psdolt
24 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

SERVICIILE SECRETE AU ABANDONAT ROMANIA – Deputatul PSD Daniel Ghita se dezlantuie: „Cum se poate ca serviciile sa-si elaboreze ele insele legile?... Preocuparea generalilor din servicii este de a face pe plac partenerilor straini, de a servi unii demnitari sa obtina functii internationale si premii pentru merite fara legatura cu interesele Romaniei si de a se capatui ei insisi, neamurile si prietenii. De Romania si de romani cine are grija? Asta nu i-a invatat Soros pe generali”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

10 June 2022 10:52
Vizualizari: 5342

Generalii care conduc serviciile secrete din Romania nu au alta grija decat sa se capatuiasca ei, neamurile si prietenii lor, si mai ales de a-si face legi dupa bunul plac. In rest, au abandonat total Romania, sustine deputatul PSD Daniel Ghita (foto) in declaratia politica sustinuta miercuri, 8 iunie 2022.



Revolta parlamentarului a fost provocata de proiectele de legi aparute recent in presa, care dau puteri sporite serviciilor de informatii, instituie o imunitate lucratorilor din SRI si SIE, obliga romanii sa devina colaboratori ai acestora si ofera presedintelui Romaniei ocazia a bloca anchete penale care vizeaza ofiterii de informatii sau serviciile de informatii (click aici si aici pentru a citi).

Astfel, Daniel Ghita ii acuza pe sefii serviciilor de informatii ca asista pasiv la jefuirea Romaniei, in timp ce n-au alte obiective decat sa se capatuiasca ei, neamurile si prietenii lor, concomitent cu obtinerea de distinctii pentru indivizi fara legatura cu interesele Romaniei. „Dar de Romania si de romani cine are grija? Asta nu i-a invatat Soros pe generalii din servicii”, puncteaza Ghita, mentionand ca va depune un proiect de lege menit sa stopeze asemenea abuzuri.


Prezentam intreaga declaratie politica a deputatului PSD Daniel Ghita:


Doamnelor si domnilor colegi,


La data de 24 februarie 2021, exact cu un an inainte de declansarea operatiunilor militare ale Federatiei Ruse impotriva Ucrainei, intr-o declaratie politica, intitulata «Ce mai fac Serviciile de Informatii?», aratam ca serviciile de informatii si de siguranta nationala sunt infiintate de statul roman pentru ca, alaturi de fortele armate, sa protejeze si sa garanteze suveranitatea, independenta si unitatea statului, integritatea teritoriala a tarii si democratia constitutionala. Toate serviciile de informatii si de securitate nationala – Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Directia Generala de Protectie Interna din Ministerul Afacerilor Interne – sunt organizate prin lege si au atributii foarte clare, iar statul roman le pune la dispozitie resurse financiare consistente, pentru ca aceste servicii sa isi poata indeplini atributiile legale.

Potrivit legilor de organizare si functionare, activitatea acestor servicii este supusa controlului parlamentar, pentru ca deputatii si senatorii, aflati in serviciul poporului, sa se asigure ca serviciile de informatii si siguranta nationala isi indeplinesc menirea de a proteja statul roman, valorile si interesele poporului roman. Dar situatia in care se gaseste tara dupa 30 de ani de democratie constitutionala – cu industria nationala complet distrusa, cu toate resursele naturale exploatate de companii straine, cu o datorie externa uriasa, cu subrezirea partidelor nationale si aparitia unor partide care in mod vadit nu exprima vointa romaneasca, cu distrugerea carierelor unor oameni politici romani si preluarea unor importante functii de conducere in tara de impostori ori persoane cu putine legaturi cu poporul roman – fac legitime astfel de intrebari: Unde au fost aceste servicii cand s-au intamplat toate aceste lucruri? Mai lucreaza aceste servicii pentru poporul roman?

Dupa un an si ceva de la acea declaratie, lucrurile pare ca s-au agravat, culminand cu dezvaluirea situatiei in care, intr-un dispret profund fata de Constitutie si democratie, serviciile noastre de informatii si de siguranta nationala si-au configurat noi legi de organizare si functionare, in care obligatiile fata de romani – si asa putine si cam ignorate – au disparut, iar in schimb au aparut si mai multe privilegii si norme de protectie ale serviciilor si personalului acestora.

Cum se poate ca serviciile sa-si elaboreze ele insele legile, sa si le faca cat mai confortabile? De fapt, cu ce se mai ocupa serviciile in tara noastra? Pentru ca impresia noastra este ca preocuparea serviciilor noastre – de fapt, a generalilor din serviciile noastre – este de a face pe plac partenerilor straini, de a servi unii demnitari sa obtina functii internationale si premii acordate de organizatii straine pentru merite care nu au nicio legatura cu interesele Romaniei si de a se capatui ei insisi si a-si pune neamurile si prietenii in functii publice. Dar de Romania si de romani cine are grija? Asta nu i-a invatat Soros pe generalii din servicii.

Oare nu ar fi mai normal ca serviciile sa vina anual cu rapoarte serioase, temeinice in fata Parlamentului si eventual cu prezentarea unor dificultati in functionare datorita cadrului legislativ actual, ramanand la latitudinea Parlamentului sa faca modificarile legislative pe care la considera oportune?

 

Ulterior acestei declaratii voi depune si un proiect legislativ in acest sens.

Va multumesc”.

 

 

Redam si declaratia politica a lui Daniel Ghita din 24 februarie 2021:


Ce mai fac Serviciile de Informatii?

Serviciile de informatii si de siguranta nationala sunt infiintate de statul roman, pentru ca, alaturi de fortele armate, sa protejeze si sa garanteze suveranitatea, independenta si unitatea statului, integritatea teritoriala a tarii si democratia constitutionala. Toate serviciile de informatii si de securitate nationala - Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Directia Generala de Protectie Interna din Ministerul Afacerilor Interne - sunt organizate prin lege si au atributii foarte clare, iar statul roman le pune la dispozitie resurse financiare consistente, pentru ca aceste servicii sa isi poata indeplini atributiile legale.

Potrivit legilor de organizare si functionare, activitatea acestor servicii este supusa controlului parlamentar, pentru ca deputatii si senatorii, aflati in serviciul poporului, sa se asigure ca serviciile de informatii si siguranta nationala isi indeplinesc menirea de a proteja broman, valorile si interesele poporului roman. Dar situatia in care se gaseste tara de 30 de ani de democratie constitutionala - cu industria nationala complet distrusa, cu toate resursele naturale exploatate de companii straine, cu o datorie externa uriasa, cu subrezirea partidelor nationale si aparitia unor partide care in mod vadit nu exprima vointa romaneasca, cu distrugerea carierelor unor oameni politici romani si preluarea unor importante functii de conducere in tara de impostori ori persoane cu putine legaturi cu poporul roman - fac legitime astfel de intrebari:

Unde au fost aceste servicii cand s-au intamplat toate aceste lucruri?

Mai lucreaza aceste servicii pentru poporul roman?

O enumerare succinta a unor aspecte din activitatea serviciilor de siguranta nationala din ultimii 16 ani ne ofera o imagine dramatica. Scandalurile in care a fost implicat Serviciul Roman de Informatii, de la promovarea unui tanar ofiter lipsit de experienta in cea mai importanta functie din serviciu si pana la inlaturarea sa din serviciu - dezvaluirea interesului pentru legaturile cu securitatea ale unor judecatori de la Curtea Constitutionala, farsa cu ziaristii rapiti in Irak, celebra intalnire din sufragerie a unor inalti responsabili ai statului roman in seara alegerilor prezidentiale din 2009, controlul informativ al urmaririi penale, prin protocoalele secrete cu parchetele - au aratat ca Serviciul Roman de Informatii si-a uitat menirea pentru care a fost infiintat si pentru care primeste sume exorbitante din banii publici. In loc sa lupte pentru protejarea valorilor fundamentale ale poporului roman, a resurselor naturale, a padurilor si a demnitatii nationale, SRI se implica in constituirea de partide politice, in subminarea activitatii altora, in sprijinirea unor politicieni si distrugerea carierei altora, ceea ce face ca astazi poporul cand vede cine il conduce sa se intrebe unde sunt romanii?

De asemenea, Serviciul de Protectie si Paza a fost acuzat in dese randuri, uneori intemeiat, ca desfasoara activitati de politie politica. Acest lucru coincide cu situatia fara precedent in Europa ca un director de serviciu de siguranta nationala sa aiba un mandat de peste 15 ani. Informatiile obtinute de acesta despre demnitarii protejati intr-o perioada de timp atat de indelungata il fac un personaj periculos pentru democratia din tara noastra.

La randul sau, Serviciul de Telecomunicatii Speciale pare ca a capatat misiunea de a controla alegerile electorale si a fost in dese randuri acuzat de influentarea rezultatelor acestora, iar achizitiile de echipamente speciale facute de acest serviciu au fost in dese randuri puse sub semnul intrebarii.

Directia Generala de Protectie Interna din Ministerul de Interne a fost supusa deseori unor reorganizari structurale controversate. Potrivit marturiilor unor ofiteri din unitatea respectiva, reorganizarea din anul 2009, care a condus la inlaturarea a circa 30 de ofiteri de valoare din conducerea Directiei, a avut ca scop sa lase cale libera unor retele de interese de partid pentru ca acestea sa-si desfasoare afacerile nestingherite, ceea ce a fost confirmat de justitie prin anchetarea si chiar condamnarea unor politicieni apropiati de conducerea ministerului din acea perioada. Una dintre cauzele acestei situatii dramatice este absenta unui control parlamentar real asupra activitatii acestor servicii, ceea ce ne impiedica sa avem raspunsuri clare la intrebarile privind modul in care serviciile isi indeplinesc menirea. Este cunoscut faptul ca serviciile de informatii, in lipsa controlului parlamentar real, tind sa abuzeze de puterea pe care o au si sa controleze societatea, chiar si pe parlamentari.

De aceea, dragi colegi parlamentari, va chem sa cautam impreuna solutii, pentru ca starea de lucruri pe care am prezentat-o sa inceteze si sa dam viitorului acestei tari o sansa. In ce ma priveste, voi prezenta foarte curand grupului parlamentar al PSD o propunere legislativa pentru intarirea controlului parlamentar asupra activitatii serviciilor de informatii si, pe aceasta cale, va rog pe toti sa o sustineti!

Comentarii

# Destinul sinelor de tren este ceea ce face servicile utile. date 10 June 2022 11:52 +152

Ne uitam la sine. Serviciile e dina din departare. Societatea e sina din apropiere. Vedeti utilitatea pentru societate?

# DODI date 10 June 2022 16:53 +136

Constatarea este nouă. Trădarea este mai veche. De pe vremea lui Talpeș, cel care pentru a poza într-un securist cu... față umană, a dat licuriciului - pe gratis - lista cu spionii din SUA. Ăsta da câștig. Și acum în SUA trebuie să intrăm cu viză iar în UE nu suntem în spațiu Schengen! Cel e mai supărător pentru români este faptul că Noua securitate (vândută integral licuriciului) a preluat metehnele și slugărnicia predecesorilor iar câștigul pentru români este ZERO BARAT!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2024 – ICCJ a lamurit cum ramane cu Sosoaca (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva