toții la gâtul lui Nițu. Are și omul păcatele lui (nu se uită în oglindă să vadă ce mic este!) și dacă avea și coloană vertebrală și-ar fi dat demisia pentru ”succesele” avute. Dar ați uitat de LULUȚA ((stăpâna diplomelor!) care, dacă avea profesionalism, ar fi trebuit să îi ia la numărat pe toți miniștrii care au făcut același lucru. Dau doar două nume: Blaga și I(n)gaș!

# diana date 25 January 2016 14:47 +13

cat priveste afacerile tulburi ale lui Valeriu Stoica - cele ale lui Sova sunt copilarii

# monitor de ju-schi-tie date 25 January 2016 16:18 +11

Mari farsori,mari gogomani,mari japite.Acum ajung sa se manance intre ei.Asa-i trebuie lui Nitu.A tinut-o in brate pe Kovesi ,desi abuzurile DNA erau evidente .A facut Nitu vreo verificare privind stadiul/,modul de solutionare a plangerilor facute de Corpul de control. al lui Ponta,a sesizarilor/plangerilor referitoare la Basescu?Nu a facut iar acum ajunge sa fie c ercetat pentru complicitate la faptele lui Oprea.Dar cine are co,mpetenta? DNA ori Directia de urmarire penala si criminalistica (competenta sa ii cerceteze si pe cei de la DNA)?

# Maria date 25 January 2016 23:29 +13

Cu toate ca nu il agreez nici pe Nitu si nici pe Oprea, acuzatiile care li se aduc sunt aberante si te fac sa te gandesti in ce dracu de tara traiesti.  Daca este infractiune ca vice-premierul pe probleme de securitate nationala si procurorul national al Romaniei au beneficiat de coloana oficiala, atunci or sa rada si curcile de noi.  La nivel diplomatic, il intreaba un nene din alta tara pe procurorul general: de ce esti dumneata acuzat? Ca am beneficiat de coloana oficiala. raspun: Aaaaa???!!!!!! La fel si pe Oprea: si mata de ce esti infractor? ca am avut un folos personal reprezentat de injumatatirea timpului pe care l-am facut intre institutii cand eram vice-premierul Romaniei pe probleme de securitate nationala.  E cazul sa plecam in jungla, daca in halul asta au inceput sa se faca dosare penale in Romania. Initial, m-a bufnit rasul cand am vazut acuzatiile, dar e de plans.   

# mulder, agentul mulder date 26 January 2016 09:35 +4

maria, crfed ca nu ai inteles substratul. Ce spui este perfect adevarat, dar scopul este altul. Pt ca indivizii de mai sus sa nu fie acuzati pentru adevaratele infractiuni si pt ca nu doreau sa plece de la putere, s-a ales calea usoara (vezi de ce a fost inchis Al Capone in SUA - cea mai simpla infractiune, evaziunea fiscala, care in realitate fusese doar o "scapare" a mafiotului!) si atunci li se fabrica un dosar simplu, rasunator si care ameteste publicul-spectator

# Maria date 26 January 2016 17:30 +2

Ba inteleg foarte bine substraturile de genul: nu vrei sa pleci, ti-aratam noi ca pleci! Insa, m-am saturat de folosirea legii penale pe post de instrument personal al unora. Legea penala e pentru infractori, adica numai pentru aia care cu probe certe, care nu lasa niciun loc de dubiu, s-a dovedit ca au savarsit o infractiune asa cum e ea definita de lege. Infractor nu e ala acuzat pe o regie a unui procuror si nici pe ce a visat procurorul noaptea. Problema in ziua de azi este ca nu mai e necesar ca procurorul sa dovedeasca ceva, ci e necesar sa prezume ca poate unu o fi facut unu ceva, pe principiul lasa ca stii tu de ce sau poate ai facut tu ceva si multi judecatori care iau de buna fabulatia, fara sa faca vreo cercetare daca sunt probe sau nu.  In situatia lui Nitu si a lui Oprea, nu era mai bine sa faca Curtea de Conturi o verificare si daca nu se justificau unele cheltuieli se judecau ei in civil si era o problema persoanala a unor persoane, fara sa denigreze niste institutii

# Vladi Mir date 27 January 2016 10:45 +2

Buna ziua Maria, buna ziua Mulder, in aceasta speta, unii, nici putini si nici prosti, avanseaza banuiala mai mult de cat rezonabila (sic), ca ar fi vorba de o "presiune" exercitata asupra "septicului" personaj, pentru eventualul vot care s-ar putea da in parlament, referitor la votul in doua tururi de scrutin. Cunoscand "apetitul" Laureatei Catuse Kovesi de a pescui independent in apele tulburi ale politichiei dambovitene, inclin sa cred in aceasta varianta, atat de profitabila pentru ea, pentru ca mai impusca inca un vanat de soi, ca sa se stie cine-i buricul targului in magistratura noastra cea de toate zilele. Sa aveti amandoi o zi buna

# @Maria date 27 January 2016 11:26 0

Din comunicatul DNA,in privinta lui Oprea nu rezulta in temeiul carui ordin sau act semnat de el ar fi obligat DGPMB sa-i asigure coloana oficiala permanenta, ceea ce, desigur, in eventualitatea unui control al Curtii de conturi la DGPMB, ar fi insemnat constatarea unor cheltuieli nejustificate si antrenarea raspunderii persoanelor vinovate. In privinta Protocolului incheiat intre MAI si Parchetul General, chestiunea legalitatii acestuia putea fi transata pe calea contenciosului admin., inexistand niciun motiv ca DGPMB, ca PJ vatamata, sa nu exercite in termen o astfel de procedura. In opinia mea, Protocolul respectiv este un act administrativ pt. anularea caruia,prin constatarea caracterului nelegal/abuziv, legea prevede o procedura speciala. DNA nu este instanta de judecata ca sa stabileasca de la sine putere ca un act administrativ este nelegal si abuziv. Daca ar fi asa, ar fi trebuit ca legea contenciosului admin. sa-i confere DNA prerogative speciale,prin exceptie de la procedura.

# mihaela date 26 January 2016 09:16 +5

Se vede din spatiu ca chiombu nu iarta nimic.

# mda date 26 January 2016 09:47 +5

Clar ca se razbuna, ca doar pentru asta are atitea slugi, in frunte cu Lulutza! :cry: :cry: :cry:

# oarecare gigicu date 26 January 2016 18:33 0

Pai la revolutionarul Nitu trebuie imputate cele 700 de deplasari si dat afara. Apoi dosar penal pt abuz in serviciu. Macar aici abuzul nu.mai poate fi bagat sub pres cum s-a procedat cu RIL-ul in cazul avocatilor 2004

# GURU 1 date 26 January 2016 20:14 +1

NU AFARA cu Nitu, inauntru pe viata pentru 700 de infractiuni !

# STANESCU FERDINANT date 26 January 2016 23:49 0

Nu stiu sa spun, dar dupa pedofilie, nu stiu ce-ar mai ramane de legalizat: http://fr.express.live/2013/10/03/le-parlement-iranien-approuve-une-loi-qui-permet-aux-hommes-de-se-marier-avec-leur-fille-adoptive-des-quelle-a-atteint-lage-de-13-ans-exp-196606/; http://www.fdesouche.com/693177-blanche-neige-fait-des-vagues-dans-une-ecole-du-qatar#; 

# incredibil date 28 January 2016 00:54 +1

Ce avere fabuloasa are acest NItu. Multe case si terenuri chipuri obtinute ca revolutionar prin declaratii dubioase. Bota fa ceva ca e timpul ca acest individ sa fie dat in vileag si cu protocolul ilicit cu florea. 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.12.2024 – S-a aflat noul ministru al Justitiei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva