Vorbe de fumoar – 12.04.2021 – Tic-tac la CCR
* Se ascute lupta pe piata valutara: o moneda a crescut spectaculos in ultimele zile, in perspectiva aparitiei unui concurent redutabil. Cum arata cifrele vedeti dand click aici.
* Incet-incet, se misca lucrurile la Autostrada Transilvania. Noutatea despre care vorbeste acum Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are o miza de aproape 20 de milioane de lei. Click aici ca sa aflati detalii!
* N-a fost in zadar demersul avocatei Elena Radu, prin propria asociatie (Coalitia pentru Apararea Statului de Drept), de somare a Curtii Constitutionale sa solutioneze mai rapid mormanul de exceptii de neconstitutionalitate privind actele normative care permit perpetuarea restrictiilor asupra romanilor. Ne referim la legile 55/2020 si 136/2020, precum si OUG 21/2004 (click aici pentru a citi). CCR a stabilit pentru 20 mai 2021 analizarea Legii 55/2020, a anuntat luni, 12 aprilie 2021, avocata Silvia Uscov, membra a aceluiasi ONG.
Sigur ca instanta de contencios constitutional poate desfiinta legea numai in parte. Insa noi nu avem nicio indoiala ca acea parte va fi exact cea esentiala, care ii permite regimului Iohannis-Citu-Arafat sa pastreze teroarea in Romania.
Pana atunci, va prezentam anuntul de pe Facebook al avocatei Silvia Uscov, care ii indeamna pe toti cei interesati sa trimita la CCR sesizari amicus curiae:
„Legea 55/2020 (in integralitate) va fi supusa controlului de constitutionalitate la data de 20.05.2021.
In urma cererilor repetate pe care le-am formulat la CCR, intemeindu-ma pe necesitatea de a se judeca aceasta cauza intr-un termen care sa asigure efectivitatea demersului si obtinerea unei solutii inainte de terminarea pandemiei, astazi am primit citatia pentru termenul din 20.05.2021.
M-as bucura sa formulati Amicus Curiae in acest dosar (2357D/2020)”.
* Incheiem intr-o nota spectaculoasa, prezentandu-va un caz de pomina lumii: cica presedinta Judecatoriei Turda, Luminita Filip, a condamnat cu executare un inculpat ignorand sau pur si simplu neobservand ca la dosar aparea si CV-ul barbatului, care ii atesta calitatea de avocat (chiar daca suspendat). Or, competente sa judece avocati sunt doar curtile de apel, potrivit art. 38 alin. 1 lit. d Cod procedura penala. Sigur ca forma initiala a acestui pasaj din CPP vorbea despre judecarea faptelor comise de catre avocati in exercitarea atributiilor de serviciu, insa forma care a intrat in vigoare nu mai face aceasta distinctie.
Ei bine, condamnarea s-a facut tandari la Curtea de Apel Cluj, aceasta instanta desfiintand in totalitate sentinta judecatoarei Filip si dispunand reluarea de la zero a procesului, la nivelul Curtii de Apel Cluj. Nu va stricam surpriza, ci va lasam sa cititi singuri detalii incredibile pe Clujust.ro.
Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Lita 12 April 2021 22:55 +37
# maxtor 13 April 2021 01:52 -6
# un mizantrop 13 April 2021 04:27 +28